Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@veria no
už se jdu ztrapňovat do takovýho pořadu
ještě se nastříkám pepřákem ať můžu brečet
nebo jí můžu taky zkusit hledat na facebooku
děkuju za informace…jenže já jsem tak zvědavá jestli jsem někomu podobná ![]()
Ale přeci i ten pošták ondra musí čerpat odněkud informace legálně tak proč né já???
To asi ne
ale ta zvědavost…:D jestli mě tu náhodou nevysadili mimozemšťaní ![]()
![]()
![]()
![]()
Já bych to nedělala!! Chápu tvoji zvědavost, ale jestli jsi někomu podobná ti můžu říct hned- ano jsi, to tak v rodině bývá. Víš, ono, tyhle setkání z velké části končí zklamáním. Buď šťastná za své právě rodiče! To oni u tebe byli od narození ve dne v noci a teď by si jim řekla, že jdeš na kafe za bio matkou? která tě opustila hned v první minutě? Je to těžké asi…hodně štěstí v rozhodování
@wiki čiki Určitě to je těžké, ale někdy je dobré všechno nevědět. Kolegyně je taky adoptovaná, ve 40 letech se rozhodla znát pravdu a své rodiče (žije už jen matka) vyhledala. Našla typickou socku, vysvětlení se nedočkala. Styděla se před manželem a dětma za svůj původ, měla potřebu té matce dokazovat, že ona je lepší, sponzorovala ji. Nemohla se s tím zjištěním vyrovnat. Docházela za psycholožkou, ale sezení ji nepomohla. Je jiná, než byla dříve, 2× se odstěhovala od rodiny…
Myslím, že jí to hledání za to nestálo.
Dojít na matriku podle místa narození, tam by měl být záznam o bio rodičích. Když jde dítko do adopce tak jsou tam sice napsaní ti co adoptují, ale slabě jsoou tam tužkou napsaní i biorodiče
@wiki čiki na matrice ti pomůžou. Tam to bude. A doporučuju přečíst knížku Třináctá komnata od Lanczové. Tam to zrovna hlavní hrdinka řeší a ukazujou tam jak to taky dopadá.
Podle mě nepátrej po ničem bud ráda že máš rodiče. Moje bio matka se o mně nezajímala 25let, rodiče se rozvedli a tátka mně vychovával s novou manželkou, byly pro mně rodina. Najednou se tu ojevila nějaká moje sestra a začala nás děti kontaktovat s matkou no v tu chvíli byla její rodina podle mně ta nejlepší
doma jsem rodičum tím dost ublížila hlavně tatkovi, mamka -nevlastní ta to brala s nadhledem. Byla jsem ráda že jsem je poznala, ale nemusím pokračovat v přátelství, je to 5 let co jsem zase bio matku neviděla a nechybí mi, mám zase svoji rodinu i když tatka mi moc chybí ![]()
Já se sní ale nepotřebuju kamarádit. mím rodičům by to nijak nevadilo už jsme se o tom bavili…oni ví že budou vždy mí rodiče a nedám na ně dopustit…jediné co by mě k tomu vedlo je zvědavost a ženská kterou jsem v životě neviděla tudíž mi na ní nezáleží mi opravdu život nezmění…:) bud mě trošku zklame a nebo dá nějaké přijatelné vysdvětlení jak to tenkrát bylo…ale jak říkám zítra jí určitě hledat nebudu ale je dobré vědět že ta možnost tu je…:)
@wiki čiki ahojky omlouvam se ze ti píši, ale mam dotaz hledala jsi své biologické rodiče nebo ne ja jsem na tom podobně…byla jsem adoptovana a znam své rodné příjmení ale bojím se vůbec jestli mam hledat nebo ne na jednu stranu jsem zvedava na druhou se bojím delal jsi pro to neco? dekuji za odpoved a snad nevadi ze jsem napsala
![]()
@elizabeth.witch píše:
@Inna Kubů Ahoj a ty ses nakonec do toho hledání pustila?
Dotyčná uživatelka je neaktivní na Emiminu.
Ahoj, že jsem adoptovaná jsem se dozvěděla až ve 20letech, nejdříve jsem nechtěla své bio. rodiče hledat, ale o deset let později jsem změnila názor a jsem za to ráda. Znám své kořeny, konečně vím komu jsem podobná a jak to celé tenkrát bylo.
Jestli chce někdo poradit jak začít hledat, nebo si o tom třeba jenom popovídat, klidně napište zprávu ![]()