Problém s krmením u 9měsíčního dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9090
22.12.12 14:51

Problém s krmením u 9ti měsíčního dítěte

Ahojky, potřebovala bych menší radu, nebo snad i uklidnění, protože jsem s nervama v koncích. Mám 9ti měsíční dceru a už minimálně měsíc máme problémy s jídlem. Jediné co mi sní celkem v pohodě, je večerní kaše, nejspíš je to tím, že tu zatím dostává flaškou. Ale s ostatním jídlem, ať už jde o masozeleninu, ovoce, jogurty, prostě vše, co jí dávám lžičkou je akorát problém. U jídla sebou pořád hází, kope do mě, strká do mě rukama, odvrací hlavu, otáčí se a já už fakt nevím, co s ní, víc jídla mám já na sobě, než ona v puse. Maximálně do ní dostanu půlku skleničky, což je nějakých 80g, dopoledne sní tak půlku banánu nebo půlku menšího jogurtu, ovocné přesnídávky moc nechce, to dá sotva čtvrt skleničky. Když už nechce jíst, tak ji aspoň nakojím ale je mi jasný, že mlíko už je pro ni asi málo. Nemáte nějaký tip, jak na to? Ze začátku jedla krásně, sama pěkně otvírala pusu a snědla celou skleničku bez problémů a teď tohle… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3478
22.12.12 15:01

Me to mala zacla bojkotovat, jakmile to trochu vychladlo, musela jsem furt prihrejvat, nez to snedla a pak jsem ji dala do ruky jeji lzicku, tak se snazila sama a v nestrezenym okamziku, jsem ji soupla do pusy…bylo to vsude ale zabralo to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
22.12.12 15:27

Pokud prospívá tak bych to neresila. Naše terezka je papanek a sní i 200g i více, ale kdyz ji rostou zuby a to jsou boje tak 14 dní v kuse, tak snida mm, svaci tři lžičky ovoce, obedva 50 g maso zelenina, svaci čtvrt jogurtu a nechce w už večeři, pravda, dost se u těch zubů koji, ale nestalo se, že by ubyla na váze, spíš naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.12 15:28

Tak jí zkus nedávat skleničky a vař čerstvé jídlo, třeba i ovoce. Můj kluk třeba zeleninu ze skleničky nepozře vůbec, ovocné přesnídávky mu nevadí.

A když nechce ze lžičky, tak jí zkus dát do ručky naměkko uvařené kousky, ať si to žužlá sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
22.12.12 15:35

@Bačavelmistarý já vařím čerstvé jídlo, zeleninu z naší zahrady a tak ale vařím si to do skleniček od příkrmů, špatně jsem to napsala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
22.12.12 15:37

@MarieOVMUC zatím nevím kolik váží, váhu doma nemáme a na 8mi měsíční kontrole měla o 200 g víc, než v 7mi měsících ale to ještě jedla celkem dobře, tak uvidíme teď, za měsíc máme jít na KO, tak uvidíme, snad se to do té doby zlepší. Zuby má venku zatím 2 spodní a teď nevypadá, že by nějaký lezl ale kdoví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
22.12.12 17:56

Jsme na tom úplně stejně. Každé jídlo je řev, bez keců sní snad jen večerní kaši a pak křupky a mléko. I na téhle dietě ale přibírá 600 g za měsíc. Ale vypije hrozně moc mléka, tak 700 ml denně. Pediatr říkal, že je to ok, když přibírá. Jen že musím být trpělivá a stále nabízet jídlo. Sní maso tak, že jí dám od sebe předkoušu to a pak jí ten kus strčím do pusy, To sní. Je to boj s dítky, hlavně vydržet, bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087
22.12.12 17:58

Jj taky to ted mame podobne, mala ma 7m. a posledni tyden na obed moc nechce, da par lzicek, ostatni mi vyplivne a jeste se u teho smeje :zed: :) celkove ji min i vecerni kasi a odpol. svacinku..ale uvidime u dr jak pribira no..nevim esi to ma ze zoubku? :nevim: vyklubaly se tak dva tydny zpet mno.. :nevim: snad se to zlepsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.12 18:18

Moje malá má 8 měsíců a taky mi naprosto bojkotuje příkrmy, ale za 2 měsíce přibraka 500g, takže to nějak neřeším, až bude chtít tak si určitě nějakým způsobem sama řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
22.12.12 18:26

Dcera (10m) byla taky jedlik, snedla na co prisla.
Ted posledni dva tri tydny sni sotva polovinu toho co driv, jinak je vesela a prospiva, tak to neresim, asi je to nejake obdobi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
22.12.12 19:22
@Verca1989 píše:
@MarieOVMUC zatím nevím kolik váží, váhu doma nemáme a na 8mi měsíční kontrole měla o 200 g víc, než v 7mi měsících ale to ještě jedla celkem dobře, tak uvidíme teď, za měsíc máme jít na KO, tak uvidíme, snad se to do té doby zlepší. Zuby má venku zatím 2 spodní a teď nevypadá, že by nějaký lezl ale kdoví…

No my máme digi osobní váhu s přesností na sto gramů. Zvazim se a ní a pak bez ní. Zubů má 8 a rostou stolicky, ale už ma 11 měs. skoro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí