Jak dohledat pravé rodiče ?

1244
13.6.14 22:33

Jak dohledat pravé rodiče ?

Ahoj všichni, potřebpvala bych radu. Před týdnem umřel mé mamince tatínek, maminku jí umřela před 4 lety a vyplulo na povrch, že mamka je zřejmě adoptovaná. Ráda bych se zeptala, kde lze tohle ověřit a co k tomu všechno budeme potřebovat? Moc děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7204
13.6.14 23:05

Ať si maminka zajde na matriku a mrkne co tam je - biologičtí rodiče by tam měli být dohledatelní. S sebou asi OP, možná rodný list…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
13.6.14 23:20

Mám podobný dotaz jsem adoptovaná a jsem trochu zvědavá kdo jsou mí biolog. rodiče…v rodném listě mam ale moje rodiče (adoptivní, ale jsou pro mě praví)…a slyšela jsem že adopce musí být anonymní tudíž asi nemám šanci to zjistit..máte někdo zkušenost??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
13.6.14 23:22

@wiki čiki anonymní je pro tebe a pro tvé rodiče - že se tě oni nebudou kontaktovat a že nesmí vedět kdo si tě vzal. Tajné to však není - tvoji rodiče - minimálně matka v RL byla - ten se posléze přepsal - to všechno se najde zaznamenané na té matrice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
13.6.14 23:22

Na matrice se to zjisti. Biologicti rodiče budou jen preskrtnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
13.6.14 23:27

Aha a to i přesto že se mě (máma) zřekla hned po porodu a naši si mě vyzvedli už v porodnici??? to mě nikdy nenapadlo…no dobré je to vědět ale stejně nevím jak bych jí podle jména hledala a co bych jí řekla už vůbec né. mě by jen zajímalo proš si mě nenechala jinak mě to netrápí protože mám super rodiče :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
13.6.14 23:28

Jo a měla bych vůbec právo na takovou informaci??jak se jmenují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
13.6.14 23:32
@wiki čiki píše:

ano, ty jakožto potomek na to máš právo. Nikdo jiný však ne (jako že by se šlo zeptat třeba tvoje dítě až bude dospělé nebo tak…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
13.6.14 23:33
@wiki čiki píše:
Aha a to i přesto že se mě (máma) zřekla hned po porodu a naši si mě vyzvedli už v porodnici??? to mě nikdy nenapadlo…no dobré je to vědět ale stejně nevím jak bych jí podle jména hledala a co bych jí řekla už vůbec né. mě by jen zajímalo proš si mě nenechala jinak mě to netrápí protože mám super rodiče :)

to je jedno, biologičtí rodiče jsou vždy dohledatelní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
13.6.14 23:34
@wiki čiki píše:

Samozrejme. Kazdy ma právo na informace o svém původu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
13.6.14 23:34

Aha…a kdyby mě hledala moje biolog. máma tak by mohla nebo ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
13.6.14 23:37
@wiki čiki píše:
Aha…a kdyby mě hledala moje biolog. máma tak by mohla nebo ne???

myslím si že ne - tam je ta anonymita - ona nesmí vědět jména tvých osvojitelů - možná by se mohla dostat k tomu jak se jmenuješ příjmením, ale víc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
13.6.14 23:38

@Aletheia aha…a kdybych tedy věděla její jmeno jak se potom dozvím její bydliště??? (kdybych jí teoreticky chtěla kontaktovat :D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
13.6.14 23:39
@wiki čiki píše:
@Aletheia aha…a kdybych tedy věděla její jmeno jak se potom dozvím její bydliště??? (kdybych jí teoreticky chtěla kontaktovat :D)

to už si musíš najít sama :mrgreen: prostě ti řeknou - jo u vašeho jména je první matka Alice Nováková a otec Igor Zabloudil a nashledanou :D A budou tam i jejich data narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
13.6.14 23:39

No to uz dost blbe, bydliště se nikde jen tak nedozvis. Asi pres pošťáka Ondru leda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová