Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky, potřebuji se vypsat a asi i uklidnit. Před chvílí jsem zažila dost nepříjmnou situaci.
Dnes na nás zvonili agenti s teplou vodou. Čekala jsem balíček, tak jsem vylítla rovnou ke dveřím a otevřela. Až potom mi docvaklo, že tohle asi nebude pošťák. Odmítla jsem je tedy do domu vpustit (mluvila jsem s nimi mezi dveřmi), ale oni to neakceptovali a do domu vešli a rovnou šli k výtahu. Prostě mě odstrčili a do baráku šli. Byli hrubí a smáli se mi do ksichtu, když jsem trvala na tom, aby dům opustili. Po pravdě - měla jsem z nich strach, vedle mě stála dcera a lítal pes, takže jsem šla raději do bytu. V domě se chovali neurvale, když sousedka nad námi odmítla otevřít, tloukli na dveře a křičeli na ni. Zavolala jsem tedy Městskou policii, která je odchytla před dalším vchodem.
Takže došlo ke konfrontaci, povykládala jsem poldům co a jak, opsali si moje jméno z občanky, borečci stáli o kus dál. A já mám teď strach, aby se mi za dobrý skutek agenti neodvděčili (už jednou nám vykradli byt, takže jsem i trochu paranoidní a bojím se) - ví, jak se jmenuji a který byt je náš. U nás ve městě je navíc podomní prodej zakázán vyhláškou, policajt říkal, že mě asi předvolají k výslechu.
Máte někdo zkušenost s tím, že by se vám po nahlášení na policii „pachatel“ nějak mstil? Jak tomu předejít? Teď je venku krásně, jsem s malou hodně venku a nechce se mi tahat s sebou na hřiště slzák a nebo se třepat, že dojdu dom a budeme opět vykradeni nebo budeme mít rozmlácené okno (bydlíme v přízemí).
Jenom klid, tihle lidi mají hroší kůži a jsou na takové zacházení zvyklí. Navíc vědí, že si jak tak nenecháš nic líbit…
@Bábrdl To je také fakt. Určitě jsem nebyla první, kdo na ně ty měšťáky zavolal.
Já myslím, že mají jiný věci na práci, než se ti mstít. Stálo by je to moc úsilí a nic z toho.
Taky bych z toho neměla dobrej pocit, mě stačilo jednou vidět chlapa chodit v noci po zahradě a bála jsem se pak několik měsíců.
@cilly klid.. jsou většinou natolik blbí, že se na ni nevzmůžou.. ![]()
@cilly za to zasloužíš palec nahoru!!
já jsem takhle zase volala jednou policajty na obchodníky s plynem. Jsou to většinou mladí kluci, co nic moc neumí, takže dělají, tohle.
Je to sice nepříjemné jít do konfrontace, ale zase si říkám, že když je člověk schopen je odmítnout a uvědomit si, že to jsou většinou jen další odrůdy „šmejdů“, tak by měl myslet na babičky v baráku, který by se jim ubránit nemusely a klidně je nahlásit na policii.
Taky si myslím že půjdou o dům dál, ptž potřebujou uzavírat smlouvy aby měli prachy..je možný že třeba jak půjdou okolo rozbijí okno nebo něco takového bych možná čekala, ale víc ne…a pokud to máte vyhláškou zakázaný tak snad hoši pochopí že to je o průser ![]()
Ale je zajímavý jak se chovali, u nás teda chodí až vtěrky, který by vlezli do zadku, samý úsměv atd…
@krakatice Před mateřskou jsem roky pracovala v energetice, takže na mě si fakt nepřijdou.
Vždycky je vypakuji, ale tohle byl fakt extrém, takhle agresivní a arogantní prodejce jsem ještě nezažila.
![]()
@Petruskabmw Také jsem se právě vždy setkala spíš s vlezdoprdelkama nebo takovými, kteří byli chytří jak rádio a mleli kraviny. Ty jsem vždy uzemnila a oni, když zjistili, že jsem z oboru a vím, o co jde, tak se hned pakovali.
@cilly neboj, nemají se jak dozvědět jak se jmenuješ, policie by jim tohle neřekla a myslím, že takovy pitomce vykazuje policie odněkud denně, oni už jsou zvyklí
tak na to zkus zapomenou a bud v klidu
ikdyž vím, že je to nepřijemné ![]()
@lasicce píše:
A co byli zač? agenti s teplou vodou…to slyším poprvé
Podomní prodejci, tzv. door to door agenti, nabízejí změnu dodavatele energií. Tihle byli údajně od RWE, tam už to taky řeším. ![]()
@lucyyyy No, ale ví, ve kterém domě bydlím, zvonili na mě a když jsem šla do bytu, tak byli na chodbě. Proto se bojím, info o mě mají. Zvonek máme označený.
@cilly myslím, že můžeš být v klidu, oni se mstít nebudou,..co by z toho měli? Fakt se nestrachuj ![]()