Krmení v židličce - rady a tipy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27305
30.9.10 11:10

Krmení v židličce - rady a tipy

ahoj maminky,
před dvěma dny dorazila jídelní nžidlička, dřevěná Jitro s pultíkem. Tak jdu na rady, trochu se bojím, jak prcek přijme změnu krmení, doteď byl krmen v pololeže na polštářích.
V židličce se mu celkem líbí, zkusmo jsme ho tam párkrát posadila a dala mu v ní křupky a pár kostek chleba. Akorát, že plácá neusále do pultíku, nahýbá se přes něj a kouká, co je dole, atd.
Takže nemáte tipy jak krmit? třeba krmíte pořád na stejném místě, nebo židličku různě stavíte? Bráníte nějak tomu plácání? Atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
30.9.10 11:14

Ahoj,já zatím pultík nedávám,malej ještě sám nejí.Zatím mu kdyžtak na talířku navídnu kousek rohlíku nebo sušenky,tu si vezme.Zkus dát do volné ruky třeba lžičku,to u nás pomáhá,když mi šmatá po lžičce s jídlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
30.9.10 11:16

Já myslím,že je to normální,je to pro něj něco novýho,tak si to musí oplácat.My máme židličku pořád na stejném místě,když mu řeknu že jdeme dělat hami ,tak už ví kam jít. A máme trochu podobný typ jako máte vy.A máme tam samozřejmě na připásání,ale jen kolem pasu.Takže mladej se taky natahuje a někdy se mi snaží i postavit,protože je holt neposednej.Jde o zvyk. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
30.9.10 11:35

No jo, ten zvyk :-) a krmili jste hned od začátku vše v židličce nebo postupně zvykali? Jakože napřed jen chvíli denně sedí a seznamuje se (plus třeba ty křupky), pak třeba jedno jídlo denně, pak dvě, a pak vše, atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
30.9.10 11:38

no plácání se bohužel asi nevyhneš, je to nejoblíbenější činnosti u jídla, zejména když se vybryndá trocha polívky a cáká to :roll:

Já krmím zásadně jen u stolu (pultík nemám) ale místo dodržuju, aby věděla, že se jí u stolu. A jinak nám dost pomohlo dát lžičku do ruky, plácá s ní to jo ale docela jí to zabaví a jí hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
30.9.10 11:39

já od začátku vše, jen pak dopolední ovoce dávám do mističky a zobe celé dopoledne jinak vše rovnou v židličce. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
30.9.10 11:45

Tak já neporadím, ale přeju, aby si dětičky rychle zvykly. U nás je to tak, že hlavně, že je jídlo a můžeme papat i hlavou dolů… :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
30.9.10 12:12

No já mám pocit že jsem první dávali oběd a pak postupně jsem tam dávala všechno.Ale bylo to docela rychle.Během týdne tam seděl u každýho jídla.Teď už třeba křupky a jiné tyhle pamlsky mu dávám za chodu.Jeho to tam nějak extra nebaví v tý židličce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
30.9.10 13:48
MaryClementine píše:
No jo, ten zvyk :-) a krmili jste hned od začátku vše v židličce nebo postupně zvykali? Jakože napřed jen chvíli denně sedí a seznamuje se (plus třeba ty křupky), pak třeba jedno jídlo denně, pak dvě, a pak vše, atd.?

Já jsem krmila od začátku na klíně,a když jsme si byli jistí,že OPRAVDU sám sedí,tak jsme koupili židličku.Měla jsem z toho strach,ale krmení šlo hned docela dobře.Horší to bude,až se bude očit jíst sám 8-o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
30.9.10 14:35

momi, tak klín u nás nikdy nešel, dycky jen v pololeže, asi na mě musí vidět nebo co :-D Sám zatím taky nejí (jen ty křupky), krmím ho a po lžičce se taky dvakrát zatím nenatahuje, ale ono není kam spěchat ;-)
Jojo, taky jsem čekala, až bude stabilně a opravdu sám delší dobu umět sedět.
Jinak jsem se rozhodla, že na to půjdeme pomalu, napřed jen oběd a uvidíme. I kvůli mně, musím si taky zvyknout na tu změnu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
30.9.10 14:50

U nás fungovalo krmení v pololeže (v křesílku) dokud se nezačal víc hýbat. To pak začal s křesílkem houpat a jídlo bylo všude jen ne v puse. V židličce je pěkně napasovaný, sedí rovně a nemůže mi nikam utéct. Ale jak už jsem psala, je to jedlík, takže jak mu ukážu jídlo, začne otevírat pusinku a na nic jiného se nesoustředí. Teda pokud nehraje TV, to by radši koukal na telku (jako všichni chlapi :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
30.9.10 15:55

na stul se navalej hracky. problem byl naklaneni hlavy a tudiz i pusinky dolu - jidlo pada ze lzicky. casem se zlepsilo samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí