Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jako bys psala o nás. Akorát nemáme na tu naši ruinu hypotéku. Barák místama plesnivy, máme velkou lhkost v domě. Nejlépe podrezat celý dům. Nicméně tam kde něco opravís, tak se to na druhý straně zase pose.re. Holt se manžel unahlil z koupi. Barák máme šíleně velkej, takže X místnosti k ničemu. Hodláme stavět novej až půjdu do práce…ale jsme teda i mladší než vy. Nicméně život ve 37 nekončí
ja radim postavit nový. Fakt ty starý baráky stoji za prd. A to je můj manžel zedník a obkladac.
Ještě dodám že co jsme se sem nastěhovali, tak furt něco opravujeme.. ![]()
@mackA159 píše:
Jako bys psala o nás. Akorát nemáme na tu naši ruinu hypotéku. Barák místama plesnivy, máme velkou lhkost v domě. Nejlépe podrezat celý dům. Nicméně tam kde něco opravís, tak se to na druhý straně zase pose.re. Holt se manžel unahlil z koupi. Barák máme šíleně velkej, takže X místnosti k ničemu. Hodláme stavět novej až půjdu do práce…ale jsme teda i mladší než vy. Nicméně život ve 37 nekončíja radim postavit nový. Fakt ty starý baráky stoji za prd. A to je můj manžel zedník a obkladac.
Ještě dodám že co jsme se sem nastěhovali, tak furt něco opravujeme..
Jee, tak to vás taky lituju. My jsme si právě taky tady už sáhli celkem na dno. Fakt jsme se nadřeli a když pak člověk vidí jak je to všechno marný tak se mu chce brečet. Dost to uškodilo i našemu vztahu, což už se naštěstí srovnalo. Mně už se ani ta vlhkost řešit nechce. Nejde jen o peníze, ale ten bordel kolem toho. Před lety jsme mysleli jak už si teď budeme jenom hezky v klidu bydlet, ale bohužel jsme zjistili, že tady to asi není možný. Máte taky v plánu pak dům prodat? Já mám právě obavy kdo a za kolik by si to tady koupil. I když je to tady udělané hezky. Ale co třeba ta vlhkost. Podlahy máme hotové, takže ta vlhkost se nejspíš táhne z obvodových zdí, i když podezdívka je skoro metr vysoká.
Jéžiš, to je fakt prekérka. Hodně záleží na tom, kolik už jste do té ruiny nasypali a kolik za ni budete hypoteticky chtít. Ono se totiž docela dobře může stát, že to bude za tržní cenu buď úplně neprodejný a nebo se to prodá v horizontu několika let a se ztrátou. Zkuste ze pozeptat odhadce, jak by to viděl, jak se tyhle domy prodávají a jaký máte šance.
No. Já bych s klidem šla pryč. Ale obávám se, že jste si na prodej domu nevybrali dobrý čas. I když by se s tou vlhkostí vaší dalo něco dělat. A taky otázka, jak utáhnete hypotéku.
@Anonymní píše:
Jee, tak to vás taky lituju. My jsme si právě taky tady už sáhli celkem na dno. Fakt jsme se nadřeli a když pak člověk vidí jak je to všechno marný tak se mu chce brečet. Dost to uškodilo i našemu vztahu, což už se naštěstí srovnalo. Mně už se ani ta vlhkost řešit nechce. Nejde jen o peníze, ale ten bordel kolem toho. Před lety jsme mysleli jak už si teď budeme jenom hezky v klidu bydlet, ale bohužel jsme zjistili, že tady to asi není možný. Máte taky v plánu pak dům prodat? Já mám právě obavy kdo a za kolik by si to tady koupil. I když je to tady udělané hezky. Ale co třeba ta vlhkost. Podlahy máme hotové, takže ta vlhkost se nejspíš táhne z obvodových zdí, i když podezdívka je skoro metr vysoká.
My se taky dohadujeme kvůli domu… Přesně jak píšeš, jde o ten bordel. Když mi manžel popisoval jak se podrezava barák, mění okna - - máme prastará… Tak jsem říkala že mě snad jebne.
navíc máme dům kamen/cihla, takže by to šlo dost špatně podrezat. Dům určitě budeme chtít prodat, bydlíme v celkem dobre lokalitě, máme k němu i velký pozemek, a je po částečný rekonstrukci. Navíc v zimě to topení stojí fakt za prd, hladové zdi, vytápění dalších 5ti obřích místností k ničemu… U nás to bude trochu ještě boj skrz manželovi rodinu, dům je sice jeho, ale vyrůstal tu celý život…Donutili,, si ho odkoupit, aby zůstal v rodině. Ale jsme plně rozhodnutý ho prodat. Fakt to nejde. Jsme mladý, nechceme ztrácet celý život opravami. Podlahy, okna, fasáda, na druhé straně baráku se nám dvě místnosti borti kvůli špatné střeše, hrozně to tam vlhne, takže tam jsou jen staré krámy… Bourání by vyšlo na šílene prachy, a co se dvemi dalšími místnostmi když se opraví?
Když je tam dalších 10 místností… ![]()
No my bysme to neprodávali hned, spíš třeba za rok. Nějakou dobu by trvalo jenom vyřídit stavební povolení, udělat projekt atd. Nasypalo se sem fakt hodně, ale už to zase není taková rujna. Je tady vše nové. Okna, střecha, kuchyně, koupelna, má to docela pěknou zahradu. Ty nedostatky spíš vidí člověk až po delší době a třeba by se tady někomu líbilo. Teď je na pořadu dne ta vlhkost. Hypotéku teď platíme 10 000, takže to bysme asi pak taky nějakou dobu ještě zvládli. Je to ve středních Čechách, takže tady je fakt draho. Představovali bysme si třeba 3 300 000 a počítáme s tím, že bysme asi i něco tratili. Tady se i fakt rujny prodávají za 2,5 Mega, ale v člověku to pořád hlodá. Bojim se, že když tady zůstaneme, že z toho budeme dál nešťastný a budeme si to vyčítat, že jsme nešli pryč.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu si k vám pro radu. Manžel kdysi koupil starý dům a začal ho předělávat. Po pár letech jsme se poznali spolu. Já z toho domu nikdy nebyla nadšená, nejen z toho důvodu, že od známých vím jaká je se starým domem práce, ale i kvůli tomu, že dům není na moc pěkném místě, je tam málo světla a dispozičně a velikostně taky nic moc. Nicméně manžel to tady měl rád, tak jsme ještě dofinancovali hypotéku a pustili se do toho spolu. Nechali jsme tady hodně peněz a práce, ale chvilkovou radost vždy vystřídal další problém, kterej se objevil někde jinde. Poslední dva roky řešíme vlhkost. Už jsme z toho zoufalý. Občas někde vyleze plíseň a hlavně je tady takový zatuchlý vzduch. Přemýšlíme jakou firmu na to objednat. Ale zároveň se nám naskytla možnost pěkného pozemku od známých fakt za hubičku. Takže teď řešíme jestli se dál trápit tady a čekat co se kde zase objeví nebo se na to definitivně vykašlat, zkusit to prodat a postavit něco nového. Jsme se splácením hypotéky tak v půlce, zbývá doplatit ještě asi 1 200 000. Máme našetreno asi 500 000. Nový dům bysme si nejspíš z většiny nechali postavit protože už na práci není ani tolik energie ani času. Pořád nad tím spekulujeme. Manžel taky uznal, že se tenkrát unáhlil a nejradši by šel pryč. Dál se bojíme za jak dlouho by se dům prodal a za kolik a taky nevíme kam bysme na přechodnou dobu šli. Máme jedno dítě a druhé na cestě. Ptám se jestli má cenu zůstávat někde, kde mám pocit, že nás to totálně vysává nebo se konečně rozhoupat a udělat ten krok ke změně? Je nám 37 let a jsme z toho v pasti. Omlouvám se za takový zmatený román a díky za přečtení
To nemá cenu. Doma se cítíš tam, kde jsi spokojená.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu si k vám pro radu. Manžel kdysi koupil starý dům a začal ho předělávat. Po pár letech jsme se poznali spolu. Já z toho domu nikdy nebyla nadšená, nejen z toho důvodu, že od známých vím jaká je se starým domem práce, ale i kvůli tomu, že dům není na moc pěkném místě, je tam málo světla a dispozičně a velikostně taky nic moc. Nicméně manžel to tady měl rád, tak jsme ještě dofinancovali hypotéku a pustili se do toho spolu. Nechali jsme tady hodně peněz a práce, ale chvilkovou radost vždy vystřídal další problém, kterej se objevil někde jinde. Poslední dva roky řešíme vlhkost. Už jsme z toho zoufalý. Občas někde vyleze plíseň a hlavně je tady takový zatuchlý vzduch. Přemýšlíme jakou firmu na to objednat. Ale zároveň se nám naskytla možnost pěkného pozemku od známých fakt za hubičku. Takže teď řešíme jestli se dál trápit tady a čekat co se kde zase objeví nebo se na to definitivně vykašlat, zkusit to prodat a postavit něco nového. Jsme se splácením hypotéky tak v půlce, zbývá doplatit ještě asi 1 200 000. Máme našetreno asi 500 000. Nový dům bysme si nejspíš z většiny nechali postavit protože už na práci není ani tolik energie ani času. Pořád nad tím spekulujeme. Manžel taky uznal, že se tenkrát unáhlil a nejradši by šel pryč. Dál se bojíme za jak dlouho by se dům prodal a za kolik a taky nevíme kam bysme na přechodnou dobu šli. Máme jedno dítě a druhé na cestě. Ptám se jestli má cenu zůstávat někde, kde mám pocit, že nás to totálně vysává nebo se konečně rozhoupat a udělat ten krok ke změně? Je nám 37 let a jsme z toho v pasti. Omlouvám se za takový zmatený román a díky za přečtení
Kdo ti koupi barák s vlhkosti? Navíc v této době.. Osobně teď rekonstruujeme 300 let starý dům.. Já bych do novostavby třeba nešla.. Ale důvody chápu, prostě starý dům má svoje..
je to prekerka.. Každopádně můžete koupit pozemek a počkat ![]()
My měli problém s plísní v rozích, majitel nechal zateplit jednu stěnu domu a máme klid. Nebo se dělají takové elektrické větráčky (dvě díry do zdi a nucený odtah). Co začít tím, jestli to pro tuto zimu nepomůže? Jinak bych se spíš stěhovala, pokud to finančně utáhnete (na novostravbu bych počítala tak 5 mil nejmíň, nedávno jsme to řešili)
@martina.se píše:
Kdo ti koupi barák s vlhkosti? Navíc v této době.. Osobně teď rekonstruujeme 300 let starý dům.. Já bych do novostavby třeba nešla.. Ale důvody chápu, prostě starý dům má svoje..je to prekerka.. Každopádně můžete koupit pozemek a počkat
No doufám že někdo jo
Ta vlhkost si myslím že je docela dobře řešitelná a navíc by to ani nemuselo být tak nákladné. Taky to není všude, jde o 2 místnosti, ale my už jsme se za ty roky na tom baráku prostě vyčerpali a už se nám tam nechce řešit nic. Navíc nám to nevyhovuje z více důvodů. Nevím jak jinde, ale tady u nás je opravdu draho a přijde mi, že jdou ceny spíš pořád nahoru. Tady opravdu jdou na dračku i baráky v hrozným stavu. Teda 300 let, tak vám přeju, aby vám to všechno vyšlo podle vašich představ a abyste tam byli spokojený. Bohužel kolem sebe spíš vidím případy, jak se lidi se starým domem spálili.
Na vlhkost muzu doporucit injektáž. Delala nam to firma uz pred 5 lety a funguje to paradne. Prijeli vyvrtali male dirky do zdi dile u zeme, tak cca 20cm od sebe a pak tam nastrikali nejakou tekutinu ci se nasakla do zdi a pak udelala takovy silikonovy povrch. Ted jsem videla neco v loskutakovi, uz ty dirky i zaspuntuji, technologie se posunula. Stalo nas to dost, ale byl to zaklad. Delali jsme to na zactku rekonstrukce, delali i vsechny vnitrni zdi.
@mackA159 píše:
My se taky dohadujeme kvůli domu… Přesně jak píšeš, jde o ten bordel. Když mi manžel popisoval jak se podrezava barák, mění okna - - máme prastará… Tak jsem říkala že mě snad jebne.navíc máme dům kamen/cihla, takže by to šlo dost špatně podrezat. Dům určitě budeme chtít prodat, bydlíme v celkem dobre lokalitě, máme k němu i velký pozemek, a je po částečný rekonstrukci. Navíc v zimě to topení stojí fakt za prd, hladové zdi, vytápění dalších 5ti obřích místností k ničemu… U nás to bude trochu ještě boj skrz manželovi rodinu, dům je sice jeho, ale vyrůstal tu celý život…Donutili,, si ho odkoupit, aby zůstal v rodině. Ale jsme plně rozhodnutý ho prodat. Fakt to nejde. Jsme mladý, nechceme ztrácet celý život opravami. Podlahy, okna, fasáda, na druhé straně baráku se nám dvě místnosti borti kvůli špatné střeše, hrozně to tam vlhne, takže tam jsou jen staré krámy… Bourání by vyšlo na šílene prachy, a co se dvemi dalšími místnostmi když se opraví?
Když je tam dalších 10 místností…
Přesně, my jsme si tam užili dost. A ty roky bydlení na staveništi, pořád někde bordel, něco rozdělanýho. Já už bych do toho nikdy nešla a varuju i ostatní, když s takovým nápadem přijdou. Myslím, že kdo to nezkusí, tak vůbec nemá představu. Navíc teď s dítětem chceme bydlet trochu slušně a mít taky čas se věnovat sobě jako rodině. My právě máme taky smíšený zdivo s kamenem. Podle mě ten kámen je nejhorší co může bejt. Je to pořád vlhký a přesně jak říkáš, topení stojí za prd. Vytopíme to celkem pěkně, ale jakmile se přestane topit, tak to hned vychladne. Ale vy to máte asi obrovský. My to právě máme i až moc malý. Z toho kamene je tam chladno i teď přes léto. To je blbý, že je do toho zakomponovaná i rodina, ale je to váš život, tak ho přece nebudete marnit tam. My už taky kašlem na lidi. Kdo to nezkusí, tak nemá nárok posuzovat. Snad se to tam bude líbit někomu jinýmu. Kdy to chcete prodávat?
Dům z kterého máte pocit, že čas vysává. Bych utíkala jak nejrychleji by to šlo
Bych se ani neřešila domů
@jezz1e píše:
My měli problém s plísní v rozích, majitel nechal zateplit jednu stěnu domu a máme klid. Nebo se dělají takové elektrické větráčky (dvě díry do zdi a nucený odtah). Co začít tím, jestli to pro tuto zimu nepomůže? Jinak bych se spíš stěhovala, pokud to finančně utáhnete (na novostravbu bych počítala tak 5 mil nejmíň, nedávno jsme to řešili)
Zatepleno právě máme a přijde mi to od tý doby ještě horší. Asi jak ta vlhkost nemá jak ven utíkat. Ale teda s 5 mil teda nepočítáme. To mi přijde hrozně moc. My koukali na firmy co dělaj zděný i na dřevostavby a to co by se nám líbilo tak většinou bylo kolem těch 3, 5-3,8.My nechcem nic extra. Patrovej baráček náký 4+1 kolem 130 m. Stavěli bysme spíš subdodavatelsky + asi něco sami +máme známé v různých oborech. 5 mega je pro nás dost, nechceme už se tolik zadlužovat, tak vůbec nevím.