Může při horečce mléko?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Může při horečce mléko?
Malý měl dnes 38,6 horečku, dala jsem mu Paralen SOS sirup. Ráno (v 5h) a večer (před spaním) má mléko, ale v obouch případech se po něm hodně posrajdil, normálně má tvrdé bobky, teď řídkou stolici, ale přitom ne úplně vodnatý průjem. Nevím, jestli bude nemocný-angína teď řádí a tak nevím, zda dělám dobře, že mu mléko dávám. Říká se, že zahleňuje, ale když je na něj zvyklý
dáváte i přes horečku/teplotu mléko?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem se na tohle ptala naší dětské dr a řekla mi, že oboum svým synům dávala i při teplotách normálně mléko (UM). Ona zahlenění u kluků nezpozorovala, ale také řekla, že některé maminky to svým dětem nedávají právě kvůli tomu zahlenění. Takže podle ní to vadí jen některým dětem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zatím mi nepřijde, že by kašlal, ale maličko mu teče z nosu. Ptám se hlavně proto, že se po něm tak potentočkoval ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těžko říct
Moje mamka říkala, že když jsou vysoké teploty, tak se mléčné výrobky dětem nemají dávat (vlastně ani dospělým), protože prý se tou teplotou v těle sráží a nedělá to dobře na zažívání. Tak možná je to tímhle
Je pravda, že pokud měl můj malý teploty cca nad 38,5, tak jsem mu mléčné výrobky ani mléko nedávala (je ale fakt, že nechtěl papat skoro nic, jen suchý rohlík, přesnídávky a studený slazený černý čaj pro děti). Tak držím palušky, ať se z toho mrňousek brzy dostane ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anomisko moc děkuji ![]()
Jen přemýšlím, až se kolem 5h probudí, co mu dát na jídlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ewule, není vůbec zač
Teď jsem koukla, že je malému teprve necelý rok, takže s tím jídlem asi nic moc nevykouzlíš. Pokud by neměl teplotu, tak bych mu ale dala něco normálního, co papá běžně (i to mlíčko, kdyby ho chtěl). No a kdyby ji náhodou měl, tak asi ten suchý rohlík nebo křupky a ten studený slazený černý čaj (dle dr pomáhá srážet teplotu a upravuje zažívací problémy). Ale jinak mě fakt nic jiného nenapadá
Určitě poradí zkušenější maminky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmmm, teď uvažuji, že i kdyby měl malý teplotu a mlíčko by chtěl, tak bych mu ho dala… no a pak bych se snažila ty řídké hovínka zarazit tím čajem a suchým rohlíkem. Jé, teď mě ještě napadl borůvkový kompot - borůvky by měly zastavit průjem co vím… Ale jak jsem napsala, holky budou mít určitě další, možná mnohem lepší rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mliko se srazi v tele teplota neteplota, srazi se kyselym prostredim v zaludku. Nikdy jsem neslysela nic o tom, ze by deti, ci dospeli pri horecce nemeli mleko. Nekdo veri tomu, ze zahlenuje - respektive nekoho mozna zahlenuje skutecne, ale urcite to neplati v globale.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj, on jí už všechno, co mimča v jeho věku/měsících, ale to mlíčko máme jako takový rituál-uspávadlo-tak zkusím ráno, když nebude mít teplotu, tak mu ho asi dám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše Amálka právě doléčuje angínu, měla 3 dny v noci teploty přes 39 st. a normálně měla večer mlíko, doktorka taky v tom žádný problém neviděla. Zas jsou to živiny, protože jinak ji polykání a kousání bolelo, tak aspoň v tomhle získávala nějaké kalorie. Já bych neomezovala, pokud by dítě nezvracelo (to měl jednou syn asi v roce a půl střevní virózu a okamžitě mi to vyhodil), ale když nemá problém, tak bych to nevysazovala. Průjem může být z hodně příčin. Navíc - je to „řidčí“ stolice, nebo skutečně průjem? Průjem charakterizuje nejen konzistence, ale vysoká frekvence, hlenovitost…
- Citovat
- Upravit
Nene, nemá průjem, jen se hned po mlíce vysrajdí a není to tuhý bobek jako obvykle, jindy musí tlačit jak o život.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to bych Evi brala spíš jako pozitivum, že mu to jde dobře, a nemusí se vysilovat tlačením s teplotou.
Já mám u jednoho - toho momentálně zdravého - dvojčete opačný problém, že má tuhou stolici a řeším, čím jí pomoci, aby byla měkčí, mlíka vypije móře a efekt to nemá.
Jako nejsem pediatr, ale jestli vypije mlíko a okamžitě poté kaká, tak to mlíko to nebude, tak rychle nestačí žaludkem a střevama proběhnout.
Jako dlouhodoběji ano. Ono taky moje děti jako miminka pravidelně, když pily, tak kadily, že se uvolnily a šlo to raz dva.
- Citovat
- Upravit
Betty03 píše:
Tak to bych Evi brala spíš jako pozitivum, že mu to jde dobře, a nemusí se vysilovat tlačením s teplotou.Já mám u jednoho - toho momentálně zdravého - dvojčete opačný problém, že má tuhou stolici a řeším, čím jí pomoci, aby byla měkčí, mlíka vypije móře a efekt to nemá.
Jako nejsem pediatr, ale jestli vypije mlíko a okamžitě poté kaká, tak to mlíko to nebude, tak rychle nestačí žaludkem a střevama proběhnout.Jako dlouhodoběji ano. Ono taky moje děti jako miminka pravidelně, když pily, tak kadily, že se uvolnily a šlo to raz dva.
Taky jsem ráda, že nemusí tlačit, ale já nevím, jestli se posrajdí jen tak a nebo ho bolí bříško, teda nepláče a spí dál, ale teď večer jsem ho musela probudit, protože v pokoji smrádek jak v opičárně, tak aby nebyl do rána v tom.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vykaká se, nepláče, spí dál… v čem je problém? ![]()
Kdyby byl evidentně nespokojený, průjmoval hodně a často, plakal, nespal… pak bych vysadila. Takto ani omylem, nevidím důvod.
Ať jste brzo zdraví!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to jsem ráda, jen jsem se ptala, abych nedělala něco špatně
![]()
Díky moc za rady, mlíčko asi v klidu dám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit