Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Asi je.
Taky mám pocit, že se ze všeho rychle oklepu. Z úmrtí třeba. Pralo se to ve mně hodně ale rychle jsem byla fit. Pokud jde o nějakou vypjatou situaci snažím se jí řešit bez větších emocí. Často mám pocit, že to všechno stojí na mě a když se sesypu, povolíme všechno se zhroutí. Ty vypjatý věci dávám si myslím, moooc dobře. Znám lidi co si všechno hrozně berou a žijou z toho několik týdnů a prožívají to pořád dokola.
@Anonymní píše: Více
Normální..moje emoce? Nadšení a radost velmi rychle vyprchá a naštvaná jsem pouze chvíli protože na takové věci nemám čas
celkově jsem člověk spíš „logicky“ založený než emočně..
Ne že by mi nebylo líto třínohého pejska nebo dítěte s nevyléčitelnou nemocí..to ne..jen prostě, věci tohto druhu prožívám spíš pragmaticky..ale u mě je to vec získaná, nikoliv vrozená..
Take se z velkych zazitku hodne rychle „oklepu“, jak z tech pozitivnich, tak i tech negativnich. Taky mam jakysi krizovy mod, kdy zapinam jen hlavu a bez problemu velim a resim.
Zaroven ale se nedokazu oprostit od nekterych drobnych domacich „krivd“, kterymi se dokazu vytocit na cely den.
Taky se celkem rychle z věcí oklepavam. Nicmene ja to považuji za emoční stabilitu a je to naopak ku prospechu věci. Lidi, co se hrouti tyden nad kdejakou blbostí mi prijdou nevyrovnani a nic k chlubeni ![]()
Ja sem hodne pozitivni clovek a umim se radovat i z maličkostí, takže se vlastne raduji často. Ale nemusim byt z neceho s prominutim vysr…aná půlrok…
A ti, co se na dlouhé lokty vyslovene babraji v bolistkach a v negativite, ti me vyslovene rozčilují.
![]()
Ahoj, Jak dlouho prozivate emoce?
Me prijde, ze se ze vseho strasne rychle oklepu. At uz jde o pozitivni nebo negativni veci. Emoce jako takove samozrejme citim a prozivam, ale za par dnu jsem vetsinou ze vseho venku
Jako priklad: ziskani vytouzene prace, vlastni svatba, umrti v rodine.. skoro si az rikam zda to je normalni..