Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pořiď víc plavek a střídej je. Když vyleze z vody plavky svléknout, dát župan. Než půjde do vody zas obléknout.
Pokud budou scény, odejít. Jinak to nepůjde ![]()
Co neoprenové plavky jako kalhotky? Udrží případnou nehodu a nejsou tak studené mokré. Ona se těší? Že bys ji nalákala na odměnu,když to vydrží v plavkach
Jj víc plavek by taky šlo. Delala jsem to tak na koupaku,aby šli vždy do suchých a mezitím župan
A plenkové plavky moč neudrží. Takže s tím, že děti čůrají do vody běžné.
Jednoduše bych dítěti dopředu opakovaně vysvětlila, jaká jsou pro vstup do bazénu pravidla, která platí pro všechny. A ty jsi je nestanovovala. A že prostě bude muset mít plavky (stejně jako ty, stejně jako kamarádka a stejně jako každý, kdo se tam chce vykoupat), jinak nejdete/případně okamžitě z bazénu odcházíte, protože vás obsluha vyhodí.
A dala bych jí možnost natrénovat mokré plavky doma ve vaně nebo ve sprše.
@Netopirek píše:
Takže s tím, že děti čůrají do vody běžné.
Dospělí často také, akorát se tím nechlubí! ![]()
@jege píše:
Dospělí často také, akorát se tím nechlubí!
To pak dospelak je ale pěkný cunce.. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,možná hloupý dotaz ALE..
kamarádka mi koupila vstup do aquaparku k narozeninám, jedeme o víkend, sice jsme ji říkala at to nedělá, ale trvá na tom, že si to užijeme, jenže..já mám 3 letou dceru a prochází obdobím vzdoru, už to samotné je stresující, vůbec neposlouchá, ale co je problém, v létě jsme se chodily koupat jen do přírodních koupališt, jelikož ona nesnese plavky, kdyžse jí namočí, hned si je sundavá, vadí jí mokré na sobě a to byly scény, takže pro mě je ta vidina víkendu takstresující, jelikož tam by plavky mít měla! a jáuž vidím, jak hned první minuty tam bude řev a vztekání a hned si je sundá a nebude chtít nasadit, chjo..jak ji donutit? mám z toho uplně nervy, kamarádka se hrozně těší, ale bojim se, že u vody bude sama
ty plavkové kalhotky taky nechce, je odplenkovaná a nenechá si plenu už dát..to je další vec, bojim se, aby tam nebyla nehoda, odplenkovaná je už 2 měsíce, ale občas si řekne v zápalu hry naposlední chvíli a v té vodě..mám chut to zrušit..dceru musim vzít s sebou, nemá ji kdo hlídat..
Klid. plavky dvoje, troje,…s sebou župan. kdyz vyleze z vody, sundat plavky a zabalit do županu. ve vodě ze sebe plavky rvát nebude. kdyby náhodou, řekneš že odcházíte, jelikož všichni kolem plavky mají a takto se koupat nesmí. a pokud se vyčůra, co už. nebude první ani poslední. hovnoby bylo horší ![]()
Doktoři z urologie a nefrologie, ke kterým naše dítě chodí na kontroly, by z dítěte, které odmítá být v mokrých plavkách, skákali radostí do stropu. Vzala bych na výměnu suché a dceru pochválila.
@pocker To ano. Mě v dětství postrašili, že prý je v bazénové vodě reagent, který se při styku s močí zabarví rudě, tudíž to bude hned vidět a bude obrovská ostuda, takže jsem toho bál a nikdy jsem si to netroufl udělat. Dodnes nevím, jestli na to něco je nebo bylo, asi nejspíše není, ale nechci to riskovat zkoušet na vlastní kůži. ![]()
@luca241 píše:
Klid. plavky dvoje, troje,…s sebou župan. kdyz vyleze z vody, sundat plavky a zabalit do županu. ve vodě ze sebe plavky rvát nebude. kdyby náhodou, řekneš že odcházíte, jelikož všichni kolem plavky mají a takto se koupat nesmí. a pokud se vyčůra, co už. nebude první ani poslední. hovnoby bylo horší
Jo a ono stejně není o co stát v mokrých plavkách.ja se taky převlékám,jelikož můj močový měchýř být v mokrém těžce nezvládá.
@jege píše:
@pocker To ano. Mě v dětství postrašili, že prý je v bazénové vodě reagent, který se při styku s močí zabarví rudě, tudíž to bude hned vidět a bude obrovská ostuda, takže jsem toho bál a nikdy jsem si to netroufl udělat. Dodnes nevím, jestli na to něco je nebo bylo, asi nejspíše není, ale nechci to riskovat zkoušet na vlastní kůži.
To je pověra. Ale když tě někde budou v kryťáku pálit oči, neni to z přemíry chémie, ale proto, že lidi do vody močí a do vzduchu se uvolňuje chloramin.
Dala bych jenom jakoby spodek od plavek a když budete z vody dyl venku tak prevlict. Ono stejně by na sobě neměla mít dlouho mokré plavky, to si tak koledujete o urologické problémy
jinak bych řekla že až uvidí víc dětí, atrakce ve vodě atd tak si na plavky ani nevzpomene
Ahoj maminky,
možná hloupý dotaz ALE..
kamarádka mi koupila vstup do aquaparku k narozeninám, jedeme o víkend, sice jsme ji říkala at to nedělá, ale trvá na tom, že si to užijeme, jenže..já mám 3 letou dceru a prochází obdobím vzdoru, už to samotné je stresující, vůbec neposlouchá, ale co je problém, v létě jsme se chodily koupat jen do přírodních koupališt, jelikož ona nesnese plavky, kdyžse jí namočí, hned si je sundavá, vadí jí mokré na sobě a to byly scény, takže pro mě je ta vidina víkendu takstresující, jelikož tam by plavky mít měla! a jáuž vidím, jak hned první minuty tam bude řev a vztekání a hned si je sundá a nebude chtít nasadit, chjo..jak ji donutit? mám z toho uplně nervy, kamarádka se hrozně těší, ale bojim se, že u vody bude sama
dceru musim vzít s sebou, nemá ji kdo hlídat..
ty plavkové kalhotky taky nechce, je odplenkovaná a nenechá si plenu už dát..to je další vec, bojim se, aby tam nebyla nehoda, odplenkovaná je už 2 měsíce, ale občas si řekne v zápalu hry naposlední chvíli a v té vodě..mám chut to zrušit..