1 příkrm hned celou lahvičku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
144
5.10.10 15:48

1 příkrm hned celou lahvičku?

ahoj holky…potřebuju poradit..ten můj obřík 4 měsíce 8.20kg je pěkně nenajezený…jsme od 2měsíce na UM a vypadá to že mu mlíčko už nestačí,začal více plakat..po domluvě s mudr jsem zavedla na večer kaši,ale nepomáhá to,nespí déle..tak jsme najeli na 1 lžičku mrkvička od hami dneska…snědl mi celou 125ml a ještě hučel hladem..tak jsem mu udělala 100ml UM,vyzunknul to a klid:-)) a ted mě trápí svědomí..nebylo to na poprvé moc??? neublížím mu? i když doktorka říkala,že mu mám dát klidně kolik sní..no nicméně po 2.5 hodinách měl znova hlad..vypil 170ml(5 odměrek) a plakal dál…tak já nevím co dělám špatně:-((( podotýkám že ho nepřekrmuju dostával 5× 170ml(na krabici určeno pro 2 měsíční mimi) a na noc 200ml…nevím po čem tak tloustne,ale on je spavec…mamky neudělala jsem chybu?? nebo mu mám dát te mrkve zítra více když bude chtít?? já nevím co dělat,jak ho krmit..moc děkuji za každou radu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14598
5.10.10 16:27

Leuško, Kačku jsem začala přikrmovat v 5. měs. od 4 byla na UM. Jako první příkrm byla taky celá malá sklenička mrkvičky a vše bylo OK: se žádným jídlem jsme nezačínali jen 2-3 lžičkama, jak se doporučuje, ale jídlo rovnou a naštěstí bylo vše OK. bez problémů, alerg. reakci apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
5.10.10 16:39

klidně dávej tolik kolik snese a kolik sní, ale třeba jestli nebrečí něčim jinym, zoubky, bolení bříška nebo jen žíža?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
5.10.10 17:04

děkuju :-) tak to jsem ráda,ale snad neva to mlíko ještě potom,ale mu to prostě nestačilo:-((( žízen nemá,nebo on mi odmítá jakýkoliv čaj…už jsem vyzkoušela 3 druhy..vodu taky..vypil trošku jen vyjímečně…já ani nevím kolik mu mám dávat denně toho mlíka,at je spokojeny a neboli ho břicho,když bude mit v poledne ten přikrm.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.10.10 17:09

Leuš, tvůj obřík není průměrné miminko, takže se na něj nemůžou vztahovat průměrná doporučení :wink: . Ani se mu nedivím, že mu sklenička nestačila. Mája je oproti němu poloviční a ještě donedávna jsem ji po každém příkrmu dokojovala taky :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
5.10.10 17:34

asi dám dotaz jestli má někdo taky obra a jak ho krmí.-))) já už nevim kolik mu dávat at mu neublížim a nepřejídam,ale at neřve hladem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonym185
5.10.10 17:47

leushko,tak ja posledni dve deti nemela sice tak velke jako ty,ale za to vylozene nenazrane.Davala jsem jim proste co se do nich veslo,nijak jsem je neomezovala a nikdy jim nic nebylo.
Nevim,ale ja taky kdyz mam hlad,najim se,napiju.Nektere dite je jedlik,nekteremu staci hodne malo.
Tak se niceho neboj :palec: .

• Citovat
  • Upravit
11502
5.10.10 17:54

No tak my vaši váhu měli v 5ti měsících, jenže on je vysokej, takže to na něm nebylo ani poznat. Dneska mu dr. navážila 10kg a je mu 10 měsíců. V jídle bych ho neomezovala, pokud to neni sladký a nezdravý, tak mu dej kolik toho sní. Já taky dávala jak si řekl a kolik a jsme na UM od prvního měsíce. A doporučení na krabičce jsme nikdy nedodrželi. Jednou chtěl víc, jednou míň, jednou častěj, jindy zase s většíma přestávkama. Až bude lízt a chodit, tak to vyběhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
5.10.10 18:09

Ahoj Leushko…nas obrik ma 7,50kg a 65 cm a jsou mu 3mesice a 14 dni.vypije tak 800ml UM denne.tak velikej je ale extra jedlik to neni :think: kamaradka nema sice takoveho obrika jako my,ale taky pri prvnim prikmu zblajzl 125ml mrkvicky a 90UM.myslim,ze nedelas nic spatne a ani ho neprekrmujes ma proste hladik…a trapit ho hlady to nejde.to bys ten krik asi nevydrzela.aspon tedy nas malej kdyz ma hladik tak dokaze pekne kricet :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
6.10.10 13:09

mod děkuju holky!!!už si s tim lámat hlavu nebudu,vidím že nedělám nic špatně,tak uvidím kolik si sám řekne,fakt moc díky,ulevilo se mi!!!!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
15.11.10 12:58

hlad po čtvrtém příkrmu?

ty příkrmy mě zabijou… :zed: Dnes je to 4. den co papáme mrkvičku - ráno malá dostala cca 200 mléka, k obědu spapkala celou malou 125 ml lahvičku mrkvičky a k tomu vypila 125 ml čaje a pláče a žužlá si prst…Myslíte že by mohla mít hlad? ( zuby zatím nevidím )

Nechci jí zbytečně přecpávat, ale trápit také ne :?:

Bez příkrmu vypila cca 1000ml denně mléka v 5 dávkách, teď má vlastně o tu jednu míň a místo ní mrkev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
15.11.10 13:37

myslím že 125ml je málo,aby ji to zasytilo a nahradilo dávku mléka…mě když snědl 125ml dokrmila jsem ještě 90ml mlíkem..plná dávka příkrmu na zasycení je 150-200ml… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.10 16:36

Já jsem také dokrmovala mlékem. Samotná mrkvička je opravdu málo na zasycení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
15.11.10 17:50

a to jste měly hned od začátku tak žravé děti jako já?? :lol: A nemám jí dát raději více mrkve než mléko? Jinak děkujuuuu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
16.11.10 11:19
rybkabezvody píše:
a to jste měly hned od začátku tak žravé děti jako já?? :lol: A nemám jí dát raději více mrkve než mléko? Jinak děkujuuuu :mavam:

tak záleží na tobě..ale nezapomen že mrkev staví a u nás je to třeba katastrofa…jo mám pažravce a otesánka od narození…zkus mrkev+brambor cca 180ml a zapíjet čajem nebo štavou,to stačí i mému obříkovi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí