Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny majitelky Opelu Zafira Classic (někdy taky značeného jako Zafira B, vyráběný od roku 2005) ![]()
Mám na vás asi stupidní dotaz, ale už jsem bezradná - manuál výrobce ani videa na youtube mi bohužel neposkytli odpověď na docela jednoduchou otázku: „Dostanu se k 3. řadě sedaček v případě, že mám ve druhé řadě připnuté dvě isofixové základny sedaček?“
Podle manuálu je totiž ISOFIX jen u krajích sedaček druhé řady, takže nemám možnost je připnout jinam. Jenže manuál mi už neřekne, jestli musím sklopit krajní sedačky, nebo jestli celou druhou řadu posunu dopředu (i s dětskýma sedačkama ve druhé), abych se dostala k třetí řadě. Tak hledám majitele Zafir, co ví a můžou poradit.
Bohužel nemám možnost zajít si do autosalonu či autobazaru a odzkoušet si to, tak by mi vaše zkušenost moc pomohla při rozhodování. Při představě, že mám ve druhé řadě posazené 2 děti v isofixových sedačkách (tedy je opravdu nemůžu dát na jiné sedadlo, protože to fyzicky nejde) a někdo z třetí řady potřebuje vystoupit, ale já kvůli tomu musím vylézt od volantu, vyndat sedačku(sedačky) a pustit toho z třetí řady, tak mě asi šlak trefí…
@Květušík Máme asi starší typ Zafiry, isofix nemá, ale když někdo sedí ve 3. řadě jen na jednom sedadle (druhé zůstane sklopené), je jednodušší vylézt ven kufrem.
Taky máme starší typ a dozadu dáváme děcka a ty pak lezou ven kufrem. Ani s normálníma sedačkama, když jsou připoutané, se lavice nedá posunout, ani sklopit sedadlo. Tohle je na pytel, ale my to nepoužíváme tak často, aby to vadilo..
@zuzkasim @PetiteFillette Tak to asi máte Zafiru A. Béčková by měla mít nějaká vylepšení, ale bojím se, že zrovna tohle asi nevychytali ani na nové řadě. Každopádně díky moc za odpovědi ![]()