Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
POkud to byla ojedinělá událost, nechala bych to být. Prostě špatná konstalace hvězd.
@jenny.fields a pokud by se to opakovalo ? Čím by to mohlo být ?? ![]()
Bud z toho zvraceni nebo zimnice, pokud je nemocna, nebo nejaka viroza u ni zacina?
Zažili jsme to taky, syn zvracel víckrát tedy během noci a byl úplně hysterický, třepal se, křičel, brečel… podle mě nevěděl co se děje, jak se s tím poprat a bál se toho až se tím dusil. Taky mám fobii ze zvracení a asi nikomu to není příjemné. A když jí bolelo bříško a šla na záchod tak se stresovala, že to půjde i vrchem.
@dada85 no já tu fóbii mám taky a musím říct že to se mnou kolikrát taky třepe když je mi spatne a zvrácet nemusím ale ona říkala že ji neboli bříško ![]()
@Micaella22 no nějaká viróza asi je, kašle a právě i ten kašel přidal tomu strachu ze zvracení když už se jednou z kašle pozvracela…ale horečku neměla ![]()
Taky jsme zažili, stejný projev strachu ze zvracení a z toho „nového neznámého a nepříjemného“ … I když jsem dceři říkala že to je tak v pořádku, že to musí ven, že se jí uleví, tak z toho byla celá roztřesená, hysterická a snažila se spíš o opak, což bylo ještě horší pak…
@z92 no jenže ona nakonec včera nezvracela ale možná to nějak vědomě nepustila…měli jsme celý víkend oslavy a cpala fakt všechno a jestli ji pak bylo špatně to fakt nevim…ale strach ze zvracení měla… to říkala sama
@Megane 123 Ano, take jme to zazili. Zvraceni a pak strach, uzkost, tres, hotova hromadka nestesti. Strasne se bal, ze bude blinkat.
Ahoj, soudím podle sebe, myslím si, že to opravdu bylo ze strachu. Měla jsem to jako malá taky. Vzpomínám si, že se mi to stalo s prarodiči na chatě, bylo mi asi 5. Jak to bylo prvně a nevěděla jsem o co jde, bála jsem se. Když mě to nucení na zvracení vzbudilo v noci podruhé, brečela jsem a třásla se. Měla jsem panickou hrůzu, že se udusím a pak jsem se bála usnout, že by se to mohlo opakovat. Držím palce, ať je jí lépe.
@Megane 123 @Megane 123 Tak uvidíš jestli se to bude opakovat, když ne, tak to bylo z toho „přeťápnutí“ se jídlem… ![]()
@Megane 123 ale chtělo se jí jít na velkou tak se toho třeba bála, že bude i zvracet… buď v klidu ![]()