Jídelníček 10 měsíců miminka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jídelníček 10 měsíců miminka
Zdravím všechny, zajímalo by mne kolik mléka Vám vypijí Vaše miminka v 10 měs. a jaký máte jídelníček?
My máme následovně:
6 h. 210 ml mléka
9 h. ovocná přesnídávka s 1/2 jogurtu (samotný nechce), čerstvé ovoce také ne
12 h. oběd - klasika zelenina + maso
15 h. 210 ml mléka
18.30 h. 160 ml kaše
Stačí mu tento jídelníček? V 8 měsících měl 9,7 kg,není tlustý, ale doktorka říkala, že má těžké kosti a bude z něj velký kluk ![]()
Děkuji za srovnání a rady, zda mám mléko vynechat nebo mu něco přidat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
napadá mě jen zavést nějakou odpolední svačinu ![]()
Mám mladšího 9. měsíc a jedeme takto (přesně na minuty nejedem, někdy o čtvrthoďku dřív někdy pozdějc)
5/6h se probudí hlady, takže kojení
8h mlíko (kojení, ale ráda bych zavedla UM - flašku odmítá
)
10/11h mixovaný ovoce, někdy jogurt, někdy ovoce s piškotama - podle nápadu a stavu špajzu
pak dolouho chrní, takže po probuzení
13/14h masozelenina
po příchodu z procházky
16/17h mlíko (kojení, chystám se tak za měsíc přejít na svačinu typu sejra, žervé apod.)
19/20h kaše + kojení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomto věku jsme již jako svačiny měli přesnídávku a druhou jogurt..
Jinak jako ty - mléko, masozel., svačiny a kaše..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych už zavedla odpolední svačinu.
Markétka měla (má to tak vlastně do teď) většinou dopoledne ovocnou přesnídávku nebo čerstvé ovoce a odpoledne bílý jogurt nebo chleba s máslem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
me teda zajima, to uz maji vase deti zuby, ze jim davate chleba s maslem?
ja bych ho lin taky dala ale jak na kousky???
jinak my mame kolem 6 mlicko (kojeni)
pak kolem 9 svacinku - jogurt, puding, tvarohacek atd
pak v 11:30 obed - klasika ![]()
pak kolem 15:00 mame svacu - ovocnou
a veceri kolem 18:30 - kasi + trochu dokojim aby se ji dobre usinalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chleba s máslem jsem nakrájela na kostičky tak 1×1 cm bez kůrky a dávala Markétce do pusinky. V té době měla jeden zub, druhej jí lezl a zvládala to v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my mame porad mliko krome obeda, to je prikrm a vecere to je kase, pribiraji a staci jim to, cerstve ovoce nechteji, pecivo jim nedavam, ani by ho neumeli snist, obcas dostanou presnidavku,ale oni radsi mleko, tak to zatim nehrotim,at jedi co chteji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak Zuzi ma rano UM, svacina presnidavka, obed masozelenina, svacina jogurt / kase nebo neco podobneho a vecer pred spanim jeste mlicko. Krome toho tak 200ml UM mezi jidly a 300ml UM v noci. Davala jsem vecer kasi, ale co ji rostou zoubky a je vecer unavena, tak blinka - davam mlicko a OK. Ale tedy stale budi 2× za noc na mlicko…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme 10,5 měs. a prcek nepije mlíko, takže jsem nahradila jogurtem, tudíž jídelníček tento:
7:00 - 150 g jogurtu (120 g bílý s trochou něčím mléčným - Vanilkový dezert, Kostík, Mléčná rýže…)
10 - ovocná přesnídávka
13:00 - oběd masozelenina
16:30-17:00 - 170g jogurtu (opět něco k tomu přimíchám na chuť)
19:30 - 200 ml kaše
Mezi jídly křupku do ruky nebo zkouším pár kostek chleba s Lučinou na žmoulání. Chutná mu to, ale nevím, kam ten chleba vrznout, nechci přijít o mléčné dávky ani ovoce (kusové čerstvé nejí).
PS: Jinak v 10 měs. 11 kg a 79 cm, čili poměr váhá-výška zcela ok, není tlustý, ovšem na svůj věk velký ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme odpoledne sváču 210 ml mléka a 3 křupky, jak kdy, mám dát spíš jogurt nebo ovoce a mléko jindy, přpadně kdy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tahle diskuze tady byla minulý týden…
Takže já dávám v 8h 200ml UM,svačina v 10h bílý jogurt s přesnídávnou,oběd v 12-12.30 zelenina maso,odpoledne asi 16h. jogurt s ovocem a během odpoledne sušenky Hami,rohlík…večer dřív kaše a pak ještě 200ml mléka.
Jinak v 10 měsících máme:10600g a 78cm
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja jeste k davkam - ty mame tak dvoutretinove, co psaly holky - jogurtu daa tedy 150ml, ale masozeleniny tak 120ml a mlika taky tak 120ml. Ale Zuzi je drobek, je ji 9,5 mesice a ma cca 7800g a 74cm ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my 6h kojení, 8h jogurt nebo chleba s žervé, 10 ovoce, 13 masozelenina, cca 15 zelenina nebo ovoce nebo jogurt nebo kousek pečiva, křupky a pod., někdy ještě kojení cca 17h, 19h pečivo s něčím nebo totéž co oběd a před usnutím kojení. Koukám, že jsme nějak moooc žraví
. Ale 9kg a 10m
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě se chci zeptat, kdy dáváš mléko, když máš obě svačiny jogurt nebo ovoce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My taky docela papkáme, malej ještě ani nemá 10m
8:00 kojení
9:00 sváča přesnídávka ovocná
10:30 kojení
13:00 oběd (vegetariánský - zeleninka se žloutkem, červená čočka, brokolice s brambůrkou a hráškem atd.)
13:30 kojení
15:00 kojení nebo občas bílý jogurt,zkouším kojení vynechat
17:00 kojení
18:00 kašička nemléčná trojobilná nebo jáhlová s troškou ovoc. přesnídávky
19:30 kojení
a pak asi 2× kojení za noc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit