Jak dlouho podávat Pamycon?

Sindarela
17.9.09 07:49

Jak dlouho podávat Pamycon?

Nevíte prosím náhodou, jak dlouho se dávají kapky „Pamycon“? Na obale je spotřebujte do 7 dní a nevím, jak se to počítá. Začali jsme včera 16. 9. Počítá se i ten začínající den? Nebo mám připočítat k tomu začínajícímu ještě 7 dní?

Děkuji Sindarela

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2771
17.9.09 08:02

Ahoj, s Pamyconem máme poměrně bohaté zkušenosti, syn je bere tak jednou ročně na zánět spojivek. Počítá se i ten první den, takže když jste začali včera třeba odpoledne i tak se to počítá jako 1. den takže + 6

Ať se vám brzy uleví

LuckaH

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
17.9.09 08:37

Přesně tak, bere se to od data namíchání kapiček, můžou se používat pouze 7 dní od namíchání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sindarela
17.9.09 09:25

Tak moc děkuji. Takže jestli dobře počítám, je to do úterý do večera?

• Citovat
  • Upravit
3585
17.9.09 12:30

ahoj holky, to je pro mě novinka..... proč jenom 7 dní? já je pak vždycky šoupla do ledničky a za měsíc při další rýmě vzala zas… vždycky mi tak na 2 rýmy vydržely. Už je to víc jak dva roky, co jsme je používaly, tak si nevybavuju co bylo na flaštičce psáno. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
17.9.09 21:21

Ahoj,
pokud vím, tak kapky Ti namíchají těsně před tím, než Ti je lékarník vydá. Po víc jak sedmi dnech se asi nějak mění jejich složení. Asi by Ti to vysvětlil nějaký famaceut, třeba se tu někdo najde.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ekkkkka
1.10.10 11:32

MUSÍŠ DÁVAT ODE DNE KDY SI HO ZAČLA DÁVAT,,PAK UŽ NEMÁ PO TĚCH SEDMI DNECH ŽÁDNÝ ÚČINEK TEN LÉK..PAK MU DÁVEJ NĚCO NA ZLEPŠENÍ STŘEVNÍ MIKROFLORY,NEBOT TY ANTIBITOIKA NIČÍ STŘEVNÍ MIKROFLORU A JE TO LEPŠÍ,NĚJAKÁ TŘEBA PROBIOTIKA PRO MIMINKA.

• Citovat
  • Upravit
21
28.4.15 20:51

Zkouším rozjet znovu tuto diskuzi…dcerka po 5 dnech užívání pamyconu, už má rýmu velice mírně, spíše jen ráno odsaji a přes den dobrý. Kapaly byste ještě dále, těch 7 dní? nebo nechaly už tělo, at si s tím poradí samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
28.4.15 21:13

Po sedmi dnech se už kapky nemají užívat. Upozorňovali mě na to v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
28.4.15 22:23

@Zuzana80
kapala bych dál, do těch 7 dnů — beru to jako jiná antibiotika, tzn. využívat naplno - aby se v nose neusadilo pár odolných bacilů, co 5 dní zvládlo přežít a příště si dají znovu párty a budou silnější… těch 7 dnů by je mělo vyhubit.

už jsem párkrát ale použila i později, když jsem měla lahvičku v lednici a druhé dítko stejnou rýmu chytlo za pár dní - tak jsem mu ty kapky dávala taky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
29.4.15 06:24

Atb kapky do nosu připravované v lékárně se mají užívat max 7 dní z toho důvodu, že se po sedmi dnech nějaká složka rozkládá a kapky nejsou účinné.
Jinak jsem dceři kapala vždy celý týden-7 dní, i když se jí po dvou dnech ulevilo, protože se to moc rádo vrací a je lepší doléčit než začínat znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
14.12.15 09:49

Není tady nějaká lékárnice, která by poradila? Dostala jsem pro dítě recept na pamycon. Trpí na husté rýmy a záněty středouší a pamycon jsme dostali na Vánoce jako rezervu. Já jsem zpanikařila a vybrala jej dnes. Opravdu vydrží jen 7 dní? Není to jako s řadou jiných léčiv, že datum spotřeby je preventivně vždy kratší? Nelze jej při uchovávání v lednici začít používat např. i po 10 či 14 dnech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí