Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky sporťačky,
chtěla bych se synkem poprvé zkusit běžky, ale vůbec nevím, jak do toho.
Já měřím 170cm, váha 55 kg - jak dlouhé nebo jaký typ pro začátečníka? Nevadí, když koupím nějaké starší?
Syn má 4 roky, 110 cm. Myslíte, že už by to zvládnul?
Bydlíme na vesnici, takže by to bylo moc fajn.
Děkuju za rady ![]()
@Petullka82 Zminka o bydleni na vesnici znamena, ze chces jezdit po okoli? Nebo budete jezdit nekam na hory, kde jsou upravene stopy? Pokud to prvni, tak je nekupuj, nebude vas to bavit.
Jinak 4 letak bezky v upravene stope zvladne, ale tak tak.
Pokud se bude jednat o klasickou turistiku, tak cca o 15cm víc než měříš, a možná bych uvažoval o protiskluzové úpravě skluznice.
V bazaru nevím, záleží kus od kusu. Možná bych si je na týden půjčil a potom se rozhodl, běžky jsou celkem dřina, ne každému se do toho chce ![]()
4 leťáka bych do toho asi zatím netahal, beru podle svých dětí…
@dalimil píše:Šupiny
a možná bych uvažoval o protiskluzové úpravě skluznice.
P. S. Mám stejnou výšku a stejnou váhu a lyže tuším 177cm, ale já na nich i bruslím, předpokládám, že chceš jezdit ze začátku klasiku tak klidně kolem 182-185 cm. Na případné bruslení bych ale určitě koupila kratší.
Dospělák se tu určitě najde někdo vzdělanější, co se běžek týká.
Dítě - podle mě to jde, pokud dítě chce a baví ho to. u nás běžky vzešly z klukovo hlavy ve 3,5. nám se do toho moc nechtělo, plán byl dát ho do vozíku. Nakonec jsme je půjčili, nešlo mu to vůbec, tlamu hodil co 100m, ale děsně ho to bavilo a vydržel i hodinu a půl se lopotit. takže za mě jo, ale neočekávat od toho zázraky.