Mátě někdo doma 4.ěsíčního obříka?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
mátě někdo doma 4.ěsíčního obříka?
holky…můj cvalda váží 8.20kg a z pohodového mimi je uplakánek:-( už nevím jak a kolik mlíčka…nepřecpávám ho,dávám mu 170ml(5odměrek) 5× denně a na noc 200ml(6odměrek) to mu zřejmě nestačí…zkoušela sjem na noc kaši,stejně se vzbudil dříve…tak jsem dneska dala poprvé 125ml mrkve 1 lžička a on to sblajznul a plakal..dokrmila jsem 100ml mléka…po 3 hodkach plakal znova hladem…tak jsem mu dala 200ml…potřebovala bych vaše zkušenosti jak a kolik krmíte vaše prcky…nechci ho přecpat,ani aby plakal hladem a už si nevím rady..moc moc díky..jo.jsme na UM od 2 měsíce..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já bych mu zvýšila dávku ze 170 ml na 200 (6 odměrek) a uvidíš co to udělá. Nemůžeš se řídit tabulkou na obale, bo ta je na věk a to vy vybočujete
Řiď se kilama, prcek má 8 kilo krát cca 150 ml mléka na kilo, to je přes litr, takže by měl vypít kolem toho litru. Zkus to zkrátka klidně zvýšit, potřebuje asi na svou váhu nějaké „pořádné“ jídlo ![]()
A po prvních příkrmech se normálně dokojuje nebo dá ještě UM, až se postupně dopracujete k dávce příkrmu, kdyz už pak mléko chtít nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
leu, nepřecpeš ho, on si určí kolik toho sní, ten muj mi teď vždy odtrhne flašku nebo mi odtahuje lžičku, že už nechce. neřiď se porcema na krabičce, taky jsem se nejprv bála, že toho sní málo (jí jen 4× denně) ale když jsme se tady na to ptala, tak mi holky řekly, že jí akorát, protože jí velký porce a to mu stačí, ty jejich dítka jedly menší porce, ale víckrát denně. Takže až on bude mít dost, tak ti řekne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no já to furt počítám aby nevypil víc než tech 1000ml
už fakt nic jineho neřeším…on jí totiž 6×denně…ve dne po 3 hodkach a v noci jednou…a to 1000ml mléka platí i když dám ten příkrm?? neodečíta se to?? at mu neodrovnám ledviny!! děkuju!!!to je boj… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
tak já mám teď opačný problém. Malé je 5 měsíců, taky jsme na UM, do toho 4.měsíce papala krásně, tolik kolik by měla, ale ten poslední měsíc je to hrůza - přes den do ní nemůžu to mlíko dostat - buď nemá čas - odstrkuje mi ruku s flaškou, otáčí se na břicho, dělá kraviny, takže jedno krmení trvá třeba hodinu a stejně do ní dostanu tak 80, 90 ml. Pořádně se nacpe akorát večer, včera vypila 120 a pak ještě 60… a v noci se pak budí,protože má hlad - už jedla krásně jenom jednou za noc, ale teď se vzbudí většinou 2× - ale stejně vypije zase těch 80, 90 a spí dál - už jsem z toho taky na nervy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě mu dej, kolik si řekne. MMch: Já jsem zažila vždy dávkování co 30ml vody, to jedna odměrka.
Ale třeba to mají některá mlíčka jinak?? Mám vyzkoušené Hami, Beba a Nutrilon.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
leushko, neboj…my jsme taky byli nad tabulky, vypil víc než bylo doporučeno…srovnalo se to až teď, okolo toho 6.měsíce…a to nejsme žádní obříci
Těch 1000 ml je počítáno na tekutiny, příkrm obsahuje minimum vody ![]()
stef, tohle období jsme měli taky, přešlo to po nějakých 14 dnech - 3 týdnech, tuším? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lakynka píše:
Určitě mu dej, kolik si řekne. MMch: Já jsem zažila vždy dávkování co 30ml vody, to jedna odměrka.Ale třeba to mají některá mlíčka jinak?? Mám vyzkoušené Hami, Beba a Nutrilon.
JO, to jsem si nevšimla, to je fakt…1 odměrka na 30 ml.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lakynka píše:
Určitě mu dej, kolik si řekne. MMch: Já jsem zažila vždy dávkování co 30ml vody, to jedna odměrka.Ale třeba to mají některá mlíčka jinak?? Mám vyzkoušené Hami, Beba a Nutrilon.
taky to tak mám co 30 ml 1 odměrka…
A dej mu, kolik chce a potřebuje a když to bude přes litr, nic se neděje. Uvidíš. Určitě mu dej baštit co potřebuje, i když je to cvalda. Já mám opačný problém. Kačka má 8 měsíců a 7 kg ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele a co ti na to řekla doktorka. Malá mi kolem 5.měssíce taky plakala častěji hlady a to nebyla a není obřík a dr. mi doporučila dát už mlíko č.2 a nám to teda pomohlo. Zasytilo jí to víc. Prý jsou doporučovaný od 6. měsíce, ale dřív byly od 4. měsíce a vůbec to neva. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Leush, na kojeni.net píšou, že ta max. dávka je cca 1200 ml a že i dítko cvalík jedlík pak už o moc víc nevypije, klidně mu ještě přidej
fakt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky malej má určitě už taky 8 kg - zítra jdem do poradny ( 4. měsíce) a jen tě chci uklidnit pije 4× denně 180ml vody a 6 odměrek a na noc 210 ml a 7 odměrek - a někdy mám pocit že by si dal ještě… s příkrmy zatím nezačínám protože furt trpíme na prdíky, tak čekám jestli to nepřejde a pokud to do měsíce se nezlepší tak stejně začnem. Já mam pořád tendenci srovnávat s dcerou, která vážila v roce 9 kg…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
ja teda pujdu se synem tepr na 3.mesicni vazeni,ale urco bude mit cca 7kg,takze tech 8 ve ctyrech mesicich asi dame taky..a to je jen kojeny,takze nevim,kolik vlastne vypije(taky dobre)..kdyz si predstavim,ze prvorozeny mel v roku 8,3kg,tak se mi to zda nepredstavitelne,ale je to tak
Maly otesanek nam za chvili toho prvniho sni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,tak my měli ve 3 měsících 7kg,dr.říkal,že není tlustý,jen velký…od 4 měsíce jsem přikrmovala a pak už byl jen na UM,ale vypil vždy tak max 100ml,víc jsem do něj nedostala…
Ale k tvému problému.Nech ho at sám vypije kolik chce,asi toho potřebuje víc,ale to se časem upraví,já jsem se taky bála,že z něj bude obr a ted máme 10 měsíců pryč a má 78cm a 10,6kg,takže normál…jak se začnou děti víc hýbat tak ta váha tolik neroste,neboj.Ale určitě ho nijak neomezuj a dej mu kolik chce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych také řekla že sám ví kolik čeho potřebuje,asi je to holt jedlík a bude z něj pořádnej chlap.
Jinak když to tady tak čtu tak oproti vašim dětičkám jsme my úplný mrňousové.Máme rok a 8,5 kg a asi 74cm ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit