Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mám problém který už neumím dále řešit a nemám v okolí člověka se kterým bych promluvil.. Před 3 lety jsem vstoupil do manželského svazku s mou již 4 měsíce těhotnou maminou.. jako každý chlap jsem viděl situace jen velmi jednoduše a ono mě to dostalo tam kde nechci být.. po neustálých hádkách s těhulkou, která věděla vše nejlépe a znala recepty na štěstí všech okolo nás, kdo je z mé rodiny vůl a kdo ještě větší. celá tato situace mi nadělala takové problémy že nejde jen tak zapomenout. ale každý člověk někdy chybí a já také jsem měl spoluúčast na nekonečných diskuzích o těchto tématech. vše vysvětlování bylo k ničemu a já dával vlastně argumenty a příspěvky do dalších diskuzí.. život šel dál a období horší střídalo období mírně lepší. i já jsem poté pochopil že mě rodiče do života nepřipravili taky zrovna nejlépe, ale jen se snahou a láskou jít dále. jelikož řídím firmu tak asi mnohé z Vás budete znát to že Vám muž chodí domů jen jako tělo bez duše s myšlenkama o splatnostech a dalších životaubíječích.. ale dále. má žena prošla rodinnými konstelacemi a v naší domácnosti zavládl až podezdřelý klid. tento blahodárný 2 měsíční účinek této záležitosti mohu všem jen doporučit, ale jen za předpokladu že člověk pochopí v období dosaženého klidu to, že musí chtě nechtě situace řešit, protože období hájení skončí a běžná realita bude zase fackovat z leva prava. žena v rodinných konstelacích pochopila že už při mě nestála… období klidu skončilo u nás tím že žena hlásila nedostatek energije, tím že jsme oba - já a můj syn - nesnesitelní a potřebuje klid s tím že kontaktovala kamarádky a naplánovala výlet na nákupy pod zkratkou dámská jízda. přiznávám že jsem přislíbil hlídání, ale po kyselých obličejích a mého nasycení z příběhů minulých jsem hlídání zrušil a poslal jsem manželku raději se vyspat a ne na dám. jízdu.snažil jsem se jí vysvětlit to že dospání, je vhodnější a pak nákupy budou bez dalšího energ manka. nákupy provádím také, v týdnu cca. 2 x vařím a toto všechno se nebere v potaz, což mě také naštvalo. poté vznikla mezi námi hádka na 2 dny a pak jsem explodoval a chytil ženu za tričko pod krkem a zlostně jsem ji řekl že není prostor na další zbytečné problémy o energetických úrovních když nám teče finančně do bot a já se hádám v práci z ostatním firmama které nám dluži několik stovek tisíc.. raději jsem poté odešel koupit cigarety ale po návratu jsem měl na svém PC otevřeny stránky s domácím násilím s tím že splňuji 9 z 10 bodů a má pořízenou fotodokumentaci. bohužel, tedy bohudík nebyly zjevné známky útoku a za tuto hovadinu se taky necitím moc dobře, ale už jsem to udělal. po dalších hádkách jsem ženě nabídnul že jí odvezu k jejímu otci do oázy klidu a pohody a hlavně lásky kterou jí umí opětovat jen on a její bývalý manžel… no nervy by mi praskly ale nejde to nechat jen tak. teď sedím sám doma žena se mi už asi nevrátí domů, s tím že je tam i s malým v pohodě. full servis se těžko odmítá
já jsem zařazen mezi nefunkční idioty a agresory + všechno co dělám a udělal jsem tak nese možnosti najít chyby a stím už asi teď nepohnu. Mám svou ženu rád a svého kluka taky ale mám pocit jestli jsem nepřevzal funkci jejího otce. ona bohužel kopíruje osvědčený život plný uneversálních pravd a po vzoru svých rodičů bydlet od sebe není zas až tak problém.. tak nevím co s tím a možná jsem se zbláznil a nebo ještě něco nevidím ale nevím kudy kam. kdo by z vás něco mohl písnout, nezlobi bych se.. Dík a hezké vánoce alespň Vám !
Já jsem si to přečetla 2×, ale asi už je moc hodin, abych to pobrala. Zkusím si to přečíst ráno a zareagovat.
Jenom teda nechápu, proč by si žena nemohla občas udělat dámskou jízdu. Já jí občas nemít, ta zešílím.
Ahojky! Co na to řict?
Možná jen že ráno je moudřejší než večer… A nebo kostky jsou vrženy…
Dal se uvidí…
Jak dal? budete si muset promluvit a probrat to, rict si s cim nejste spokojeni, kde jsou problemy, jina moznost neni. Ale podle toho co pises, ji se asi moc nechce hledat nejake reseni.
To je hrozne slozity.
My mame s manzelem umluvu. Kdyz ma jeden z nas pocit, ze neco neni tak jak ma byt, hned to proberem. Ze spousty malych problemu a nedorozumeni, se casem muze stat neprekonatelny problem a ten je pak obtizne vyresit.
Ahoj,napsala jsem dlouhý příspěvek tak ho máš jako soukromou zprávu snad ho najdeš.
Dobrou a klidnou noc všem i tobě
![]()
I na mě je to moc složité. Uvidíme z dalších reakcí, jaký problém vlastně máš. Je to moc zmatené a dlouhé. Asi problém máte, ale nějak jsem se zasekla u energetického manka a rodinných konstalací. Zkus problémy definovat jasněji a stručneji.
když už si sednem aby se něco vyřešilo, většinou je to bez možnosti.. neznám, neumím nechci a sílu slovíčka ne jsem pochopil až ve 32 letech… co by měl dělat otec pro rodinu + pomáhat manželce, známe asi 8 věcí co by tam tak mělo být. s tím souhlasím. ale co udělá ta žena pro muže tam jsme narazili na prázdno. taťka dělal tak a co teda dělala mamka ? asi to hrotím.. díky za názor…
Alberte ale přeci nemůžete řešit, jak to dělali vaši rodiče. Pokud spolu máte dítě, tak musíte umět jedna jako vy? Snad jste oba dosplěí ne?
Samozřejmně, že ženská potřebuje i trošku tý pomoci a teď nemyslím jenom v úklidu a vaření, ale třeba vzít dítě a jít s ním na procházku, občask němu v noci vstát, vzít ho ráno z ložnice, když se kluk vzbudí dřív, a nechat jí pospat trochu dýl.
Na druhou stranu pokud máš nějaký požadavky jak by se ona měla chovat, tak jí to řekni. Ne že jí to nadiktuješ jako rozkazy, ale řekneš jí, že by ti udělalo radost, kdyby se občas chovala tak a tak.....
DÍKY… s rozkazy jsem opatrný, většinou to nikam nevede, jsem lev a mám to v krvi ale emocionálně se vyblít umím i v práci
takže raději ne.. mrzí mě že z mého výhledu zavládl jen přísun na jednu stranu a zbytek je standart.. jsem si vědom o pomoci ženě a někdy to taky fláknu s tím hlídáním, je to ještě prďola a před půl rokm nebyl tak akční jako dnes.. kredit se bohužel započítává jen z doby před půl rokem… mustry našich rodiču jsou někdy nefunkční ale jejich zkušenosti respektuji
díky
Fakt pitomá situace, musím říct.
U nás bylo krizí hodně, ale snažíme se z nich poučit. Asi byla trochu chyba, že žena odjela. Ono je lepší to řešit hned, jak hádka trochu ustane. Prostě si promluvit, říci jí, jak ses cítil, když si udělal to, cos udělal. U nás hodně pomáhá, když mě muž i přes hnusnou hádku před tím obejme, mnohem lépe potom komunikujeme.
Rodinné konstelace a ty další věci určitě nemusí být na škodu, ale asi byste je měli sdílet a tvořit společně. Abyste řešili váš vztah a ne ona si svůj.
Jinak se určitě nenech vmanipulovat do role agresora a útočníka. Jsi milující manžel a podle toho se chovej a po ní bys měl chtít, aby tě takto přijala.
Doufám, že to není moc zmatené. Hodně štěstí a trpělivosti přeji. Doufám, že na svátky se Vám podaří být spolu.
Ahojky ![]()
tak přesně stejnou chybu jsme udělali my na zatáčku manželství. Přebírali jsme chování svých rodičů. Byla hodně velká krize, ale včas jsme si uvědomili, že chceme být spolu a nejsme naši rodiče. Začali jsme se chovat tak, jak jsme to cítili, už protože jsme měli dcerku. Já vyrostla bez táty, takže jsem nemohla předhazovat, jak je skvělý, moje chyba byla v tom, že jsem se chovala jako má máma (brrr, když si na to vzpomenu). Pak jsem pochopila, že nejsem ona, že jsem jiná a začala být sama sebou. Manžel se také změnil, začal víc mluvit, začal být víc doma. Prostě jsme to chtěli oba zachránit a to je nejdůležitější. Musíte chtít oba, jinak to nemá šanci a jiná rada není, bohužel
Držím pěsti ![]()
no jaká rada patent na manželství nemáme bohužel nikdo, na to si musíš přijít sám. Jestliže jste se dostali do krize z finančních důvodů, není to nic divného, to co popisuješ je totiž normální, každý bojujete a kopete ze zoufalství a změn. Chtělo by to si promluvit a v klidu na neutrálním území to je věc první, dál dostali jste ponorkovou nemoc, vše na to svědčí, tak proč jsi jí nedovolil na dámskou jízdu, to je nepochopitelné, stejně tak jako ty se jdeš emočně „vybít“ do práce, ona musí taky mezi lidi, jinak je z toho tak akorát na problém zaděláno, emočně jste to neustáli ani jeden bohužel a vyvrcholilo to tím co jsi napsal. Zřejmě jste pruďasové oba, proto to chce řešit v klidu, jestliže to nepůjde, tak mělo manželství daleko víc trhlin, než jste si oba byli schopni připustit a vidět, tam je potom pomoc marná, snad jen zajít do manželské poradny ![]()
Drzim palce at vse vyresite a mate krasne rodinne vanoce. Jina rada nez si promluvit neexistuje
pokud mluvit nechce napis dopis. Sepis vse co citis. Jak moc je milujes a jak
moc si prejes a abyste si mohli spolecne sednout probratto co vam jednomu na druhem vadi, co chcete zmenit a co udelate jeden pro druheho. Laska je kompromis a musi chtit oba. Tak doufam ze oba budete chtit!
taky mi přijde vhodná manželská poradna. u nás je taky někdy dusno, a na závěr každé hádky se dozvím, že za to můžu já, ale celkově mám pocit že u nás i vás chtějí potíže víc nadhledu.
albert12 píše:
DÍKY… s rozkazy jsem opatrný, většinou to nikam nevede, jsem lev a mám to v krvi ale emocionálně se vyblít umím i v prácitakže raději ne.. mrzí mě že z mého výhledu zavládl jen přísun na jednu stranu a zbytek je standart.. jsem si vědom o pomoci ženě a někdy to taky fláknu s tím hlídáním, je to ještě prďola a před půl rokm nebyl tak akční jako dnes.. kredit se bohužel započítává jen z doby před půl rokem… mustry našich rodiču jsou někdy nefunkční ale jejich zkušenosti respektuji
díky
Ahoj, k tvému problému je těžké něco napsat, když nepopíšeš přesné souvislosti…všimla jsem si že se často obracíš na slova konstelace, energie a dříve
taky jsem z tvého článku cítila silnou únavu, vyčerpanost ale zároveň dost energie pro další boj. Jediné co ti můžu ke všemu říct, v klidu si sedni, zavři oči a hledej v sobě ten pocit, kde je problém, nehledej ho v ní, ale sám v sobě. Až ho najdeš, a změníš jeho vzorce, uvidíš že najdeš i řešení a tvá partnerka bude jinak reagovat. Vše je zákon akce a reakce…chceš li tak výměna energií…tudíž co zaseješ, to ti poroste ![]()