Jak donutit dítě spát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5826
8.4.14 17:36

Vůbec bych jí nenutila spát po obědě. A udělala bych jí režim bez toho poledního spánku. Dala bych jí spát tak ve 20 h a uvidíš v kolik se ti vzbudí. Mě už pomalu nechce spát po obědě ani 14 měsíční ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
8.4.14 17:38

@Jitka1976 - Já vůbec vzkaz třeba ve vchodě nezatracuju. Pokud by chtěla mít čisté svědomí, tak bych ho tam dala. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
8.4.14 17:41

Neselhala si, prostě má blbé období :kytka: A s tím spánkem - některé děti jsou nespavci. Manžel prý také takový byl. Jeho maminka si s ním po obědě vlezla do postele a v klidu si s ním hrála a jemu stačilo si odpočinout takhle. Když se narodila švagrová, vegetili takhle v pelechu po obědě společně, ale prostě neusnuli. To dítě asi nejde donutit spát, když se mu nechce, ale mělo by mít kouska toho klidu. Můj kluk je ještě malý, ale když je přes den protivný kvůli chvilkové únavě, vezmu si ho k sobě na gauč a koukáme na nějaký dětský program. On se za chvíli zklidní, a pak sám sleze a jde si zase hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
8.4.14 17:49

U nás je to tak, že když s ní nejsem v místnosti, tak si hraje, běhá, povídá si ale neusne.. Když si lehnu s ní, tak je do 5ti minut tuhá..
Ten odpolední spánek ještě potřebuje, jinak bych se na ni vyprdla.
Jinak, i když se občas stane, že po o nespí, a jde spát jako obvykle okolo 20h, tak se stejně vzbudí ráno v 6h, takže u nás to žádný pozitivní efekt nemá

Příspěvek upraven 08.04.14 v 17:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
8.4.14 17:49

Proste trvej na tom, ze se po o spat bude a tecka. Nenechavej vyrvat, ale ani neuspavej, nediskutuj. Proste vydrz. Malej nedavno pri prechodu z postylky na postel zkousel vylejzat, sla jsem tam klidne 20×, ale pokazde se dozvedel jen „bude se spinkat, dobrou“, soupla jsem ho do postele a odesla. Kdyz rval, prisla jsem, pohladila a znovu „prisne“ rekla „spinkej“. A pochopil to. Rychle :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
8.4.14 17:52

Bojovala jsem se synem nekolik tydnu a zadna zmena, takze zhruba od 15ti mesicu, vstane mezi 6-7 a po 18.00 jde spinkat a spi celou noc. Pres den ma energie nekonecne mnozstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8176
8.4.14 17:58

No, to je tema tohleto. Synovi je dva a pul, vecer uspava tatinek, po obede ja. Manzel s nim jen sedi (mladej si ho kontroluje jestli tam je) Ja v poledne povim kratkou pohadku a lezim s nim. Vzdycky usne do pul hodiny. Ale taky to neni idealni. Musime tam s nim byt, jinak proste vyleze z postele a jde za nama. Nejake vyrvani nepripada v uvahu:
1, bydlime v panelaku
2, nemam na to nervy
3, jakmile breci spusti se mu vzdy ryma a ke vsemu ma vzdy kousek k tomu se pozvracet. On byl vzdycky blinkajici, a pak se tim dusi. Pres to proste vlak nejede.

Zajimalo by me jak to delaji maminky nespicich deti ve skolce. Neznam statni skolku kde by deti nemuseli minimalne lezet kdyz uz ne spat. A zirat dve hodiny povinne do stropu? Des!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
8.4.14 17:59

Nevím proč anonymně, tohle není o selhání. Každé dítě je jiné a někteří v tuto dobu spát přestanou, je to normální. Moji taky nespí zhruba od 2,5let. Taky jsem se marně snažila, byla totálně nervní, vyzkoušela jsem všechno a ono nic nezabralo. Nakonec jsem zavedla prostě hodinu klidu u pohádek po obědě a museli ležet. To celkem pomohlo. Jen docela dlouho trvalo než se s tím srovnali a začali chodit spát večer normálně a neusínali v pět u stolu v sedě. nakonec jsem zjistila, že to polední spaní chybí víc mě jak jim :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
8.4.14 18:01

@Krčka ve školce děti spát nemusí, ale musí ležet v klidu a poslouchat pohádku, aby si trochu odpočinuli. Mě třeba doma nespali, ale ve školce jo. Teď už teda nespí ani ve školce a jsem ráda, protože by doma chodili spát v deset a to rozhodně nepřichází v úvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8176
8.4.14 18:04

Mmch do dvou let neusnul jinde nez v kocaru a to tak po hodine. Takze si asi nemam na co stezovat… vlastne mam, v noci se mu asi zdaji nejake hruzy tak k nemu aspon trikrat jdeme. A je uplne jedno jestli usne v sedm nebo v deset vecer. Nejpozdeji v sest rano je vzhuru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
8.4.14 18:08

@Krčka :think: nevím jak v které školce… my se do školky teprve chystáme, ale z webu vím, že polední klid mají 45minut a děti nenutí spát :palec:

Jinak Viki taky nespí po obědě asi od dvou let :zed:. Nejdřív zabírala procházka v golfáči a spinkala i 2h…pak zjistila, že procházka po obědě= spánek a snažila se neusnout, opírala se lokty hlava už jí padala, ale když jsem ji položila byla okamžitě vzhůru za děsného křiku, no a postupně se odmítla do kočáru posadit… Lehnout si s ní můžu a já spím hned, zatímco ona mi pomalu skáče po hlavě… když ji nechám samotnou, je za 10min v ložnice pryč s tím, že „už jsem maminko vyspinkaná“ :roll:. Takže nenutím, nespí, někdy usne v autě, někdy usne doma u hraní… jinak chodí spát kolem 19-20h a vstává po 7h. Když si schrupne přes den, tak noční spánek je kratší (jde spát později a to až kolem 22h)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8176
8.4.14 18:08

@Laaja to prave pisu, ze se musi lezet, bych snad radsi usnula :)

V nekterych skolkach je povinna treba jen pulhodina behem ktere vetsina usne, a tech par nespavcu muze vylezt a tise si v herne hrat. Ale to budou jen soukrome skolky… beztak je to blbost, kolikrat maji ty deti odklad a jsou tedy i v sedmi letech nuceni dve hodiny lezet :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.4.14 18:10
@Krčka píše:
No, to je tema tohleto. Synovi je dva a pul, vecer uspava tatinek, po obede ja. Manzel s nim jen sedi (mladej si ho kontroluje jestli tam je) Ja v poledne povim kratkou pohadku a lezim s nim. Vzdycky usne do pul hodiny. Ale taky to neni idealni. Musime tam s nim byt, jinak proste vyleze z postele a jde za nama. Nejake vyrvani nepripada v uvahu:
1, bydlime v panelaku
2, nemam na to nervy
3, jakmile breci spusti se mu vzdy ryma a ke vsemu ma vzdy kousek k tomu se pozvracet. On byl vzdycky blinkajici, a pak se tim dusi. Pres to proste vlak nejede.Zajimalo by me jak to delaji maminky nespicich deti ve skolce. Neznam statni skolku kde by deti nemuseli minimalne lezet kdyz uz ne spat. A zirat dve hodiny povinne do stropu? Des!

To už dávno není pravda.. Musí si lehnout a odpočívat a čte se pohádka. Kdo usne, usne, kdo ne, může si jít potichu hrát ;) Jde o normální státní školku. A předškoláci si myslím ani lehat nemusí.

Příspěvek upraven 08.04.14 v 18:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8176
8.4.14 18:10

@birma tak to mas stesti na skolku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8176
8.4.14 18:11

@Sibyla0 v mem okoli takova skolka neni. Zjistovala jsem si to. Spanek samozrejme nutit nelze, ale lezet museji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí