Kde prodat šperky - zkušenosti?

65
25.4.24 15:56

Kde prodat šperky - zkušenosti?

Ahoj, ženy! :srdce:
Chtěla jsem se zeptat, jestli tu má někdo zkušenost s prodejem šperků? Chtěla jsem dnes prodat zlatý řetízek s diamanty (cena 30 tisíc, DPH 5000,–). Našla jsem si obchod, který vykupuje šperky. Paní koukla jenom na to, že je ze zlata, hodila na váhu a řekla, že mi za to dá 3000,–. Tak jsem jí podala certifikát a říkám, že to není jenom zlato, ale jsou tam diamanty. Řekla mi, že mi nabízí nejvyšší cenu a víc jinde nedostanu.. no, tak se chci zeptat, jestli tu někdo neznáte a nemáte zkušenosti s výkupem šperků? Kam se popřípadě obrátit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
763
25.4.24 15:58

@Gabriela2033 včera jsem prodávala prstýnek z bílého zlata. Stál 3500Kč tři roky zpátky. Včera jsem za nej dostala 750Kč :zed: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
25.4.24 16:04
@Lucka194 píše: Více
Šílený, do zlata se přece investuje.. no, já jsem řetízek kupovala 4 měsíce zpátky :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
25.4.24 16:08

Výkupní cena zlata je ubohá, chtěla jsem prodat náušnice za 6000,koukala jsem na netu a podle gramáže bych dostala tak 1000. Zkus aukro, ve zlatnictví ti víc nedají, diamanty nikoho nezajímají pokud nejsou větší velikosti (nedají se znovu použít), musíš to prodat jako šperk, ne jako materiál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
25.4.24 16:14
@Gabriela2033 píše: Více

Do zlatých cihel ano, a taky do investičních diamantů, ne do šperků za pár tisícovek.. To žádná investice není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
25.4.24 16:42

@Gabriela2033 čekala jsem 1300-1500kc :oops: 1g=500Kč :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
25.4.24 16:48

Zkus Vinted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
25.4.24 17:04

Zkus jinde, treba tady (prvni odkaz z Googlu, nevyzkouseno): https://www.vykup-zlata-praha.cz/
Pardon, Tobe uz radim pozde. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.24 17:06

Pochybuju, že by na vinted někdo dal tolik tisíc, kdo může dát třeba 20 až 40tis za řetízek, tak si to koupí nové…já jsem nadbytečné kousky z Pandory prodala na jejich bazarku na fb…a zlato dáváme do zlatnictví a dostaneme slevu na nové zlato:-) a investiční zlato je něco jiného než šperk…

• Citovat
  • Upravit
1250
25.4.24 17:09

Nevím odkud jsi, ale v Praze je klenotnictví a určitě není v čr jediné, které bere šperky do komisního prodeje. Šperky prodáváš za cenu, jakou si řekneš a obchod si z toho pak nechá nějaká procenta. Vím, že na mě to zlatnictví vykouklo na netu, osobní zkušenost nemám. Zkus pohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
25.4.24 22:14

A proc zlato vubec prodavate? Jsou to smelinari, proste vas chteji natahnout; jinak momentalne si investicni zlato stoji hodne vysoko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
25.4.24 23:11

Šperky prodáš hluboko pod cenou, pokud to nejsou zrovna nějaké vzácné starožitnosti. To už by možná bylo lepší nechat je u klenotníka rozebrat a udělat slitek. Zlato jako takové se pak prodá lépe. Ale jestli je to pěkný kousek a bylo by ti to líto, tak bych šla ne s tím, že ho chci prodat, ale s tím, že jsem ho zdědila ( dostala) a jestli by mi udělal ohodnocení. Tak bych věděla, co bych za něj mohla chtít, jakou má současnou hodnotu a pak bych obešla pár klenotnictví a viděla bych, kde by mě obrali nejméně. Ale jak říkám, oni zváží zlato a za to zaplatí, ale ty platíš i za práci a tu už ti nikdo nezaplatí. Takže tratit budeš tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
26.4.24 05:18

@Ahep prodávala jsem zásnubní prstýnek od ex. Stejně bych ho už nenosila, tak na co se mi bude válet doma :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40415
26.4.24 05:41

Tak když jsi na to dobrovolně přistoupila… :nevim:

Víc dává např. Safina, tam vozívají i výkupy z obchodů, zastaváren atd.
Ted koukám na net, nyní tam je gram 14.kt. zlata do 30 g za 889,69 kč, nad 30 g je 915,11 kč.

Dává se to na slitinu, pokud tam máš synt. zirkon, ten je v podstatě bezcenný, ten se stejně vyhodí.
Jinak to někde berou do komise, samozřejmě si řeknou procenta z prodeje, nejsou charita. :lol:

Nebo si to můžeš prodat sama na Aukru atd., najít si sama kupce.
Platí v podstatě to, že to má hodnotu takovou, za jakou jsi schopna si to sama prodat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
26.4.24 06:06

@free333 samozřejmě jsem na to dobrovolně přistoupila. Jen jsem autorce napsala mou čerstvou zkušenost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová