Granulované čaje - chemie?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12
30.9.10 22:28

Granulované čaje - chemie?

Ahojky. Prosím o radu a hlavně o vaše názory na granulované čaje. Má 6ti měsíční holčička mi nechce pít sáčkové čaje (po ochutnání nic moc…)tak jsem chtěla zkusit granulovaný např od Hippu nebo od Hami. Ale slyšela jsem, že ty granulované jsou samá chemie a hodně cukrů. Granulovaný nápoj od Sunaru prý neobsahuje cukry. Tak nevím nevím … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9879
30.9.10 22:34

Já malímu dělám od Hippu skoro od narození . Začala jsem fenyklovym a ted už má asi 5 příchutí. Důležité jsou tekutiny a on nic jiného nechce.Hlídám mu jen sůl . Cukr mi tolik nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
30.9.10 22:38

Jo od hippu fenyklový je super. Malá ho taky pije od narození. Cukr tam asi je, je trošku sladký.. ale já jí ho dělám uplně slabounký… dělala jsem slabší a slabší… a zvykla si…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.9.10 22:41

No tak ta granulka je vlastně slisovaný cukr, že. Je otázka, jaký, ten Sunar je asi myšlen bez řepného cukru - normální náš krystal (chemicky).
Já jsem taky občas dávala granulovaný, mnohem slaběji naředěný než podle návodu a Majda žije.
Zkus i čistou vodu na pití, třeba se chytne.
A to, že nechce pít sáčkové, neznamená, že jí nechutnají, třeba jen nemá žízeň (kojíš? kolik příkrmů?).
Spíš než zkoušet co bude pít (a jasně že nakonec něco sladkého vypije, protože jí to bude moc chutnat), bych jí vytrvale nabízela ten sáčkový čaj nebo vodu, až bude mít žízeň, napije se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
30.9.10 22:46

Jasně, že by bylo lepší, aby pila vodu, ale pokud dítě odmítá jakékoliv tekutiny, pochopím i maminu, která mu ze zoufalství šoupne kolu. Teda ne v šesti měsících, ale víte, jak to myslím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
30.9.10 22:56

Alluš, hlavne si čítaj zloženie. Väčšina obsahuje 95%-98% cukru. To by som deťom radšej nedávala, predsalen sacharóza nie je to pravé orechové :wink:

• Citovat
  • Upravit
Gabika
30.9.10 23:00

Ešte mi napadlo, nemusíš na pitie robiť akurát čaj. Skús i čistú vodu, alebo veeeeeľmi zriedený (tak 1:10 i viac) 100% jablkový džús.

• Citovat
  • Upravit
2830
30.9.10 23:10

jeblka jsou nejhorší alergeny… aspon mi to říkala naše doktorka.. to bych na pití určitě nedávala… ale každý říká něco jiného. Ty granulované čaje nemůžou být tak hrozné podle mě… když je to od narození?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
30.9.10 23:13

Odkedy sú jablká alergény? 8-o To počujem prvýkrát, a to som sa o zdravú a nealergénnu stravu fakt zaujímala…

• Citovat
  • Upravit
6093
30.9.10 23:17
Muchitos píše:
Ty granulované čaje nemůžou být tak hrozné podle mě… když je to od narození?!

Jó, kdyby se prodávalo jen to, co nám (nebo našim dětem) neuškodí, bylo by na tom světě krásně.
Ovšem byznys je byznys :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
30.9.10 23:21

nám se osvědčila jen čistá voda, občas naředíme Kubíka :-)Z granulovaných máme zkušenosti jen se Sunarem, protože ten má v sobě jen přírodní cukr, ale ten pijeme velmi zřídka. Při první kontrole u zubaře jsme byli velmi pochválení za to, co pijeme :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
30.9.10 23:24

stím jablkem nevím.. malá ho taky snáší dobře.. ono prostě každý řekne něco jiného. A stěma čajíkama mě asi taky zvykláte… ale co jiného jí mám dávat na pití?? Žádné džusíky jí dávat nechci.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
30.9.10 23:24
Gabika píše:
Odkedy sú jablká alergény? 8-o To počujem prvýkrát, a to som sa o zdravú a nealergénnu stravu fakt zaujímala…

Gabiko, fakt jsou, my třeba máme dovoleny jen převařená jablka :( Dokonce i mrkev je alergen. V podstatě je alergen na cokoliv se jen podíváš.

Alluš, nám třeba granulovaný čaj nedoporučovala doktorka kvůli exemům, ale jestli jste zdraví tak v rozumné míře bych neviděla problém :nevim: Však jí tam nemusíš sypat 5 lžiček, ale třeba jen jednu, jen tak na ochucení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
30.9.10 23:25
Muchitos píše:
stím jablkem nevím.. malá ho taky snáší dobře.. ono prostě každý řekne něco jiného. A stěma čajíkama mě asi taky zvykláte… ale co jiného jí mám dávat na pití?? Žádné džusíky jí dávat nechci.....

Voda stačí :) Ovšem pokud ji dítě pije :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
30.9.10 23:25

a není to divné dávat miminu pít čístou vodu?? ja nevím no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí