Jak dlouho denně kojíte?

Boo-Boo
3.1.12 19:55

Jak dlouho denně kojíte?

Dobrý večer.
Mám doma týdenní holčičku a trápím se protichůdnými radami. Chtěla bych se tedy zeptat i zde - jak dlouho vám zabere/zabralo kojení novorozence?
Dle rad mám kojit 2×15 minut a dost, ale dcera pláče a já věřím, že to je hlady.

Děkuji za informace. Bára

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
720
3.1.12 20:00

Ahojky, tak my máme doma 4. týdenní mimi a kojení nám trvá tak z jednoho prsu asi 5-10 minut a z druhého je to delší… někdy až 15 minut… Ale je to jak kdy… jak velkou má žízeň… Neboj, zkus se řídit tím, jak to vyhovuje malé a ne tím, co je psáno a řečeno… Mě třebas říkali, koj co 2 hodiny… takže jsem budila a kojila… malý pak byl celý vzteklý, tak jsem to vyřešila tím, že kojím až se vzbudí a jak dlouho je malý přisátý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
3.1.12 20:01

laktacni poradci rikaji ze i 45 minut ja mela lenocha takze chvili pil chvili odpocival. Laktacni byla na navsteve a mela jsem ho tak nechat takhle jedl treba i dve hodiny :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
3.1.12 20:05

Dávala jsem kdykoli si řekl. Někdy pil 40 minut, někdy dvacet. Někdy pil po dvou hodinách, někdy po půl hodině. Nezapomínej, že tvorba mlíčka se stále upravuje podle potřeb miminka.
Moje kamarádka dala na rady okolí, že má miminko kojit po třech hodinách a nade mnou její rodina kroutila hlavou a co se stalo? Malej za 6 týdnů skoro vubec nepřibral a nakonec přišla o mlíčko :nevim: nesvaluju to všechno jen na omezení kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
3.1.12 20:05

Já kojila ze začátku 20 minut z jednoho a hned 20 minut z druhého a stejně neměl dost. Bylo to ale tím, že jsme zřejmě měli špatnou polohu při kojení, nebylo to pro mě pohodlné a stresovala jsem se tím. Jakmile jsme koupili kojící polštář a byla to pohoda pro mě, tak malý obratem začal pít jen 10 minut z jednoho prsa a stačilo mu to. Zkus změnit polohu při kojení nebo ten polštář. Já ho doporučuji, neb nám zachránil kojení, nebýt polštáře, tak jsme asi přešli na UM po prvním měsíci. Takhle jsem kojila plně do půl roku a úplně s kojením skončila, když měl Štěpánek rok a měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
3.1.12 20:08

řiď se podle miminka… koj kdy bude chtít a jak dlouho bude chtít. Jen ze sebe nenech dělat dudlíka, až přestane pít tak bych ji oddloubla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
3.1.12 20:11

asi tak jak už bylo řečeno nenech miminko jen dudat ale nech ho jíst pokud poctivě saje poznáš to a nech ho.. takhle malý mě většinou po jídle odpadl když bych ho chtěla odtrhnout dřív plakal.. a to spokojené miminko nedělá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
3.1.12 20:11

U nás to byl s kojením boj - u prvního neúspěšný, u druhého jsme zvítězili. Pokud u kojení usíná tak střídej hodně často - jakmile uvidíš že nesaje víc jak půl minuty tak dávej k druhému. Pokud opravdu celou dobu saje tak říkají těch 15min- max. 20 z jednoho a pak vyměnit, další kojení pokud řve hlady nejdříve hodinu a půl až 2 hodiny od začátku toho předchozího. Po kojení třeba ještě odsávat na podporu mléka i když nic neteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
3.1.12 20:13

tak ja kojila a stale kojim po 3hodinach, jako novorozene jsem kojila 2×10min, opravdu jsem dodrzovala max 20min celkem..ted uz sosa cca 3-5min z kazdeho.. ale taky jsem za to, ze je to individualni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
3.1.12 20:16

Ahojky. Tak já ze začátku dala na rady holek tady a vyplatilo se. Kojila jsem podle potřeb malý… dokud sála, nechala jsem jí. Když jsem viděla, že už nepije, odtahla jsem ji. Byl to docela záhul. Kojila jsem třeba každou hodinu, ale vyplatilo se a díky tomu jsem se hezky rozkojila a postupem času se to zlepšovalo a udělali jsme si nějaký kojící režim :lol: Kojila jsem v začátku z obou prsů, potom už jí stačilo jedno, zakže střídačka.
Pozor ale na bradavky.. já po kojení vždy napatlala bepantenem a větrala jsem.
Bude to lepší, uvidíš.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
3.1.12 20:21

každé dítě je jiné, pokud máš čas a nevadí ti to, tak koj tak, jak to cítíš.
Syna jsem kojila 2× 20 min, sám si držel cca 2,53hod. intervaly. Dceru jsem kojila od příchodu z porodnice cca 2×3-5 min. Chtěla ale častěji, někdy i po hodině, hodině a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.1.12 20:27

ahoj, každý říká něco jiného, já myslím, že si na to přijdete samy :D v porodnici říkali, že máme prsa často měnít, tak jsem je prohazovala po 5 minutách..ale malá je savec, takže ještě než jsme odešly z porodnice, tak pila z každýho 10min tak po 2 hodinách a byla spokojená…Teď jsou jí 2 měsíce a kojíme už jen 10 min každý 3 hodiny a už jen z jednoho… Takže neboj, ono se to nějak srovná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
3.1.12 20:28

do tří měsíců jsem kojila docela dlouho třeba i 45minut,malá těch 45 minut doopravdy dost sála a pak nám začala zvracet,tak jsem na doporučení lékařky kojila jen 10 minut po 2 hodinach a zvracení přestalo (kojila jsem vždy jen z jednoho prsu,pokud jsem to střídala tak se mi nikdy žádné prso nevyprázdnilo a byli obě bolavé a plné)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.12 20:38

my jsme na zacatku kojili snad nepretrzite..konzultovala jsem i s laktacni poradkyni,ta mi rikala ze mam stridat prsa a kojit max 45 minut,pak to nema smysl…kojili jsme a co 2 hodiny,pokazde hodinu,ve dne v noci :? bylo to silene,ale mala dudlika ne a ne a jedine u prsa nebrecela…pak jsem si nejak zvykla a neresila to,prisel rustovy spurt a i kdyz jsem si mysle za to uz nejde,kojili jsme jeste vic…snad kazdou hodinu ve dne, v noci…ted ma mala 13 tydnu,kejeni po 2 hod.nam zustalo,zavisla na prsu je porad…nekdy kojime 5 minut,nekdy ji nechavam i tech 40 min…ale ted pokazde z jednoho prsu na stridacku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5614
3.1.12 20:41

já sem na začátku kojila tak jak si malej řekl a nikdy sem ho u toho pití nijak neomezovala, pil zásadně 45min teď už se to upravilo a pije tak deset až dvacet.. Ale když chce víc či min, nechám ho. Kašli na rady z okolí a nech drobečka ať si sám řekne, jak to potřebuje.. :) a začala bych pokud teda už máš mlíčka dost, kojit jen z jednoho prsu, aby se dostal na zadní mlíčko a pořádně se zasytil.. Pokud až začal u toho prsu plakát, jako že to neteče, tak teprve pak bych dala druhé prso..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová