Potřebuju ujistit!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
potřebuju ujistit!
milé maminky, prcek (6 a půl m.) mi přestal pít mlíko a to jsme s manželem vyzkoušeli opravdu všechno. Prostě jinak než ve spánku v noci ho do papulky nevezme. Tak se chci jen ujistit zda má všeho dost, vápníku, živin, tekutin. Takže takhle nějak je jeho jídelníček za celej den:
cca 400ml UM
350-400ml kaše (má ji ráno a večer)
350g masozeleninovýho příkrmu
100g ovocnýho příkrmu
200-300ml čaje
prosím napište že má všeho dost a uklidněte mě. Taky uvítám případné napady na doplnění jídelníčku. Moc děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
michej UMK do vseho - do zeleninovejch prikrmu i ovoce,toli, kolik zkousne. Ja myslim, ze by mel pullitru dat, ale nejlip, kdyz to zkonzultujes bv poradne dr. honzika tady: http://www.prozeny.cz/…detsky-lekar
jidelnicky se tam konzultuji bezne (dej tam jeste vahu, delku a porodni vahu a delku).
jinak kdyz dite fakt mliko neee ani v jidle, tak se dava tabletovy vapnik
pockat, asi blbe ctu, tech prvnich 400 ml je v ty kasi, nebo jeste navic? 800 ml mlika/den je v pohode
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pudloslava píše:
michej UMK do vseho - do zeleninovejch prikrmu i ovoce,toli, kolik zkousne. Ja myslim, ze by mel pullitru dat, ale nejlip, kdyz to zkonzultujes bv poradne dr. honzika tady: http://www.prozeny.cz/…detsky-lekar
jidelnicky se tam konzultuji bezne (dej tam jeste vahu, delku a porodni vahu a delku).
jinak kdyz dite fakt mliko neee ani v jidle, tak se dava tabletovy vapnikpockat, asi blbe ctu, tech prvnich 400 ml je v ty kasi, nebo jeste navic? 800 ml mlika/den je v pohode
ahoj,má 400ml mlíka a 400ml kaše. Kaši by mohl jíst na kila,ale vic jak 2krát za den mu nedám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je úplně ok. Náš mladej mi začal odmítat mlíko až teda na roce, ale dělali jsme to pak stejně. Dostala jsem do něj něco v noci a jinak měl kaši a postupně i mléčné výrobky, jako tvaroh a sýry /třeba lučinu a tak/ Podle mudry to bylo naprosto ok. Takže pak jsem odbourala to mlíko v noci a byl klid. Po něaký době začala pít kravský mlíko a dneska ho miluje a pijena litry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Motika - to máš nádherný, 800 ml mléka a ještě dva plné příkrmy, to je úplně a naprosto ok, vůbec neměj strach. ![]()
A tekutiny taky úplně v pohodě - 400 UM + průměrně 250 čaje + min. 250-300 ml vody v kaši = skoro litr + tekutina v ovoci a masozelenině, pohoda. Plínky počůrá, ne?
Mně prcek úplně odmítl mléko ke konci 7. měsíce, pak ještě asi měsíc bral na milost dvě mléka v noci ve spánku a od 8. měsíce zatím zkousne jedno mléko v noci (120-160 ml, jak kdy, natahuju si budík, dokud se napije, budu mu ho dávat) a přes den vůbec nic už od toho 7. měsíce.
Mimochodem, těch 350 g masozel. ti sní naráz? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem zůstala koukat na těch 350 g masozeleniny ![]()
Tohle nedá Adam ani náhodou a to si myslím, jak krásně papá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit