Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
To je mi samozdřejmě jasný, že na to má právo i když on si to uvědomí asi 2 krát do roka. Chápu dobře, že alimenty a styk je něco jiného.
Timinka
Neuspokojí dost nad tím přemýšlím jestli to tak má být kdyby mě to uspokojilo trestnák jsem mohla podat už dnes. Mám z toho docela nervy i obavy…
Tohle nebyl výběr to bylo přes prášky omylem, ale stalo se a já si ji chtěla nechat at už s nim, nebo bez něj. Měl na to právo a tak jsem ho uvedla do rodnýho listu.To se snad s mí, to že není ten pravej mi bylo jasný hned.
@nikolousek píše:
N. evill
Víš máš pravdu chci ji na jedno stranu odstřihnout dokud je malá až ji bude 10let a řekne chci ho vidět tak at jde a podívá se.
Tenkrát mě v 6 měsíci zkopal, nechodil z práce domů, byl samej kamarád, jeho vlastní otec s matkou se ho zřekli, aby jim nevzali dům nad hlavou jak je zadlužený…trpěla jsem po 8 měsíců dcery s tím že se změní. Bohužel nezměnil s jeho rodinou (tedy babička, děda) se výdáme, dcera k nim jezdí na výkendy mě ted oznámili že jede v perníku má jít sedět za alimenty. Mám čekat kdy dcera u něho najde jehli? Nebo na co mě to přijde podstatný důvod. Až jednou bude mít rozum a bude ho chtít vidět tak prosim, Zatim má doma fotky kdy byl normální…otec
Nemáš do toho plést pořád alimenty a říct, že je přítel narkoman. Stejně tak to řešit se sociální pracovnicí ohledně styku - ten asi v takové situaci moc nepřichází v úvahu nebo návštěvy pod dozorem. Ano, že se mu chceš mstít, jde cítít z každého tvého příspěvku. Je mi líto, že sis vybrala špatně, a musela zažít to co si zažila. Opravdu. Ale protože jsi zničená Ty, nenič ještě svou dceru. Neřešte před pětiletým dítětem, že jde její otec do vězení (jsou některé věci, které se neřeší ani před jinými dospělými, natož před dětmi), nevnucuj dceři svůj dojem, že jí otec nechce. Jednou si udělá svůj názor sama. Zatím otec prostě není. Je pryč. Až bude mít více rozumu můžeš řešit dál. Za alimenty nebude ve vězení dlouhá léta, takže než bude mít dcera rozum, bude dávno venku. Problém se stykem řeš se soc.pr.
N. evill
Neřešíme to před synem, ale jejího otce viděl před lety kdy měl ještě „lepší“ život a bral si ji. O občas se samozdřejmě dcera zeptá na tátu, nebo že mi chce zavolat tak mu zavová a on začne ten pán mamko na co tebe křičel…ten pán jak nám dceru nevrátil?
Tady to není tak jednoduchý jak vypadá…Je to její táta, ale
Na soc. jsem to řešila a i s jeho otcem, který tam se mnou byl jako, že to není tak, že bych to vymýšlela. Tam mě paní řekla, že nemám důkaz a že to jak se choval ke mě se netýká mě. Mám to i v rozsudku soudu..
Nekdo, kdo ma tricet prispevku, je tu anonymni i bez anonymity.
@tatranka1 píše:
to trošku mícháš jablka s hruškama, ne?!
Proč, v principu je to stejné, dítě otce půl roku nemůže vídat a pak zase ano… taky v tom má zmatek, ale není to důvod pro to, aby se s ním pak vídat nemohlo.
@tatranka1 píše:
no, nevím. tak otec co leží v nemocnici s rodinou jinak normálně žije, tak to se dá rozumně vysvětlit. ale tenhle frajer sotva platí alimenty ne dceru.no nic, to už bychom se dostali úplně jinam.
taky si myslim, ze je dost zasadni rozdil, jestli starostlivy otec rodiny skonci v nemocnici nebo totalne nezodpovedny nestarajici se otec skonci ve vezeni ![]()
a nevim, proc se tady tak ohrazuji proti spojovani alimentu a styku. sorry, ale kazdy ma sve povinnosti a sve naroky, pokud sve povinnosti uz rok neplni, nevim proc by mu naroky mely dale zustat ![]()
@Ali-Ali no třeba proto, že to není jen nárok otce na dítě, ale především nárok dítěte na oba rodiče. A to, že je její otec zmetek, tak za to dítě nemůže a ani by mu to nemělo být podsouváno
@Timinka píše:
@Ali-Ali no třeba proto, že to není jen nárok otce na dítě, ale především nárok dítěte na oba rodiče. A to, že je její otec zmetek, tak za to dítě nemůže a ani by mu to nemělo být podsouváno
jasne, ze za to dite nemuze. ale fakt ti prijde pro dite prinosne, kdyz se otec ozve jednou za rok a jinak se nestara? a dite pak zase pul roku chudak ceka, jestli se tatinek ozve a ono nic? a kdyz uz otce castecne pusti z hlavy a nemysli na to, tak se dotycny zas po roce slavnostne ozve a zacne to na novo…
jako fakt nezavidim. samozrejme, ze u matky muzem rict, blbe si vybrala, tak at si to vyzere. ale tech decek je mi fakt lito.
@Ali-Ali no ale to už je na jinou diskuzi. Prostě dítě má právo utvořit si vlastní názor, nikdo by ho neměl ovlivňovat. A u zakladatelky je patrná především touha po pomstě, už vymýšlí, jak dítěti řekne, že je táta ve vězení.
@N píše:
J. a. n. i1
Dobře, ale myslím že je něco jiného táta ve vězení -kde se naučí vše co doted neuměl, a nebo táta co chudák leží v nemocnici tam bych naopak do dítě poslala, aby ho podpořilo..Příspěvek upraven 15.10.13 v 10:32
@N. evill píše:
Tak už nechceš povídat tří leté dcerce, že jí otec nechce a že sedí v base ale rovnou ho odstřihnout jo? No tvá dcerka má teda opravdové štěstí, takovou matinku míti - jedna radost.
https://www.emimino.cz/…enty-166852/
Naprostý souhlas. Chudák dcerka, když musí mít takovou matku.Otec at' je jakýkoliv má na své dítě právo!!!Kdyby jí ubližoval, nebo jinak děsil, tak neřeknu, ale tohle? Ted' ti nějak moc její otec vadí, ale že si mu dobrovolně podržela a s toho vzešlo dítě to ti předtím nevadilo.Je mi z tebe upřímně řečeno zle!!a omluva všem za peprná slova, nemohu si pomoct, ale jinak to nešlo!
@nikolousek každá si pro své dítě vybírá otce sama a musí počítat s následky. Koukám, že tě vlastně nejvíc uspokojí, že ho zavřou. To mu to nandáš, co?