Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já se nepřetvařuju a nenávidíš to uplně stejně, nesnáším takový ty strojený úsměvý co prostě poznáš že nepochází z vnitřku ale je to jen přetvářka, nesnášim lidi co se takhle culí na všechny strany aby byli u každého oblíbení a jo taky proto mě moc lidí nemusí asi, jsem namyšlená jsem slyšela
ale nemyslim si to, nikým neopovrhuju, jen falešnýma lidma který vím že mě za zády pomlouvají
Příspěvek upraven 12.06.14 v 10:37
No, touha po pravdě a upřímnosti je hezká, ale časem člověk dospěje k tomu, že diplomacie jeještě trošku lepší.
Tudíž bavím se i s lidmi, které nerada a pak o nich za rohem NEŘEKNU, jaká je to pipina.
Oni totiž i ty protivný a hloupý a já nevím jaký lidi ti jednou můžou prokázat nějakou službu na základě toho, že se s nima bavíš.
Myslím, že moudrý člověk nedává nikomu najevo, že se pokládá za lepšího, než jeho okolí
Tak na to pozor, maličko sebereflexe a pokory by to chtělo. Stavět si na pocitu, že jááááááá jediná jsem tou, která ve zdejším prohnilém světě staví na pravdě, je trochu pokrytecké a nebezpečné.
Ano, jsou lidé, kteří jsou falešní, pomlouvají atd. Ale - je třeba hledat rovnováhu mezi láskou a pravdou - ne vždy je dobré a prospěšné říkat lidem pravdu a není ale únosné pro samotnou lásku k lidem chodit shrbený, ohnutý a neupřímný, jen abych se nikoho nedotkla.
Mluvím a bavím se se všemi, které mám kolem, nedovedu si představit, že lidi, kteří mi jakkoli nesedí, i proto, že jsou neupřímní, budu ignorovat a budu se stavět do pozice té poslední spravedlivé.
Tak já to mám tak že všechno řeknu na plnou hubu až se kolikrát lidi chytaj za hlavu jak přímá sem ale mé blízké okolí je na to zvyklé takže ok. Pokuď mi příjde někdo nesympatickej nebo mi je vyloženě protivnej tak se s ním nebavím. Lež a faleš opravdu nesnáším. Jedinou lež kterou sem schopná trošku akceptovat je taková ta milosrdná kdy pravda ublíží mnohem víc…
@Bibi239 Tak nějak jsem to myslela. Není přece nutné říkat hned za rohem, tohle je ale prolhaná krá*a.
Také nemám ráda přetvářku, ale jsou situace, kdy je třeba se trochu popřít a hrát na notu druhého.
@Rose-k nepřetvařuju se. Ale vim, že to lidi nemaj rádi. Já prostě co na srdci, to na jazyku.. jak tu, tak v osobním životě. Možná to není příjemné, ovšem já jinak jednat neumím ![]()
@Bibi239 píše:
No, touha po pravdě a upřímnosti je hezká, ale časem člověk dospěje k tomu, že diplomacie jeještě trošku lepší.
Tudíž bavím se i s lidmi, které nerada a pak o nich za rohem NEŘEKNU, jaká je to pipina.
Oni totiž i ty protivný a hloupý a já nevím jaký lidi ti jednou můžou prokázat nějakou službu na základě toho, že se s nima bavíš.
Myslím, že moudrý člověk nedává nikomu najevo, že se pokládá za lepšího, než jeho okolí
Moc hezky napsáno
, nicméně to prokázání služby je diskutabilní ![]()
Naznala jsem, že se nebudu obklopovat lidmi, kteří mi nic nedávají (nemyslím materiálně) a pokud mi někdo opravdu vadí, kontakt s ním slušně utnu.
Ale ta diplomacie je důležitá, už ze slušnosti ![]()
Každý je nějaký, snažím se ke každému chovat slušně, i když mi zrovna ten dotyčný nesedí, protože to, že mi nesedí je můj problém ne jeho. A ty kecy typu,,řeknu vše na plnou hubu, protože jsem tááák upřímná" fakt miluju. Zrovna jsem potkala kamarádku a tak jí při prvním setkání rozhodně do očí nevpálím,,no tys teda nějak pribrala " abych dostála své úžasné upřímnosti, ale taktne o tom pomlcim
Tyhle sociální inteligenty a slony z porcelánu fakt zbožnuju. Pod gloriolou vlastni upřímnosti škodí kde se dá. Takt a diplomacie nemají nic společného s falší, lží a podlostí.
Tak ja se tedy obcas „pretvaruju“.. Nebo spis se snazim vyjit i s lidmi, kteri mi az tak nesedi. To neznamena, ze za rohem hned pomlouvam. Asi nejsem vzdy uprimna, ani neverim ze nekdo je VZDY. Jinak co jsem poznala par lidi co o sobe hlasali jak jsou uprimni a nesnasi lez a ty hrozny lidi kolem co vsichni lzou, tak to byli ty nej krivaci.. ![]()
@Lemuska píše:
Každý je nějaký, snažím se ke každému chovat slušně, i když mi zrovna ten dotyčný nesedí, protože to, že mi nesedí je můj problém ne jeho. A ty kecy typu,,řeknu vše na plnou hubu, protože jsem tááák upřímná" fakt miluju. Zrovna jsem potkala kamarádku a tak jí při prvním setkání rozhodně do očí nevpálím,,no tys teda nějak pribrala " abych dostála své úžasné upřímnosti, ale taktne o tom pomlcimTyhle sociální inteligenty a slony z porcelánu fakt zbožnuju. Pod gloriolou vlastni upřímnosti škodí kde se dá. Takt a diplomacie nemají nic společného s falší, lží a podlostí.
@Lemuska píše:
Každý je nějaký, snažím se ke každému chovat slušně, i když mi zrovna ten dotyčný nesedí, protože to, že mi nesedí je můj problém ne jeho. A ty kecy typu,,řeknu vše na plnou hubu, protože jsem tááák upřímná" fakt miluju. Zrovna jsem potkala kamarádku a tak jí při prvním setkání rozhodně do očí nevpálím,,no tys teda nějak pribrala " abych dostála své úžasné upřímnosti, ale taktne o tom pomlcimTyhle sociální inteligenty a slony z porcelánu fakt zbožnuju. Pod gloriolou vlastni upřímnosti škodí kde se dá. Takt a diplomacie nemají nic společného s falší, lží a podlostí.
@Lemuska píše:
Perfektně shrnuto, pod toto se podepisuji.
Lidi za každou cenu upřímní mi vadí, to řeknu upřímně. Často si pletou upřímnost s arogancí.
Mně vadí to, když se někteří lidi spolu baví, je to samé hi hi a kde můžou, tak jedna druhou pomluví. Já to tak nemám. Když mám někoho ráda, tak se s ním bavím, směju. Když mi někdo ublíží čímkoliv, pokud odpustím, je vše ok, pokud to nejde odpustit, už nikdy s tím člověkem to nebude tak jako předtím. Pokud vím, že mě někdo někde pomlouvá a dokonce říká i lži, tak se s ním bavím v rámci slušnosti, ale rozhodně ho nevyhledávám. Zrovna sousedka - jak to bylo fajn, ale od té doby co udělala nějaké naschvály a roznesla pomluvy (třeba že jim lezeme na pozemek, hrajeme si s jejich hračkama, když nejsou doma - není to pravda a jejich dítě k nám chodí běžně, ale to jim nevadí) - měla jsem chuť jí něco říct pěkně od plic, ale nakonec jsem to neudělala a přešla - stejně bych si nepomohla. Ale už ji nevyhledávám a ona mě taky ne. Škoda - narušilo mi to přátelství s dalšími lidmi - jelikož s ní si rozumí víc. Možná, že kdybych se uměla víc přetvařovat a hodit hodně věcí za hlavu (neumím to), měla bych víc přátel - spíše známých. Že by smůla na lidi? Nebo spíš něco ve mně? Cítím se vlastně dost sama - hlavně teď na mateřský a po jistých skutečnostech. Je zvláštní, jak tady nikdo nikdy nepomlouvá a všichni jsou ti fajn a fér ![]()
Ahoj, jen tak pro zajímavost..

Musím říct, že jsem člověk přímej co z duše nenávidí lež a faleš, proto ne u každýho oblíbený, ale to mi je jedno. Mám poslední dobou pocit, že jsme snad jediná co se nepřetvařuje a říká co si myslí. Dneska ráno jsem poslouchala rozhovor mojí mamky se sousedkou a mám dost z ní ta faleš přímo cáká na všechny strany. Brrr já tohle fakt nenávidím, a mám pocit, že je toho kolem čím dál víc. Lidi nejsou k sobě upřímní, lžou atd…
Jak jste na to vy? Přetvařujete se taky někdy nebo to z duše nenávidíte jako já???
Prostě když někoho nemám ráda tak se sním nebavím, a ne že budu dělat ze sebe kámošku a pak za bukem budu říkat jaká je to pipina apod…