Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Netopirek píše:
Dům z kterého máte pocit, že čas vysává. Bych utíkala jak nejrychleji by to šlo
Bych se ani neřešila domů
Máte pravdu, jen kdyby to bylo tak jednoduchý. Ale opravdu většina špatnýho bylo kvůli tomu baráku. Věčně nebyl na nic čas a peníze a když pak člověk vidí ten výsledek toho několikaketýho plachtění, tak by brečel. Nějak kvůli tomu bydlení tam nedokážeme mít z ničeho opravdu radost. Je to pořád jak černej mrak. Já to teda vnímám asi víc než manžel. Ten si spíš vyčítá, že to tam kdy kupoval. Ale díky za podporu ![]()
Je to kraval, venku bordel nevadi, je to jen to co se vyvrta. Pokud by jste to delali uvnitr, je to asi jak s malovanim, bordel vsude, prasi to. Ale treba uz jsou technologie jinde, pozvete si firmu a oni vam reknou i cenu. Platili jsme asi 1000 za metr.
@Anonymní píše:
Ale teda s 5 mil teda nepočítáme. To mi přijde hrozně moc. My koukali na firmy co dělaj zděný i na dřevostavby a to co by se nám líbilo tak většinou bylo kolem těch 3, 5-3,8.My nechcem nic extra. Patrovej baráček náký 4+1 kolem 130 m. Stavěli bysme spíš subdodavatelsky + asi něco sami +máme známé v různých oborech. 5 mega je pro nás dost, nechceme už se tolik zadlužovat, tak vůbec nevím.
My taky počítali tak s 3,5 mil, ale rodiče jsou z oboru a tvářili se na to dost skepticky. Dřevostavbu teda moc nechceme kvůli hluku. Ale uznávám, že my bychom museli stavět v podstatě na klíč, sami toho moc neuděláme.
@jezz1e píše:
My taky počítali tak s 3,5 mil, ale rodiče jsou z oboru a tvářili se na to dost skepticky. Dřevostavbu teda moc nechceme kvůli hluku. Ale uznávám, že my bychom museli stavět v podstatě na klíč, sami toho moc neuděláme.
Ty jo, tak to jsi mě moc nepotěšila. Je fakt, že ceny materiálu šly o něco nahoru, ale i tak mi to přijde hodně. Na klíč to je echt drahý, to přeplatíte fakt moc. Jen nechápu když se takhle ptám po známých nebo čtu na netu, jak je možný že podobný dům jeden postaví za půlku co druhý. My přemýšleli o dřevostavbě hlavně z důvodu rychlosti protože moc nevíme kam jít na tu přechodnou dobu bydlet, ale to bysme zas určitě zadávali firmě minimálně hrubou stavbu, tak nevíme. A vy do stavby teda nakonec jdete?
@Anonymní píše:
Ty jo, tak to jsi mě moc nepotěšila. Je fakt, že ceny materiálu šly o něco nahoru, ale i tak mi to přijde hodně. Na klíč to je echt drahý, to přeplatíte fakt moc. Jen nechápu když se takhle ptám po známých nebo čtu na netu, jak je možný že podobný dům jeden postaví za půlku co druhý. My přemýšleli o dřevostavbě hlavně z důvodu rychlosti protože moc nevíme kam jít na tu přechodnou dobu bydlet, ale to bysme zas určitě zadávali firmě minimálně hrubou stavbu, tak nevíme. A vy do stavby teda nakonec jdete?
Ceny materialu sly nahoru klidne o 40%
my jsme posledni 3 roky resili stavbu s architektem a nez z nej vypadl hotovy projekt, byl zrazu na cene za praci a material prestreleny o 50% oproti zadani…
@Anonymní píše:
Ceny materialu sly nahoru klidne o 40%my jsme posledni 3 roky resili stavbu s architektem a nez z nej vypadl hotovy projekt, byl zrazu na cene za praci a material prestreleny o 50% oproti zadani…
Ty jo, tak to by mě fakt naštvalo. My když se rozhodneme, tak je mi jasný, že minimálně rok bude trvat všechno to papírování. Myslíte, že by ceny materiálu mohly jít zase dolů? Já to moc nechápu. Už od jara říkají jak půjdou ceny nemovitostí dolů a tady u nás je to spíš naopak a předpokládala bych, že když bude krize, budou levný nemovitosti a nebude se moc stavět, že i materiál by mohl být levnější, ale nevím no. Fakt mě štve, že jsme se do toho nepustili už před lety.
@Anonymní píše:
Ty jo, tak to by mě fakt naštvalo. My když se rozhodneme, tak je mi jasný, že minimálně rok bude trvat všechno to papírování. Myslíte, že by ceny materiálu mohly jít zase dolů? Já to moc nechápu. Už od jara říkají jak půjdou ceny nemovitostí dolů a tady u nás je to spíš naopak a předpokládala bych, že když bude krize, budou levný nemovitosti a nebude se moc stavět, že i materiál by mohl být levnější, ale nevím no. Fakt mě štve, že jsme se do toho nepustili už před lety.
Ceny zatím nemají moc důvod klesat, lidé mají odklady půjček a hypoték, je stále podpora státu. Kdo ví, jak to bude vypadat na podzim.
@Anonymní píše:
No doufám že někdo joTa vlhkost si myslím že je docela dobře řešitelná a navíc by to ani nemuselo být tak nákladné. Taky to není všude, jde o 2 místnosti, ale my už jsme se za ty roky na tom baráku prostě vyčerpali a už se nám tam nechce řešit nic. Navíc nám to nevyhovuje z více důvodů. Nevím jak jinde, ale tady u nás je opravdu draho a přijde mi, že jdou ceny spíš pořád nahoru. Tady opravdu jdou na dračku i baráky v hrozným stavu. Teda 300 let, tak vám přeju, aby vám to všechno vyšlo podle vašich představ a abyste tam byli spokojený. Bohužel kolem sebe spíš vidím případy, jak se lidi se starým domem spálili.
My jsme za ten dům bojovali. Patří pp celou dobu rodině 😂 za nás spokojenost.. Hlavně je tu obr pozemek, sad atd.. Jinak tady v tom kraji je draho, ale ceny nemovitostí šly dolů ![]()
Jo o té injektáži jsme přemýšleli. Bylo by to asi jediné ještě schůdné řešení. Jenže my už to právě vevnitř máme všechno hotový. Manžel se zedníkem to na začátku ještě než jsme se poznali dost podcenili. Hlavně manžel tvrdí, že ta vlhkost začala vylízat hlavně až potom co se udělali nová okna, podlahy, zateplení. Jak moc je z toho vrtání bordel? Musela by se celá místnost vystěhovat a máte představu na kolik tak přibližně vyjde 1 místnost? Díky