Alimenty - jak dál postoupit?

nikolousek
15.10.13 10:16

Jak dál postoupit?

Ahoj píšu anononimně není to něco čím bych se chtěla chlubit.
Tahlke diskuze tu byla stokrát, hodně jsem jich četla, ale nikde jsem nenašla jak dál když je odsouzený.
Bývalí přítel mi už přes rok neplatí alimnnty a tak jsem podala jak se dává po 4 měs. tr. oznámení. Po nějaký době mu soud určil 5měs na tvrdo ve zkušební době 2 let. Jenže ejhe tento týden mám jít opět po 4 měs. podat trestní oznámení.
Nevíte někdo jak to postupuje bude další soud?…Nebo ho rovnou odsouděj? Jak to vlastně funguje se stykem s dcerou má ji určenou jednou za 14 dní na víkend…to jí jako po dobu co bude sedět nebude výdat a pak zas jo? není to na palici? :nevim: Můžu v době kdo on sedí podat žádost o zamezení styku je to adekvátní že sedí? :nevim: On prakticky dceru stejně nevídá a nechci nezpomene si ani na narozeniny. Párkrát do roka se ozve a to je vše. Máme dost velký problémy a mi již novou rodinu. :srdce:
Moc děkuji za zkušenost.. :andel:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33916
15.10.13 10:18

Nevím jestli jsi dobře zaškrtla anonym, ale tvůj nick je vidět :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.10.13 10:18

@nikolousek pokud je v podmínce, dostane už nepodmíněný trest. Jinak můžeš požádat o zamezení styku, a le neplacení nebude bráno asi jako důvod. To se spíš dává, kdyby dítěti ubližoval a pod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
15.10.13 10:22

@nikolousek ze zkušenosti z rodiny vím, že k zamezení styku s dítětem musí být závažnější důvody - např. že je pro ni nebezpečný, že by ji mohl unést atd.

jo a nejsi anonymní

• Citovat
  • Upravit
nikolousek
15.10.13 10:24

martina.se

To dostane to je mi jasný, ale jestli dostane „jenom“ těch 5měs. nebo bude soud a bude bráno jako maření výkonu?..
Ale od soudu to je nesmysl že ted na 5 měsíců rozsudek o styku platit nebude a pak zase jo..to je tak nespravedlivý?..vždyt si s těmi dětmi jenom hrajou :cert: :cert:..

• Citovat
  • Upravit
nikolousek
15.10.13 10:26

Anonimu jsem si všimla ale to už je jedno…zas tak hrozný to není :D

• Citovat
  • Upravit
72725
15.10.13 10:28
@nikolousek píše:
To dostane to je mi jasný, ale jestli dostane „jenom“ těch 5měs. nebo bude soud a bude bráno jako maření výkonu?..
Ale od soudu to je nesmysl že ted na 5 měsíců rozsudek o styku platit nebude a pak zase jo..to je tak nespravedlivý?..vždyt si s těmi dětmi jenom hrajou :cert: :cert:..

bude další soud, tam se bude projednávat maření soudního rozhodnutí a znovu neplacení. Dostane za to trest, odsedí si ten vyšší :think: tedy dřív to tak fungovalo, pokud se nic nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102673
15.10.13 10:28
@nikolousek píše:
Ale od soudu to je nesmysl že ted na 5 měsíců rozsudek o styku platit nebude a pak zase jo..to je tak nespravedlivý?..vždyt si s těmi dětmi jenom hrajou :cert: :cert:..

Co je na tom nesmyslného, to je jak když se táta nabourá a leží půl roku v nemocnici, to by pak taky už neměl své děti vídat, protože ho půl roku neviděli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikolousek
15.10.13 10:30

Ariadne
Já k tomu tedy nemám důkaz vše co vím je jen z doslechu nevídáme se bydlím od něho 60km.
Ale u soudu už jsem to jednou zminovala že je na drogách(až co jsme se rozešli v té době co jsme spolu žili nic nebral(doufám, nebo jsem si nevšimla)) co vím a že kdysy byl ke mě dost agresivní. To bylo odůvodněno že se to týká mě a ne dcery :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
nikolousek
15.10.13 10:32

J. a. n. i1
Dobře, ale myslím že je něco jiného táta ve vězení -kde se naučí vše co doted neuměl, a nebo táta co chudák leží v nemocnici tam bych naopak do dítě poslala, aby ho podpořilo..

Příspěvek upraven 15.10.13 v 10:32

• Citovat
  • Upravit
n. evill
15.10.13 10:32

Tak už nechceš povídat tří leté dcerce, že jí otec nechce a že sedí v base ale rovnou ho odstřihnout jo? No tvá dcerka má teda opravdové štěstí, takovou matinku míti - jedna radost.
 https://www.emimino.cz/…enty-166852/

• Citovat
  • Upravit
nikolousek
15.10.13 10:36

N. evill
Víš máš pravdu chci ji na jedno stranu odstřihnout dokud je malá až ji bude 10let a řekne chci ho vidět tak at jde a podívá se.
Tenkrát mě v 6 měsíci zkopal, nechodil z práce domů, byl samej kamarád, jeho vlastní otec s matkou se ho zřekli, aby jim nevzali dům nad hlavou jak je zadlužený…trpěla jsem po 8 měsíců dcery s tím že se změní. Bohužel nezměnil s jeho rodinou (tedy babička, děda) se výdáme, dcera k nim jezdí na výkendy mě ted oznámili že jede v perníku má jít sedět za alimenty. Mám čekat kdy dcera u něho najde jehli? Nebo na co mě to přijde podstatný důvod. Až jednou bude mít rozum a bude ho chtít vidět tak prosim, Zatim má doma fotky kdy byl normální…otec

• Citovat
  • Upravit
102673
15.10.13 10:42

@nikolousek Ale jako otce svého dítěte sis ho vybrala ty, takže se s ním holt tvé dítě bude vídat, pokud on bude mít zájem, protože pro zamezení styku musí být opravdu závažné důvody… a to že neplatí alimenty značí pouze to, že je blbec, ale nijak to neomezuje jeho právo se s dítětem vídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
15.10.13 10:44

@nikolousek každá si pro své dítě vybírá otce sama a musí počítat s následky. Koukám, že tě vlastně nejvíc uspokojí, že ho zavřou. To mu to nandáš, co?

• Citovat
  • Upravit
nikolousek
15.10.13 10:45

To je mi samozdřejmě jasný, že na to má právo i když on si to uvědomí asi 2 krát do roka. Chápu dobře, že alimenty a styk je něco jiného.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna