Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den, prosím o radu.
Mám malou na umělém mliku, Nutrilon Cesar. Chápu že na 30ml vody je jedna odmerka, teď jsme pily 60ml takže 2 odmerky nutrilonu na 60 ml vody. Nyní zvedáme na 70ml ale jak to mám namíchat.
? Mám dát 70 ml vody a dvě a čtvrt odmerky? Nebo dělat 90ml vody + 3 odmerky a 20vylit? Vše by mi malá vylohnila a vyzvracela, nemá záklopku
díky za odpověď za pro někoho hloupý dotaz, pro mě to je španělská vesnice
![]()
Dělala bych 90. Popřípadě zbytek vylila. Přidávat navíc 10 ml mi přijde zbytečný. Kolik vypije, tolik vypije..
Udělej 90ml a dej 70ml, však nemusíš to vylít pokud to zvládne někdo vypít, já bych si to nalila třeba do kafe, mlíko jako mlíko ![]()
No když uděláš z 60ml vody obvykle to je 70ml umichane stravy…takze když uděláš z 90ml Z čehož ti vznikne 100ml hotové stravy a po umichani ulejes na těch 70 bude mít stejně jako předtím..což nemá logiku ![]()
Přesně tak, zvedej to po třiceti milimetrech, kdyžtak ti trochu nechá no..
O jednu dávku víc a buď to vypije nebo nechá. S tím jsem si nedělála hlavu teda.
Nikdy jsem to takto neresila. Proste nestacilo 60, udelala a nabidla jsem 90. Dite vypilo kolik chtelo. Co nechalo, vylila jsem.
My máme problém reflux, byli jsme v nemocnici Mimi se nám dusilo a nemohlo dýchat, vdechla zvratky… Musím dělat přesně 75ml po třech hodinách z mých 100ml po 4h. Proto se ptám jak na to právě :/ moc děkuju ![]()
Ahoj všem
malá od malá ublinkava a má další problémy, byli jsme i na JIP protože se nám dávila těsně před krmením, našli jsme ji v postýlce a jeli rychlou do nemocnice no něco hroznyho:/ vse řeším s doktorkou a tak krmim malé porce, co 2,45 -3h, vyvisena postýlka, odrihnout v půlce jídla, jemná manipulace. Dostala AR mléko a moc nezabralo, dávila se mi znova, plus problém s kakanim, bolesti briska…
Po konzultaci s naší lékařkou podezření na ABKM( alergie na bílkovinu kravského mléka) že toho je taky součástí reflux, přecházíme teď na Nutrilon alergy digestive care + dávám gastrotuss baby sirup
Můj dotaz zní… Teď dávám 3 odmerky digestive a 1 odměrku AR mleka a malá ublinkava stále, dávám i ten gastrotuss a stejne. Myslíte že až přejdeme úplně na digestive že je ještě sance že to vymizi? Jaké jsou vaše zkušenosti? Jsem z toho na prášky