Jak dávat rohlík v 9 měsících?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23.12.12 17:37

Jak dávat rohlík v 9m?

Ahojky, četla jsem tu, že spousta holek dává 9m dětem k snídani rohlík s lučinou, máslem..náš malej umí jíst sám takový ty křupky, tak se ptám, jakým způsobem bych mu ten rohlík mohla dát? pokrájený na kolečka namazaný žervé aby si bral sám, nebo celý rohlík do ruky a k tomu tím žervé dokrmovat nebo jak? doted svačil dopo jogurt s ovocem, ale chtěla bych to přesunout na odpo místo UM…malej bude mít ted 9m, má přes 10 kg, 75 cm, do půl roku kojený, zavedený máme svačinu-jogurt s ovocem, oběd-maso+zelenina+příoha, večeři-kaše a ráno, odpo a na noc UM. v noci spí. pije vodu a čaj, dostatečně. poraďte holky, díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
23.12.12 17:39

Já bych teda osobně rohlík před 12m nedávala. max dávat chleba doma upečený. ale pokud se ptáš na způsob tak bych dala na kolečka a namazat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
23.12.12 18:02

Malý jsem v tě době době rohlík namazala a nakrájela na menší kousky, jinak ho jedla normálně suchý, stejně tomu moc nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
23.12.12 18:07

Náš to v tomhle věku ještě neuměl jíst, kousat jo, ale rohlík se mu přihňácl na patro a on nevěděl, co s tím. Když už, tak bych namazala na chleba a udělala vagónky :nevim: To, že to jí ostatní neznamená, že musíš dávat i ty ;) Já znám zase děti, co v půl roce snědly tři houskové knedlíky a náš je ochutnal až po druhých narozeninách 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
23.12.12 18:14

Já krájela většinou na kolečka a ještě napůl, namazala lučinou nebo žervé a baštili ;) ale hlídat, rohlík se dost lepí na patro, lepší je chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
23.12.12 18:17

Náš malej miloval, namočený rohlík v kakau, a má to rád dodneška…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
23.12.12 18:21

Já osobně bych rohlík nedávala. Jak už někdo zmínil, lepí se na patro. Dcerce se po chvilce udělal v pusince z rohlíku velkej nespolyknutejnej kus. 8o Začla se dávit. My rohlík jedli až hodně později. Takže za sebe říkám chleba(bez kůrky). Dobře stravitelný, můžeš nakrájet na kostičky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.12 19:17

Rohlík u malýho už proběhl, normálně ho drží v ruce, kouše, žvýká, a spolkne. vždycky tu půlku suchýho rohlíku snědl…já se ptala, protože jsem si nedovedla představit, jak se jí ten rohlík namazanej :) ale jak už tu holky psaly, zkusím asi spíš ten chlebík nakrájený na rybičky, aby si to mohl patlat sám-vedeme k samostatnosti :)zakladatelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
23.12.12 19:29

Tak syn v 9m jedl rohlík sám, držel a žvýkal, a to má jeden zub, ale jinak když ho chci namazat tak i krájím na kolečka.

• Citovat
  • Upravit
20807
23.12.12 19:47

Rohlík bych nedávala… lepí se na patro.
Já dávám chleba. Namazaný máslem nebo lučinou, okrájík kůrku a nakrájím na kostičky a krmím. Náš macík je ještě zvyklý jej zapíjet Nutrilonem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
23.12.12 19:52

V tomto věku jsem dávala spíš namazaný chleba na kostičky, rohlík se mu lepil na patro a musela jsem mu ho akorát vždycky dolovat z pusy. Vlastně rohlík začala dostávat až po roce, do té doby jsme jeli na chlebu. Normálně jsem ho namazala a nakrájela - většinou jsem rohlík podélně rozkrojila na půlku a takhle mu to bohatě stačilo. Mladšímu bych to asi nakrájela na kolečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
23.12.12 20:54

S lučinou ho nakrájím na kolečka, nebo trhám a natírám a dám do pusiny… jinak samotnej dávám taky když je třeba v kočáru. dávám čerstvé rohlíky, ty se na patro nelepí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
23.12.12 23:15

Dávala jsem celý asi od 8 měs. malá si ho chytla do ruky a žužlala, nejlepší bylo, když jsem ho dala na hodinu ze sáčku, on trošku oschnul a pak se jí krásně žužlalo :lol:. Kde jsou ty časy, kdy do roku jedla krásně rohlík, teď si ho drží v jedné ruce a druhou drobí :cert: :cert: :cert: teda dělá strouhanku :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
23.12.12 23:18

Jinak pokud chceš mazat tak jsou dobré ty toastové chleby, to se naučí děti i celkem rychle ukousnout, že to není tak tuhé, jak rohlík.
Dávala jsem z lučinou k tomu kousek okurku nebo rajče, když jsem jí to tak začla dávat měla 8 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
24.12.12 07:19

Na slaba kolecka se to tolik nelepi, ale toastak nebo chleba je taky spravna volba. Na dotaz mi poslali slozeni rohliku a sumavy z michelskych pekaren a nejsou v tom zadna skodliva ecka, ani vejce ani mlecna bilkovina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí