Jak donutit dítě spát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
8.4.14 18:13
@Anonymní píše:
Milé maminky, už jsem docela zoufalá, třeba mi poradíte. Mám dceru, je jí 25 měsíců. A nechce spát. Stačí takhle malému dítěti 8 hodin spánku denně? Po obědě jí uspávám třeba i 2-3 hodiny, kolikrát mi už ruply nervy a dostala přes zadek. Vymýšlí si, že chce mlíčko, že chce tuhle hračku, že chce do postýlky, pak zase na gauč, pak zpět do postýlky a tak stále do kola. Celý den do těch 21-22.30 hod, kdy chodí obvykle spát většinou nevydrží, odpadne v 18 hodin. Pak ji vzbudím po hodině a je vyspaná…Nechat spát taky nemůžu, to by vstávala ve 4 ráno. Ráno vstává mezi 6 a 7 hodinou. Už jsem z toho docela na nervy, napadlo mě dát jí do pokojíčku a nechat vyječet až padne třeba za pár hodin únavou. Jenže chudáci sousedi. V postýlce bych jí musela přivázat, dokáže už vylézt a spadne na zem. Jsem hrozně unavená. Prarodiče jsou daleko a chodí do práce, manžel pořád pracuje a když přijde domů, je tam uječené dítě, které je unavené, ale odmítá spát, tak raději vyklízí pozice do oblíbené hospůdky. Navíc máme období vzdoru či co, na všechno je neeee. Tak násilím oblékám, svlékám, násilím myji, pak násilím tahám z vany, násilím čistím zuby…když nedostane okamžitě to, co chce, ječí jak o život. Neustálý jekot. Já chci zpátky to krásné hodné miminko, které se mi narodilo… Radši anonymně, připadá mi, že jsem ve výchově totálně selhala, tak to nemusí vědět všichni.

Jsou jí dva roky, je možný, že už spát nepotřebuje. Neteř spala po obědě do necelých dvou :nevim:
Chápu, že je těžké se s tím smířit :mrgreen:. Čtyřletý syn většinou ještě po o spí, ale když neusne (je to tak půl na půl), tak je to opruz. Přicházím o polední klid… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.4.14 18:14

@Krčka Tak to máme pokrokové školky 8o :mrgreen: Ale řeknu ti, že malá chodí na dopoledne do školičky a je vždycky daleko urvanější než když jdeme jen tak ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669

A jestli máš zakladatelko pocit, že jsi selhala ve výchově, tak takových by se nás tu našlo víc. Troufám si říct i něco ke stu procentům :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Já mám asi natvrdlé dítko, nechápe to. Nic se nám nezměnilo, sourozenec taky není. Zkouším si s ní lehnout, ale když je v postýlce i třeba obložená hračkama, tak ječí, že chce ven. Říkala jsem, že nemusí spát, ale stejně ječí, snaži se dostat ven, jakýmkoliv způsobem. Když ji vyndám, ječí, že chce zpátky, dokola. Když si jí vezmu k sobě do postele, tak mi začne skákat po zádech, neustále kope nožičkama. Chviličku neposedí, nezastaví se. Jedna sousedka mi už říkala, čím jí to dopujeme, že takhle hlučné dítě ještě neviděla. Já navíc potřebji přes den aspoň 2 hodiny pracovat, občas telefonovat. To nejde, když dítko ječí metr ode mě. A peníze taky potřebujeme. Možná jsem už vyhořelá, pořád jen s ní doma, hrabe mi z toho. I v noci spí neklidně, několikrát za noc se budí s pláčem. Děkuji moc za rady. Třeba něco z toho zabere :)

• Citovat
  • Upravit
41882
8.4.14 18:16

A to spí ještě v malé postýlce? Co zkusit velkou? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
8.4.14 18:20

Odpoledne bych ji spat nenutila, je na to velka a pokud ti pak odpadne v tech 18 hod, tak nejmim do 6 do rana ti spat bude :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8176
8.4.14 18:25

@Sibyla0. To je pravda, oni se tam znicej navzajem dostatecne. Ten nas tam s jednou holcickou radi pry jako cerna ruka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
8.4.14 18:51

Syn měl několik období, kdy přestal spát přes den, první bylo kolem 9 měsíců, a to fakt na něm vůbec nebyla znát únava, nepotřeboval to. A vstává ráno kolem 5,30 hod, to mu vydrželo teda zatím celou dobu.
Ted kolem toho druhýho roku se to tak střídá, klidně některý dny přes den spí a jindy ne.. nechávám to na něm, donutit ke spánku se nedá. Bohužel ted, narozdíl od dřívějška, na něm jde poznat, že spánek potřebuje a chybí mu, když spát nejde, je kolem 18 k. o., a ráno pak samozřejmě jásá ve 4 hod. Ještě zkusit usínat v jiné místnosti třeba, já jsem úplně náhodou si s ním jednou lehla v obýváku kde hořely krbovky a bylo tam tak jako příjemně a vytuhnul, a docela se nám ted daří, že tam usíná. V pokojíčku a v ložnici to vždycky mi skákal po hlavě, ale tady je v klidu. Tak ještě zkusit prostě vymyslet jiný místo na spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.14 18:52

Velká postel je v plánu. Prostě mám z toho všeho depku. Dcera je od malička tvrdohlavá, vzteklá, velice aktivní, nedokáže být chvíli v klidu. Na všechno teď automaticky říká neeee. Zkusím jí nedávat po obědě spát, udržet jí vzhůru třeba do 20 hod a uvidím. Jinak je téměř ve všem dost napřed. Chodila dlouho před rokem, krásně mluví ve větách a je jí rozumět. Už je bez plen, v mnoha věcech se vyrovná dětem půl roku i o rok starším. V kolektivu je ráda, zapojuje se…Ale je to tak náročné.

• Citovat
  • Upravit
740
8.4.14 18:56

Pracuju ve školce a tak mám přehled, kdy asi mláďata vstávají, takže i předškolák, který vstává před 6 ráno mi během pohádky v klidu usne, samozřejmě jim to chvíli trvá, chtějí slyšet pohádku, ale spí max hodinku, pak je znovu budím a hlavně nespavci mívají problém vůbec vstát :mrgreen: Pro ostatní platí, nerušit u spaní ostatní, když už mají opravdu velké roupy, nechávám je vstát a potichu hrát.
Vidím u svých mláďat, jak vypadají po mé ranní směně, když vstávají v 5.45, - říkam jim zombíci ;) Změna času jim nenahrává, nechtějí jít chrnět, dokud je světlo, takže je to večer boj, ale do 20.30 bývají v posteli. Jsem ráda, když ve školce usnou, jinak jsou zbytek dne zralí na ránu - uřvaní, přetažení, neustále je mám za krkem.
To je podle mě i vaše malá. Takže trvat na svém, přeformulovat spaní na odpočinout si. Zavelet hají+zavřít očička, lehnout si s ní, přehodit přes ní ruku. Nereagovat na vymýšlení, pokud by se chtěla vyčurat, pustit jednou, jinak nasadit klidně plínu. Zkoušet to tak měsíc, pokud by to nezabralo, nechat to být, ale dodržovat odpočinek po o - třeba na gauči pod dekou…
Mám jednoho nespavce, co od 2 let chrněl jen tak 3 x v týdnu a nejlépe, když si v postýlce hraje a jednoho spavce, který dokud si hraje, tak neusne, ale stačí zavelet, usne a nejde probudit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
8.4.14 18:56

Mám zhruba stejně staré dítě, on je teda spavec, ale když potřebuju, aby byl v klidu, stačí mu pustit v PC pohádku podle jeho výběru a vydrží hodinku odpočívat. Zato se starší ségrou bojujeme. Ta si přes den nelehne do postele ani za nic a to je na ní vidět, že je unavená. Pak mi večer usíná u večerníčku nemytá, v teplákách… :cert:
Se spaním dítěte bojuje každá. Nejsi nechopná ani něco takového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
8.4.14 19:09

Nečetla jsem všechny příspěvky, ale moje děti kolem 2 let začaly dělaly to samé. Pokud nepomůže že jsi tam s ní a čtete třeba pohádky, tak ji tam jedině nechat ať se naučí, že se po obědě prostě odpočívá. Dceru jsem to nenaučila, tak pořád vyřvávala že něco chce a nakonec jsem to po hodině vzdala a nespala, ale tu hodinku jsem ji tam donutila být a odpočívat. A syna jsem v pokojíčku zamykala, protože by mi jinak utekl, když věděl že je zamčeno, tak to ani nezkoušel a chvilku si pohrál a usnul. On byl celkem spací, ale když nespala segra, tak nechtěl taky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
8.4.14 19:36

Moje 22m driv spala do peti minut behem cteni pohadky, ted taky zacala zlobit a to je furt ze chce curat, ze chce piti… ale da se ji pohrozit, obcas vystrazne placnu pres zadek a potom, co to parkrat zkusi, tak konecne pochopi a spi.

Pokud nemas sanci ji v zadnem pripade uspat, potom bych ji po obidku udelala aspon relaxacni chvilku, pustit si hudbu, cist di knizku, aby se telo zklidnilo a odpocinulo.

Nesouhlasim s tim, ze je velka na to aby nespala, deti potrebuji odpocinek, jen nektere se musi odpocinku naucit. Nemusi nutne usnout.

Vecer bych ji okolo te seste zacala koupat, at se protahne usnuti aspon na 19h, pokud ti 18h nevyhovuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
8.4.14 19:52

Asi mas bohuzel nespavce. Z okoli taky par znam, co pres den nespi. Nas maly teda spi od cca 19-7, takze tech 12h da a pres den po obede tak 1,5-2h naspi… No za to jsem teda neskutecne rada. Jinak se drz. Obdobi vzdoru ted probiha i u nas. Na vse slysim jenom nenene a nasleduje sileny hysterak. Uz mi z toho hrabe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
8.4.14 20:26

@Lumat jojo, ted je to vesele obdobi :roll: mladsi ma k tomuhle obdobi separacni uzkosti, takze poodejdu metr a je zle. Uz jsem z nich zrala na chocholouska :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí