Krmení v židličce - rady a tipy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Krmení v židličce - rady a tipy
ahoj maminky,
před dvěma dny dorazila jídelní nžidlička, dřevěná Jitro s pultíkem. Tak jdu na rady, trochu se bojím, jak prcek přijme změnu krmení, doteď byl krmen v pololeže na polštářích.
V židličce se mu celkem líbí, zkusmo jsme ho tam párkrát posadila a dala mu v ní křupky a pár kostek chleba. Akorát, že plácá neusále do pultíku, nahýbá se přes něj a kouká, co je dole, atd.
Takže nemáte tipy jak krmit? třeba krmíte pořád na stejném místě, nebo židličku různě stavíte? Bráníte nějak tomu plácání? Atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,já zatím pultík nedávám,malej ještě sám nejí.Zatím mu kdyžtak na talířku navídnu kousek rohlíku nebo sušenky,tu si vezme.Zkus dát do volné ruky třeba lžičku,to u nás pomáhá,když mi šmatá po lžičce s jídlem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím,že je to normální,je to pro něj něco novýho,tak si to musí oplácat.My máme židličku pořád na stejném místě,když mu řeknu že jdeme dělat hami ,tak už ví kam jít. A máme trochu podobný typ jako máte vy.A máme tam samozřejmě na připásání,ale jen kolem pasu.Takže mladej se taky natahuje a někdy se mi snaží i postavit,protože je holt neposednej.Jde o zvyk. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo, ten zvyk
a krmili jste hned od začátku vše v židličce nebo postupně zvykali? Jakože napřed jen chvíli denně sedí a seznamuje se (plus třeba ty křupky), pak třeba jedno jídlo denně, pak dvě, a pak vše, atd.?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no plácání se bohužel asi nevyhneš, je to nejoblíbenější činnosti u jídla, zejména když se vybryndá trocha polívky a cáká to ![]()
Já krmím zásadně jen u stolu (pultík nemám) ale místo dodržuju, aby věděla, že se jí u stolu. A jinak nám dost pomohlo dát lžičku do ruky, plácá s ní to jo ale docela jí to zabaví a jí hezky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já od začátku vše, jen pak dopolední ovoce dávám do mističky a zobe celé dopoledne jinak vše rovnou v židličce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já neporadím, ale přeju, aby si dětičky rychle zvykly. U nás je to tak, že hlavně, že je jídlo a můžeme papat i hlavou dolů… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já mám pocit že jsem první dávali oběd a pak postupně jsem tam dávala všechno.Ale bylo to docela rychle.Během týdne tam seděl u každýho jídla.Teď už třeba křupky a jiné tyhle pamlsky mu dávám za chodu.Jeho to tam nějak extra nebaví v tý židličce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MaryClementine píše:
No jo, ten zvyka krmili jste hned od začátku vše v židličce nebo postupně zvykali? Jakože napřed jen chvíli denně sedí a seznamuje se (plus třeba ty křupky), pak třeba jedno jídlo denně, pak dvě, a pak vše, atd.?
Já jsem krmila od začátku na klíně,a když jsme si byli jistí,že OPRAVDU sám sedí,tak jsme koupili židličku.Měla jsem z toho strach,ale krmení šlo hned docela dobře.Horší to bude,až se bude očit jíst sám
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
momi, tak klín u nás nikdy nešel, dycky jen v pololeže, asi na mě musí vidět nebo co
Sám zatím taky nejí (jen ty křupky), krmím ho a po lžičce se taky dvakrát zatím nenatahuje, ale ono není kam spěchat ![]()
Jojo, taky jsem čekala, až bude stabilně a opravdu sám delší dobu umět sedět.
Jinak jsem se rozhodla, že na to půjdeme pomalu, napřed jen oběd a uvidíme. I kvůli mně, musím si taky zvyknout na tu změnu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás fungovalo krmení v pololeže (v křesílku) dokud se nezačal víc hýbat. To pak začal s křesílkem houpat a jídlo bylo všude jen ne v puse. V židličce je pěkně napasovaný, sedí rovně a nemůže mi nikam utéct. Ale jak už jsem psala, je to jedlík, takže jak mu ukážu jídlo, začne otevírat pusinku a na nic jiného se nesoustředí. Teda pokud nehraje TV, to by radši koukal na telku (jako všichni chlapi
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
na stul se navalej hracky. problem byl naklaneni hlavy a tudiz i pusinky dolu - jidlo pada ze lzicky. casem se zlepsilo samo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit