Může při horečce mléko?

3627
26.9.10 18:51

Může při horečce mléko?

Malý měl dnes 38,6 horečku, dala jsem mu Paralen SOS sirup. Ráno (v 5h) a večer (před spaním) má mléko, ale v obouch případech se po něm hodně posrajdil, normálně má tvrdé bobky, teď řídkou stolici, ale přitom ne úplně vodnatý průjem. Nevím, jestli bude nemocný-angína teď řádí a tak nevím, zda dělám dobře, že mu mléko dávám. Říká se, že zahleňuje, ale když je na něj zvyklý :nevim: dáváte i přes horečku/teplotu mléko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
486
26.9.10 18:55

Já jsem se na tohle ptala naší dětské dr a řekla mi, že oboum svým synům dávala i při teplotách normálně mléko (UM). Ona zahlenění u kluků nezpozorovala, ale také řekla, že některé maminky to svým dětem nedávají právě kvůli tomu zahlenění. Takže podle ní to vadí jen některým dětem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
26.9.10 18:58

Zatím mi nepřijde, že by kašlal, ale maličko mu teče z nosu. Ptám se hlavně proto, že se po něm tak potentočkoval :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
26.9.10 19:04

Těžko říct :nevim: Moje mamka říkala, že když jsou vysoké teploty, tak se mléčné výrobky dětem nemají dávat (vlastně ani dospělým), protože prý se tou teplotou v těle sráží a nedělá to dobře na zažívání. Tak možná je to tímhle :think: Je pravda, že pokud měl můj malý teploty cca nad 38,5, tak jsem mu mléčné výrobky ani mléko nedávala (je ale fakt, že nechtěl papat skoro nic, jen suchý rohlík, přesnídávky a studený slazený černý čaj pro děti). Tak držím palušky, ať se z toho mrňousek brzy dostane :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
26.9.10 19:05

Anomisko moc děkuji :kytka:

Jen přemýšlím, až se kolem 5h probudí, co mu dát na jídlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
26.9.10 19:14

Ewule, není vůbec zač :-) Teď jsem koukla, že je malému teprve necelý rok, takže s tím jídlem asi nic moc nevykouzlíš. Pokud by neměl teplotu, tak bych mu ale dala něco normálního, co papá běžně (i to mlíčko, kdyby ho chtěl). No a kdyby ji náhodou měl, tak asi ten suchý rohlík nebo křupky a ten studený slazený černý čaj (dle dr pomáhá srážet teplotu a upravuje zažívací problémy). Ale jinak mě fakt nic jiného nenapadá :think: Určitě poradí zkušenější maminky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
26.9.10 19:18

Hmmm, teď uvažuji, že i kdyby měl malý teplotu a mlíčko by chtěl, tak bych mu ho dala… no a pak bych se snažila ty řídké hovínka zarazit tím čajem a suchým rohlíkem. Jé, teď mě ještě napadl borůvkový kompot - borůvky by měly zastavit průjem co vím… Ale jak jsem napsala, holky budou mít určitě další, možná mnohem lepší rady :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
26.9.10 19:26

mliko se srazi v tele teplota neteplota, srazi se kyselym prostredim v zaludku. Nikdy jsem neslysela nic o tom, ze by deti, ci dospeli pri horecce nemeli mleko. Nekdo veri tomu, ze zahlenuje - respektive nekoho mozna zahlenuje skutecne, ale urcite to neplati v globale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
26.9.10 19:27

Jj, on jí už všechno, co mimča v jeho věku/měsících, ale to mlíčko máme jako takový rituál-uspávadlo-tak zkusím ráno, když nebude mít teplotu, tak mu ho asi dám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
26.9.10 19:38

Naše Amálka právě doléčuje angínu, měla 3 dny v noci teploty přes 39 st. a normálně měla večer mlíko, doktorka taky v tom žádný problém neviděla. Zas jsou to živiny, protože jinak ji polykání a kousání bolelo, tak aspoň v tomhle získávala nějaké kalorie. Já bych neomezovala, pokud by dítě nezvracelo (to měl jednou syn asi v roce a půl střevní virózu a okamžitě mi to vyhodil), ale když nemá problém, tak bych to nevysazovala. Průjem může být z hodně příčin. Navíc - je to „řidčí“ stolice, nebo skutečně průjem? Průjem charakterizuje nejen konzistence, ale vysoká frekvence, hlenovitost…

• Citovat
  • Upravit
3627
26.9.10 19:40

Nene, nemá průjem, jen se hned po mlíce vysrajdí a není to tuhý bobek jako obvykle, jindy musí tlačit jak o život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
26.9.10 19:44

Tak to bych Evi brala spíš jako pozitivum, že mu to jde dobře, a nemusí se vysilovat tlačením s teplotou. :palec: Já mám u jednoho - toho momentálně zdravého - dvojčete opačný problém, že má tuhou stolici a řeším, čím jí pomoci, aby byla měkčí, mlíka vypije móře a efekt to nemá.
Jako nejsem pediatr, ale jestli vypije mlíko a okamžitě poté kaká, tak to mlíko to nebude, tak rychle nestačí žaludkem a střevama proběhnout. :lol: Jako dlouhodoběji ano. Ono taky moje děti jako miminka pravidelně, když pily, tak kadily, že se uvolnily a šlo to raz dva.

• Citovat
  • Upravit
3627
26.9.10 19:51
Betty03 píše:
Tak to bych Evi brala spíš jako pozitivum, že mu to jde dobře, a nemusí se vysilovat tlačením s teplotou. :palec: Já mám u jednoho - toho momentálně zdravého - dvojčete opačný problém, že má tuhou stolici a řeším, čím jí pomoci, aby byla měkčí, mlíka vypije móře a efekt to nemá.
Jako nejsem pediatr, ale jestli vypije mlíko a okamžitě poté kaká, tak to mlíko to nebude, tak rychle nestačí žaludkem a střevama proběhnout. :lol: Jako dlouhodoběji ano. Ono taky moje děti jako miminka pravidelně, když pily, tak kadily, že se uvolnily a šlo to raz dva.

Taky jsem ráda, že nemusí tlačit, ale já nevím, jestli se posrajdí jen tak a nebo ho bolí bříško, teda nepláče a spí dál, ale teď večer jsem ho musela probudit, protože v pokoji smrádek jak v opičárně, tak aby nebyl do rána v tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
26.9.10 20:36

Vykaká se, nepláče, spí dál… v čem je problém? :wink:

Kdyby byl evidentně nespokojený, průjmoval hodně a často, plakal, nespal… pak bych vysadila. Takto ani omylem, nevidím důvod.

Ať jste brzo zdraví!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
26.9.10 20:44

Tak to jsem ráda, jen jsem se ptala, abych nedělala něco špatně :oops: :lol:

Díky moc za rady, mlíčko asi v klidu dám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí