Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Nevím jestli jsi dobře zaškrtla anonym, ale tvůj nick je vidět ![]()
@nikolousek pokud je v podmínce, dostane už nepodmíněný trest. Jinak můžeš požádat o zamezení styku, a le neplacení nebude bráno asi jako důvod. To se spíš dává, kdyby dítěti ubližoval a pod ![]()
@nikolousek ze zkušenosti z rodiny vím, že k zamezení styku s dítětem musí být závažnější důvody - např. že je pro ni nebezpečný, že by ji mohl unést atd.
jo a nejsi anonymní
To dostane to je mi jasný, ale jestli dostane „jenom“ těch 5měs. nebo bude soud a bude bráno jako maření výkonu?..
Ale od soudu to je nesmysl že ted na 5 měsíců rozsudek o styku platit nebude a pak zase jo..to je tak nespravedlivý?..vždyt si s těmi dětmi jenom hrajou
..
Anonimu jsem si všimla ale to už je jedno…zas tak hrozný to není ![]()
@nikolousek píše:
To dostane to je mi jasný, ale jestli dostane „jenom“ těch 5měs. nebo bude soud a bude bráno jako maření výkonu?..
Ale od soudu to je nesmysl že ted na 5 měsíců rozsudek o styku platit nebude a pak zase jo..to je tak nespravedlivý?..vždyt si s těmi dětmi jenom hrajou![]()
..
bude další soud, tam se bude projednávat maření soudního rozhodnutí a znovu neplacení. Dostane za to trest, odsedí si ten vyšší
tedy dřív to tak fungovalo, pokud se nic nezměnilo.
@nikolousek píše:
Ale od soudu to je nesmysl že ted na 5 měsíců rozsudek o styku platit nebude a pak zase jo..to je tak nespravedlivý?..vždyt si s těmi dětmi jenom hrajou![]()
..
Co je na tom nesmyslného, to je jak když se táta nabourá a leží půl roku v nemocnici, to by pak taky už neměl své děti vídat, protože ho půl roku neviděli ![]()
Ariadne
Já k tomu tedy nemám důkaz vše co vím je jen z doslechu nevídáme se bydlím od něho 60km.
Ale u soudu už jsem to jednou zminovala že je na drogách(až co jsme se rozešli v té době co jsme spolu žili nic nebral(doufám, nebo jsem si nevšimla)) co vím a že kdysy byl ke mě dost agresivní. To bylo odůvodněno že se to týká mě a ne dcery
![]()
J. a. n. i1
Dobře, ale myslím že je něco jiného táta ve vězení -kde se naučí vše co doted neuměl, a nebo táta co chudák leží v nemocnici tam bych naopak do dítě poslala, aby ho podpořilo..
Příspěvek upraven 15.10.13 v 10:32
Tak už nechceš povídat tří leté dcerce, že jí otec nechce a že sedí v base ale rovnou ho odstřihnout jo? No tvá dcerka má teda opravdové štěstí, takovou matinku míti - jedna radost.
https://www.emimino.cz/…enty-166852/
N. evill
Víš máš pravdu chci ji na jedno stranu odstřihnout dokud je malá až ji bude 10let a řekne chci ho vidět tak at jde a podívá se.
Tenkrát mě v 6 měsíci zkopal, nechodil z práce domů, byl samej kamarád, jeho vlastní otec s matkou se ho zřekli, aby jim nevzali dům nad hlavou jak je zadlužený…trpěla jsem po 8 měsíců dcery s tím že se změní. Bohužel nezměnil s jeho rodinou (tedy babička, děda) se výdáme, dcera k nim jezdí na výkendy mě ted oznámili že jede v perníku má jít sedět za alimenty. Mám čekat kdy dcera u něho najde jehli? Nebo na co mě to přijde podstatný důvod. Až jednou bude mít rozum a bude ho chtít vidět tak prosim, Zatim má doma fotky kdy byl normální…otec
@nikolousek Ale jako otce svého dítěte sis ho vybrala ty, takže se s ním holt tvé dítě bude vídat, pokud on bude mít zájem, protože pro zamezení styku musí být opravdu závažné důvody… a to že neplatí alimenty značí pouze to, že je blbec, ale nijak to neomezuje jeho právo se s dítětem vídat.
@nikolousek každá si pro své dítě vybírá otce sama a musí počítat s následky. Koukám, že tě vlastně nejvíc uspokojí, že ho zavřou. To mu to nandáš, co?
To je mi samozdřejmě jasný, že na to má právo i když on si to uvědomí asi 2 krát do roka. Chápu dobře, že alimenty a styk je něco jiného.
Ahoj píšu anononimně není to něco čím bych se chtěla chlubit.
Můžu v době kdo on sedí podat žádost o zamezení styku je to adekvátní že sedí?
On prakticky dceru stejně nevídá a nechci nezpomene si ani na narozeniny. Párkrát do roka se ozve a to je vše. Máme dost velký problémy a mi již novou rodinu. 

Tahlke diskuze tu byla stokrát, hodně jsem jich četla, ale nikde jsem nenašla jak dál když je odsouzený.
Bývalí přítel mi už přes rok neplatí alimnnty a tak jsem podala jak se dává po 4 měs. tr. oznámení. Po nějaký době mu soud určil 5měs na tvrdo ve zkušební době 2 let. Jenže ejhe tento týden mám jít opět po 4 měs. podat trestní oznámení.
Nevíte někdo jak to postupuje bude další soud?…Nebo ho rovnou odsouděj? Jak to vlastně funguje se stykem s dcerou má ji určenou jednou za 14 dní na víkend…to jí jako po dobu co bude sedět nebude výdat a pak zas jo? není to na palici?
Moc děkuji za zkušenost..