Jak dát miminům polévku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak dát miminům polévku?
Ahoj
už jsem tady četla, že dáváte prckům polévku, občas doma dělám vývar a ráda bych špuntům taky nabídla, ale oni neumějí jíst ze lžičky řidší jídlo, třeba jogurt vytéká z pusy, to už je moc řidká konzistence a já si nedokážu představit, jak jim dát polévku (tak max do lavičky)
dík za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
já dělala vlastně hustou polívku, voda se vyvařila a pak jsem rozmixovala. Pokud chceš vařit dohromady, tak bych dala víc vody a zeleniny a pak odebrala prckům hodně zeleniny a trochu vody. Taky to tak dělám i když až teď. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blbě ![]()
Já jsem taky dělala hustééé, vývar (u babi na obědě a tak) byl vždycky za trest ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Donedávna jsem dělala jediné hustý polívky a ještě s těstovinou.
Povařila jsem zeleninu, rozmixovala, zahustila krupičkou nebo krupičkovou jíškou a provařila, nalila do skleniček od přesnídávek(nezavírala jsem) a nafrkala na mražák. Potom jsem akorát ohřála přidala maso a těstoviny.
Až teď poslední 2 měsíce jsem začala dávat klasický vývary a dávám hodně těstovin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jizvikova jojo přesně tak, pokud to vyloženě nevyžaduješ ty tak vař zvlášť pro mě to bylo rychlejší a jednodušší. Taky jsem dávala na mrazák, až když mi malá začala mražené odmítat začala jsem vařit dohromady. Ale vždy husté. Klasické polívky jako dospěláci jí až teď a i tak jí tam dávám hodně zeleniny, jinak je to na dlouho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jizvíková píše:
Ahoj
už jsem tady četla, že dáváte prckům polévku, občas doma dělám vývar a ráda bych špuntům taky nabídla, ale oni neumějí jíst ze lžičky řidší jídlo, třeba jogurt vytéká z pusy, to už je moc řidká konzistence a já si nedokážu představit, jak jim dát polévku (tak max do lavičky)dík za rady
POlévky se dětem vaří husté ![]()
- Citovat
- Upravit
Delam prckovi huste polevky,hodne zeleniny,nudle,obcas zahustim ryzovou mouckou.....polevky miluje,takze delam casto
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
takze az bude polevka pro nas, oni dostanou tu zeleninu a rozmixovanou na hustotu prikrmu ze sklenicky ![]()
dik za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všichni dávají asi polévky , až na mě. Jako rozmixovat zeleninu a je z toho polévka - no tak to rovnou nemusím mixovat a má zeleninový oběd.
Já jedu pořád v masozel. obědech ( žádné polévky) a nyní již dávám klasický kuř. vývar s nudlemi s tím , že je trochu pobrindaná a já jí krmím..
Ale moc jí chutná..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz delam pro prcka polevku,zeleninu nemixuju!!!Rovnou nakrajim na mensi kousky a dam rovnou varit treba s kuretem,aby byla pekne mekoucka,pak maso oberu,taky nakrajim na mensi kousky a dam zpatky do polevky.Aby to bylo hustsi dam nudle,nebo pismenka,nebo ryzovou moucku.
Mixovala jsem jen dokud neumel jist kousky,ted uz si to rozkouse dlouho sam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jizvíková píše:
Ahoj
už jsem tady četla, že dáváte prckům polévku, občas doma dělám vývar a ráda bych špuntům taky nabídla, ale oni neumějí jíst ze lžičky řidší jídlo, třeba jogurt vytéká z pusy, to už je moc řidká konzistence a já si nedokážu představit, jak jim dát polévku (tak max do lavičky)dík za rady
taky jsem si to říkala, že bych mu dala polévku, kámošky okolo jedou na plívkách a pak jsem zjistila že šmahem všechny dají do minima vody zeleninu a kousek masa a uvařené mixnou, takže je to taková řídká kaše. To není polívka
Takže když teďka řekne maminka dítěte do roka, že má k obědu polívku, stavím se k tomu značně opatrně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky jsem si to říkala, že bych mu dala polévku, kámošky okolo jedou na plívkách a pak jsem zjistila že šmahem všechny dají do minima vody zeleninu a kousek masa a uvařené mixnou, takže je to taková řídká kaše. To není polívkaTakže když teďka řekne maminka dítěte do roka, že má k obědu polívku, stavím se k tomu značně opatrně
Jojo to je ono, maminy tomu říkají polívka,a le je to hustá zeleninová kejdička
vše je potřeba brát s rezervou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit