Zafira - 3. řada sedaček

2193
11.6.14 03:49

Zafira - 3. řada sedaček

Zdravím všechny majitelky Opelu Zafira Classic (někdy taky značeného jako Zafira B, vyráběný od roku 2005) :)

Mám na vás asi stupidní dotaz, ale už jsem bezradná - manuál výrobce ani videa na youtube mi bohužel neposkytli odpověď na docela jednoduchou otázku: „Dostanu se k 3. řadě sedaček v případě, že mám ve druhé řadě připnuté dvě isofixové základny sedaček?

Podle manuálu je totiž ISOFIX jen u krajích sedaček druhé řady, takže nemám možnost je připnout jinam. Jenže manuál mi už neřekne, jestli musím sklopit krajní sedačky, nebo jestli celou druhou řadu posunu dopředu (i s dětskýma sedačkama ve druhé), abych se dostala k třetí řadě. Tak hledám majitele Zafir, co ví a můžou poradit.

Bohužel nemám možnost zajít si do autosalonu či autobazaru a odzkoušet si to, tak by mi vaše zkušenost moc pomohla při rozhodování. Při představě, že mám ve druhé řadě posazené 2 děti v isofixových sedačkách (tedy je opravdu nemůžu dát na jiné sedadlo, protože to fyzicky nejde) a někdo z třetí řady potřebuje vystoupit, ale já kvůli tomu musím vylézt od volantu, vyndat sedačku(sedačky) a pustit toho z třetí řady, tak mě asi šlak trefí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2242
11.6.14 08:32

@Květušík Máme asi starší typ Zafiry, isofix nemá, ale když někdo sedí ve 3. řadě jen na jednom sedadle (druhé zůstane sklopené), je jednodušší vylézt ven kufrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
11.6.14 08:52

Taky máme starší typ a dozadu dáváme děcka a ty pak lezou ven kufrem. Ani s normálníma sedačkama, když jsou připoutané, se lavice nedá posunout, ani sklopit sedadlo. Tohle je na pytel, ale my to nepoužíváme tak často, aby to vadilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
11.6.14 16:26

@zuzkasim @PetiteFillette Tak to asi máte Zafiru A. Béčková by měla mít nějaká vylepšení, ale bojím se, že zrovna tohle asi nevychytali ani na nové řadě. Každopádně díky moc za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová