Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Rose-k Přetvářku a faleš taky ráda nemám, ale netoleranci ještě mnohem míň.
Takováhle „urputná upřímnost“ podle mě netolerantní je. Obzvlášť když chodívá ruku v ruce s „pravdou“, protože ta u podobných povah bývá daná a diskutovat o ní nelze.
@Rose-k píše:
@Lemuska
Hmmm jenže sousedi mi sami nabídly, aby tam malá chodila, aby se jejich nenudily!!!
Vědí co děti dokáží, ale nic neřeknou radši už pro ni nepošlou.
O co jde?
Nabídli, že může chodit, či přijít. Ok. Stalo se, děcka dělaly brajgl, jim se to nelíbí. Už pro ni nepřijdou.
Nechtějí, aby tam chodila a nestojí o to. Tečka, vyřešeno. Mají snad přijít s vysvětlením? ![]()
POkud s tím máš problém - vezmi svoji pravdomluvnost a upřímnost a jdi to k nim vyřešit, zeptej se, proč, jak, nač, nabídni střídání hraní a uvidíš, co se dozvíš.
Třeba jen zjistili, že to nebylo ku prospěchu, děti si nejenže nehrály, ale dělaly bordel 100× větší než obvykle, a proto už v tom pokračovat nechtějí. Dali to jasně najevo. Kde je problém?
![]()
@Bibi239
Jejich děti tam řádí a malou stáhnou sebou. Už si viděla, dítě když ostatní blbnou, že sedí jak zařezaný a jen je pozoruje?? Samozřejmě jim nedemoluje byt, jen je prostě hlučná jak ostatní!! A vychovaná je slušně, ví že nikde zlobit nesmí, to jsem jí řekla i vtomto případě. Ale když už pro ni děti nepošlou tak stím moc nenadělám a malá je smutná.
@Rose-k píše:
@Lemuska
Hmmm jenže sousedi mi sami nabídly, aby tam malá chodila, aby se jejich nenudily!!!
Ty mě bavíš. Vydedukovala jsi, že tam tvojí dceru nechtějí kvůli jejímu chování. OK. Tak pokud jsi tak pravdomluvná a upřímná, proč jim neřekneš, že to víš? ![]()
@Lemuska píše:
Každý je nějaký, snažím se ke každému chovat slušně, i když mi zrovna ten dotyčný nesedí, protože to, že mi nesedí je můj problém ne jeho. A ty kecy typu,,řeknu vše na plnou hubu, protože jsem tááák upřímná" fakt miluju. Zrovna jsem potkala kamarádku a tak jí při prvním setkání rozhodně do očí nevpálím,,no tys teda nějak pribrala " abych dostála své úžasné upřímnosti, ale taktne o tom pomlcimTyhle sociální inteligenty a slony z porcelánu fakt zbožnuju. Pod gloriolou vlastni upřímnosti škodí kde se dá. Takt a diplomacie nemají nic společného s falší, lží a podlostí.
@Rose-k píše:
Ahoj, jen tak pro zajímavost..
Musím říct, že jsem člověk přímej co z duše nenávidí lež a faleš, proto ne u každýho oblíbený, ale to mi je jedno. Mám poslední dobou pocit, že jsme snad jediná co se nepřetvařuje a říká co si myslí. Dneska ráno jsem poslouchala rozhovor mojí mamky se sousedkou a mám dost z ní ta faleš přímo cáká na všechny strany. Brrr já tohle fakt nenávidím, a mám pocit, že je toho kolem čím dál víc. Lidi nejsou k sobě upřímní, lžou atd…
Jak jste na to vy? Přetvařujete se taky někdy nebo to z duše nenávidíte jako já???
Prostě když někoho nemám ráda tak se sním nebavím, a ne že budu dělat ze sebe kámošku a pak za bukem budu říkat jaká je to pipina apod…
Hele ono je to těžký. Diplomacie a slušnost je taky důležitá ![]()
Podle mě důležitější než naprostá upřimnost ![]()
Jinak já s lidmi okolo sebe problém nemám, jen prostě nemám ráda když lidi neřeknou pravdu, přetvařujou se a pak pomlouvaj. Tím končím ![]()
@Rose-k Ty ale taky před sousedy něco tajíš. předpokládám, že se s nimi potkáváš, tak se taky tváříš jako by nic, ne?
**@Rose-k píše:
@Lemuska
No a kdyby ti s prominutím řekli upřímně, že je dcerka nesnesitelný a nevychovaný fakan ( a netvrdím, že je ) tak by tě to přinejmenším naštvalo. Takhle pro ni jen nepošlou
Tak si holt bude malá hrát sama nebo jinde, kde její řádění nebude tolik vadit. Přestaň se tolik řešit, nikdo ti neubližuje, holt to v životě tak chodí. Prostě někdy po prvním rande už druhé nenásleduje.
@Rose-k píše:
Ahoj, jen tak pro zajímavost..
Musím říct, že jsem člověk přímej co z duše nenávidí lež a faleš, proto ne u každýho oblíbený, ale to mi je jedno. Mám poslední dobou pocit, že jsme snad jediná co se nepřetvařuje a říká co si myslí. Dneska ráno jsem poslouchala rozhovor mojí mamky se sousedkou a mám dost z ní ta faleš přímo cáká na všechny strany. Brrr já tohle fakt nenávidím, a mám pocit, že je toho kolem čím dál víc. Lidi nejsou k sobě upřímní, lžou atd…
Jak jste na to vy? Přetvařujete se taky někdy nebo to z duše nenávidíte jako já???
Prostě když někoho nemám ráda tak se sním nebavím, a ne že budu dělat ze sebe kámošku a pak za bukem budu říkat jaká je to pipina apod…
dojem z tvého psaní mám asi takový… nech brouka žít…¨
taky nejsi „čistá“ duše, když píšeš výlevy jak jsou ostatní nemorální..
každý by měl žít podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a bude dobře na světě ![]()
A jen taková otázka, ty jsi jim pozvánky oplácela stejnou měrou?
@Rose-k píše:
Tak další příklad…Malá chodí k sousedům s jejich děckama si hrát…Samozřejmě, že se tam řádí taky. Sousedům se to už moc nelíbí, ale ne nejsou schopni mi to říct do očí, abych malou trochu srovnala. Radši sem jejich děti nepouští, aby malá nemohla aniu knim a ta tady brečí a nechápe proč už knim už nesmí když jí nikdo nic neřekne, takže co…ale už toho radši nechám..
proč si to nejdeš se sousedy na rovinu a kamarádsky vyříkat? děti jsou děti a vy dospělí… jistě by se to upřímnou komunikací dalo řešit…
ale pro tebe je snazší se přetvařovat, domýšlet, nic neřešit a škatulkovat si sousedy jako neupřímné…takže co… čí je to dítě? tvoje..kdo by se měl informovat? Ty…proč to neděláš? Nejsi upřímná.
@Rose-k píše:
Jinak já s lidmi okolo sebe problém nemám, jen prostě nemám ráda když lidi neřeknou pravdu, přetvařujou se a pak pomlouvaj. Tím končím
Sousedy tu taky pomlouváš. Nic jsi s nimi přímo neřešila, naopak, spřádáš teorie, proč asi tak si už nechtějí tvou dceru brát a jak to asi je.
Před nimi nic neřešíš - přetvářka a pomluvy included. ![]()
No jo, ten křišťál je asi tak křišťálově čistej jako u Standy Grossů. ![]()
Jako u nás všech, normálních chybujících lidí.
@Rose-k ja nesnasim takovy ruzny lamentace nad tim, jak jsou lidi spatny (zejmena, pokud je to postaveno tak, ze ja jsem dobra a oni jsou zli, nevychovani atd…)
@Lemuska