Jak si připadáte ve 45?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.4.24 23:21

Jak si připadáte ve 45?

Ahoj, je mi 45,mám dvě malé děti, na mateřský jsem často vyčerpaná a vyhořelá a připadám si absolutně neatraktivně. Přijde mi, že důvodem je muj věk. Nevypadám ani mladší, ale ani starší. Znám mnohem víc maminek v tomto věku, které vypadaji mnohem hůř, ale já absolutně nemám už žádný sebevědomí. Mám pár chronických onemocnění, které řeším, a který mi teda nepřidávaj, ale proč mám pořád pocit, že už jsem odepsaná a stara? Prosím Vás, jak se cítíte v tomhle věku vy? Já mám pocit, že už po mně neštěkne ani pes. Kamkoli jdu, tak mám pocit, že si lidí musí myslet, že když je mi 45, tak už jsem v podstatě k ničemu… Snažim se takhle nemyslet, ale pořád je to tam a už mě to docela otravuje. Nikdy jsem neřešila věk, ale ted to na mě asi začíná doléhat. Chci si najít milence, ale mám pocit, že muj ročník už nikdo v mý věkový kategorii hledat nebude a o 15 let starší chlapy nechci… Jak to máte s timhle věkem vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1250
25.4.24 23:39

Já se v tomhle věku cítím zatím nejlíp v životě. Ale je to určitě tím, že děti máme dospělé, samostatné a teprve nedávno jsem se začala cítit svobodná a volná. Ta starost o děti tě obírá o čas i energii. Tohle já absolvovala o více jak 25 let zpátky. Ale zase jsem měla mládí plné starostí a neměla jsem na rozdíl od kamarádek na nic čas a byly chvíle, že jsem si taky připadala k ničemu. Že se cítíš bez energie se nedivím, v tomhle věku s malými dětmi bych se cítila taky. To je záhul. Těch sil na malé děti je mezi 20 - 30 prostě víc. Je jen málo šťastlivců, kteří tvrdí, že je malé děti omladí a nabijí energií. Ze mě by to teď energií spíš vysávalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
25.4.24 23:54

Ve 45 letech byste měla mít děti už velké. S Vaší situací příroda moc nepočítala a tělo se s tím holt vyrovnává hůř :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
26.4.24 00:09

49, jsem v pohode, zdrava a spokojena, jedno male dite a dva pubertaci. :nevim: Na dobu, kdy byli kluci mali vzpominam moc rada, me to bavilo. Asi holt musis pockat, nez deti povyrostou a zacit dbat vic o sebe. Byt stastna je vice ci mene vlastni rozhodnuti, ale se zdravym telem to jde mnohem snadneji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.24 00:27

Je mi 47, mám děti 18 a 9 let. Nechci to zakřiknout, ale jsem fakt hodně spokojená, minimálně jednou týdně zajdu s kamarádkou/kamarády do hospody pokecat, chodím na metalové koncerty do první řady a skvěle se u toho vyřádím, snažím se být hodně v kontaktu s přáteli, s mladším vyrážím na výlety a různé zábavné akce pro děti, s partou v zimě na hory, v létě na vodu…až bude mladší ještě o něco starší, chci začít víc cestovat. Když mi někdo v podobném věku řekne, že už je jeho největším koníčkem jen po práci ležet na gauči a koukat na TV, tak nechápavě kroutím hlavou. Já televizi kvůli všem těm svým aktivitám neviděla 9 let. A nechybí mi. Nevím co je to si na půl hodiny přes den lehnout, práce mi zabere i domácnost, v noci už teda jsem kolikrát unavená, ale o víkendu třeba pak spím do devíti a zase naberu síly. A pokud bych měla zájem, tak pomalu z každé společenské akce odcházím s milencem. A nejsem žádná kdovíjaká kráska s užasnou postavou. Ale prostě myslím, že je fakt důležité to duševní rozpoložení, naladění na to si ten život užívat, chodit do společnosti. Já tu svojí energii čerpám z lidí (a to nejsem bůhvíjaký extrovert, jsem spíš společenský introvert). Jdu jen po městě nakoupit, potkám jednoho, dva, tři známé, s každým chvíli pokecám, zasměju se a hned mám skvělou náladu. Prosím o anonym, soukromé informace. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
25
26.4.24 02:18

Ahoj, já mám zhruba stejně a dítě na prvním stupni. Momentálně marodím s plotýnkama, takže žádná hitparáda. Ale než mě to " čaplo", tak jsem byla docela spokojená. Spoustu věcí, které jsem dřív řešila, už neřeším a tak nějak jsem si srovnala priority. Myslím si, že to budou pocity z vyčerpání. Já měla dítě taky dost pozdě a taky mi to dávalo zabrat. Vydrž, bude líp :) A taky asi to chce zvolnit tempo a udělat si čas i na sebe (pokud to je možné třeba s pomoci babičky, kamaradky apod, která by vypomohla s dětmi) a na to, co máš ráda, co tě těší s dobíjí ti energii ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.24 04:34

Mám to podobně. Jen s rozdílem, že děti jsou už trošku větší (13,11,8), ale když jsem byla na mateřské, měla jsem snad 10× víc energie než teď. Mám pocit, že od doby, co jsem nastoupila po RD zpět do práce, jsem z ní naprosto vyčerpaná. Každý den se modlím, ať už je pátek. Navíc od 14 let trpím poruchami spanku a to taky člověk čím dál hůř snáší. Taky si připadám neviditelná. Dřív mě leckterý muž pochválil, jak mi to sluší a po té čtyřicítce mám nějak nehezký obličej. Nevím, čím to je. Prostě se nějak změnily rysy nebo co. Postavu mám pořád stejnou, na tom se snažím makat. Na koníčky není čas, energie a ani nemáme hlídání. Děti jsou poslední rok ze všeho otrávené, nic je nebaví. Dřív jsme toho dost podnikali aspon v rámci výletů, teď a nima sedíme doma, protože samotné je celé dny nechat nemůžeme a tři otrávené obličeje a neustálé řeči, jak jet nechtěli a kdy už budeme u auta, mě fakt nebaví

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.24 06:02

Mne je 40, vypadam mladsi a mam krizi stredniho veku. Pripadnu si jak stara babka, neatraktivne po 2 porodexh, uderem 40-tin prisla krize a uz trva pul roku. Deti v tom roki nehraji, ty mi tak jedine zlepsuji naladu (9 a 4), manzel me vycerpava. :D poruchy spanku znam, s vekem to je horsi.

• Citovat
  • Upravit
Kocicka1987
26.4.24 06:42

A Vy k těm dětem nemáte tatínka? Tady je každá druhá asi samosprašná nebo nevím, kde ty děti kupujete…jak jsou děti velké, mohly by do školky, do skupinky? Mám 37let, malé děti a cítím se dobře, výletujeme, sportujeme,…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.24 07:05

Ve tvém věku, taky na mateřské. Zdá se mi, že jsem hodně zošklivela. Taky po porodu hubnu pomaleji. Ale s tím, že už je to mnohem lepší. Mě nejvíc ničí můj manžel. Kdyby bylo manželství v pohodě, taky bych to viděla jinak. Až se vše trochu utřepe, snad se zase začnu hýbat a bude líp. Před mateřskou jsem se cítila skvěle. Naštve to, takový sešup :cert:.

• Citovat
  • Upravit
74219
26.4.24 07:10
@Kocicka1987 píše: Více

Tak často jsou otcové ti, kteří živí celou rodinu a jsou často v práci. Tím spíš během mateřské své ženy a chlap to nějaká léta táhne sám. Jaksi ze vzduchu ta rodina nevyžije. Ale všimla jsem si, že je tady teď módní, že některé píší o samosprašnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
26.4.24 08:05

V září 48 let, dvě děti…skoro 8 a 4,5 roku.
Mám dva stavy: v práci a bez dětí se cítím skvěle, sebejistě, umím se skvěle oblékat. Dokud se nestočí hovor k dětem. Moje vrstevnice už mají klid nebo řeší maturity svých dětí. A nahlas si pochvalují, že už mají svůj klid. Já jim prostě závidím.
Druhý stav: cítím se příšerně stará kdekoliv mezi dětmi a jejich rodiči. Ať už jde o nějaké hřiště, hernu, dovolenou. A vždy si myslím, že odtatní si říkají, jak jsem strašně stará matka. (I když je to nejspíš blbost)
Taky mám hodně hubenou postavu a dost vrásek, a tak jsem se stala závislou na estetických klinikách a výplních.
Do toho menopauza, špatný spánek, nevolnosti, nechutenství a nechtěné hubnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
26.4.24 08:28

Ve 45 jsem měla obě děti dospělé. Takže pohoda. A to jsem je na tehdejší dobu měla pozdě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15777
26.4.24 08:39

Když jsem měl malé děti, tak jsem se také cítil bídně. Naštěstí jsem věděl, že malé děti ve 45 mít fakt nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55976
26.4.24 08:45

49, výborný, děti 22 a 15. Paráda, věnuju se hodně sportu, sobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová