Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Podáte na ni žalobu, zaplatíte právníka, poplatek soudu (nevím přesně kolik % ze žalované částky) pak budete třeba rok nebo dva čekat, než se to dostane k soudu. Když soud proběhne a rozhodne, že musí zaplatit a ona to neudělá ve stanovené lhůtě, tak pak nastupuje exekutor. Vlastní zkušenost. Jo a když proběhne exekuce a exekutor nenajde nic, na čem by se zahojil v rozmezí 10 let, tak náklady na exekuci budete muset zaplatit vy!!! Exekutor pracoval, nic nevymohl, ale náleží mu odměna a tu musí dostat, jedno od koho… Ale to taky bude muset nejdřív soud.
Já bych počkala do konce února, protože pak s tím teprve můžeš něco dělat. ![]()
@Anonymní píše:
Podáte na ni žalobu, zaplatíte právníka, poplatek soudu (nevím přesně kolik % ze žalované částky) pak budete třeba rok nebo dva čekat, než se to dostane k soudu. Když soud proběhne a rozhodne, že musí zaplatit a ona to neudělá ve stanovené lhůtě, tak pak nastupuje exekutor. Vlastní zkušenost. Jo a když proběhne exekuce a exekutor nenajde nic, na čem by se zahojil v rozmezí 10 let, tak náklady na exekuci budete muset zaplatit vy!!! Exekutor pracoval, nic nevymohl, ale náleží mu odměna a tu musí dostat, jedno od koho… Ale to taky bude muset nejdřív soud.
Tak nějak, jen nám ten soud vyhověl překvapivě rychle, během pár měsíců. Dlužník nejdřív platil exekutorovi poplatek a teď občas pošle něco nám ![]()
Takže to netrvalo moc dlouho.
No jo, to bys po ni chtela, aby prodala byt a dala vam ty prachy? Vyrozumela jsem-li spravne, ze hotovost nema. V rodine trochu drsne.
Jinak obecne dostat penoze z dluuznika je dost narocne, ne-li nemozne. Vyhazite penize za soudy a stejne neni jistota, ze exekutor neco vydobyde. My mame exekuci na jednoho podvodnika, tez asi 150 000 a dostali jsme tak 15
Já nevím jak to chodí, ale jestli ty peníze nemá, tak proč je tolik chcete hned? A co na to manžel? Je zvláštní jak tohle vždy nejvíc řeší manželky těch co se jich nic netýká, jestli je v důchodu tak se s ní zkusit domluvit na nějakých splátkách?
Já mnohem víc, než 100 tis. A nedostala jsem nic, ani korunu. Na soud jsem čekala 1,5 roku. Za právníka dala 6 tis, poplatek soudu 34 000. A on totiž exekutor ani dlužníka nijak nekontaktoval, žádný dopis, nic. Jsou to už 2 roky. Tak mu dlužník sám napsal, a exekutor odpověděl tak, že tady je č. účtu a sem posílejte peníze. Jinak nic. Ani na plat mu nesáhl, majetek žádný nemá (na sebe psaný, Bůh ví, kde zkončilo těch pár milionů) A za tuhle práci bude exekutor chtít zaplatit ![]()
Taky radeji anonymne- ja dala svoji pohledavku 120 tis firme Profi CZ Plzen… uviidme co s tim udelaji…
kazdopadne to ze nema penize je asi blbost, kdyz tata neco zanechal, tak to asi pani musi mit… nebo ty penize nekde jsou..
a pokud byl tata druhy krat zenatej, tak to zas az takova rodina neni… zejo..
@Anonymní píše:
Taky radeji anonymne- ja dala svoji pohledavku 120 tis firme Profi CZ Plzen… uviidme co s tim udelaji…
kazdopadne to ze nema penize je asi blbost, kdyz tata neco zanechal, tak to asi pani musi mit… nebo ty penize nekde jsou..
a pokud byl tata druhy krat zenatej, tak to zas az takova rodina neni… zejo..
Peníze mohou být kdekoli - třeba nacpané do vnoučat. A že je pán podruhé ženatý neznamená, že starou ženskou vyštvu z bytu kvůli prachům.
@hanka.br. píše:
Peníze mohou být kdekoli - třeba nacpané do vnoučat. A že je pán podruhé ženatý neznamená, že starou ženskou vyštvu z bytu kvůli prachům.
a co ty víš, jak se jako otec stavěl ke svým dětem.. třeba se rozvedl, moc peněz jim nedával, nová žena nepodporovala styk s dětmi… tak proč by měli mít s ní nějaké slitování? Prostě jim ty peníze patří a byli by hloupí, kdyby je nechtěli
@ynax Jo jasně. Paní sice nic nemá, ale má byt, tak ať ho kouká prodat a maže třeba do starobince, jednou je nárok a nad něj není.
@hanka.br. píše:
@ynax Jo jasně. Paní sice nic nemá, ale má byt, tak ať ho kouká prodat a maže třeba do starobince, jednou je nárok a nad něj není.
Hanko tohle ale nemuzes vubec vedet, jak to mezi nima je… hned dle prvniho pozlatka zhodnotis situaci… nezname pomery - je mozne ze zakladatelka skudla kazdou kacku, zije skromne atd… a pani duchodkyne utraci kudy chodi, proto nema nic usetreneho vcetne penizku ktere patri zakladatelce…
druha varianta je ze zakladatelka je hamizna a ze chudak duchodkyne jenom s bytem a ze tech 100tic je alikvotni castka z bytu co ji patri… v tom pripade mas pravdu… a tahle situace se da v klidu vyresit sepsanin smlouvy ze kdyz pani zemre tak pri prodeji bytu se castka da prave zakladatelcine rodine… a duchodkyne bude v klidu spat a zakladatelce penizky prijdou..
@nadus Já vím. Dotaz na mě vůbec nezapůsobil hezky, tak možná proto. Lhůta sice ještě dávno neuplynula a už se spekuluje o tom, jak z babky prachy vyrazit. Z babky, která krom toho bytu nic nemá.
Jsem zakladatelka
rodinné vztahy jsou šílené, není to tak, že bychom chtěli „chudáka“ženskou někam vyštvat, s tchánem byla 20 let, měla se s ním hodně dobře, podporovala svoje vdané děti a on na své kašlal, domů nosil peníze taky hlavně on, ale byl typ podpantofláka, dokonce měl i odstupné skoro 300000,–které jak mi potvrdil se záhadně ztratilo, ani nevěděl kde ![]()
Manža se k tomu staví tak, že chce jen to na co má nárok, otec na něj docela kašlal a právnička jí u dědictví jasně řekla, že nás má vyplatit, jinak je částka exekučně vymahatelná…
situace, se tak nedá řešit, že nám něco připadne po její smrti, to je závět, která se dá kdykoliv změnit…
Nikoho nechceme vyhodit na ulici, byt může prodat, zaplatit dluhy a jít do menšího…jak se tchán vykašlal na svojí rodinu a šel žít s ní, taky se nestarala co bude s jeho ex a dětma ![]()
Mám dotaz ohledně dlužné částky cca 100000,–jde o vyrovnání dědictví, tyhle peníze má dostat manžel po svém otci, který byl podruhé ženatý, peníze mají přijít do konce února a z jistých zdrojů jsem se dozvěděla, že nám tchánova manželka nic nechce dát.
Ona sama je v důchodu, nemá žádný majetek, kromě družstv. bytu, hodnota asi 700000,–
Nevíte prosím jak postupovat, kdyby nám opravdu přiznané peníze nedala.
Děkuji, raději anonymně je to choulostivé téma.