Je to běžný postup OSSZ?

Anonymní
17.1.14 09:19

Je to běžný postup OSSZ?

Manžel požádal OSSZ o splátkový kalendář na pojistné které dluží cca 30 000kč.
Dnes jsme tam volali, protože nám po měsíci nepřišla odpověď.
Paní mi sdělila, že nám ho povolí ale musí nám dát plomby na katastr na pozemky které vlastníme.

Je to běžný postup?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28
17.1.14 09:47

Zdravím, běžné to je u částek vyšších než je 30tis, je to jištění, ale OSSZ to většinou sama nedělá, mají na to exekutory a ty to dělají běžně i na stokoruny. Nevím v jakém stádiu je váš nedoplatek, ale pokud budete splácet, je to jen pojistka, že Vám zastaví majetek, po doplacení Vám ho odblokují. Přijde mi to zvláštní, že i když chcete platit, že Vám ho plombují, ale jak říkám je to jen jištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.14 09:54

Nebyl vydán ani platební výměr, žádný exekutor to nemá. Jen mě to zaráží, když chceme prostě platit tak i přesto nám to zablokují..

• Citovat
  • Upravit
28
17.1.14 09:58

Jo bohužel to tak chodí, pracovala jsem u exekutora a člověk se nestačí divit, lidi spolupracujou a chtějí platit, ale věci se jím obstavují jak na běžícím páse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.14 10:02

Bych se zeptala za kamarádku jak dlouho zhruba po nařízení exekuce chodí exekutoři domů?

A zda se posílá nějaké to dobrovolné plnění, nebo rovnou zabavují?

• Citovat
  • Upravit
28
17.1.14 10:14

No záleží na tom, jestli je kamarádka zaměstnaná, má účet v bance, nemovitosti, a cokoliv co jí můžou obestavit rychleji. Pokud ne, chodějí nejdřív tzv výhrůžné dopisy tomu říkám, ale než příjde domů exekutor to nějakou dobu trvá tak 2-3 roky od vzniku dluhu. A i potom se dá domluvit na splácení, sice to olepí, ale nesebere hnedka.
Určitě posílají a volají, chtějí se nejdřív domluvit, a když nic tak nastoupí, ale jak jsem psala, když se domluvíte na splácení na místě, tak to tam nechají a bude to sice olepený ale neseberou, po zaplacení si to můžete samo odlepit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.14 10:22

Ona má právě na její jméno vydaný pl. výměr od soudu někdy konecem října, v prosinci ji advokát říkal že to ještě exekutorovi nedal no. Její rodiče schání aby to zaplatili.Ona nemá nic, nemovitost ani účet v bance.
Ale pořád žije ve strachu že zazvoní no :(

• Citovat
  • Upravit
28
17.1.14 11:00

No ono trochu trvá než to dají exekutorovi, no tak to bych se taky bála, to jako pak je nezajímá s kým bydlí a koho jsou ty věci, prostě vezmou vše, takže jestli bydlí u rodičů tak bacha. Sice to není dobrý radit, ale ať si hodí bydliště na městský úřad, i když jí najdou bydliště tak nemůžou nic zabavit. Ale rozhodně je lepší to uhradit, i třeba jen po splátkách. dokud to nemá exe je čas. Platební rozkaz nic moc neznamená ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.14 11:08

No snad ty peníze seženou, ono jde jen o 12 tisíc, ale prostě je nemají no :?

• Citovat
  • Upravit
28
17.1.14 11:10

No jasně, tak budu držet palce, aby se těch exe nedočkala, není to příjemný :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.14 21:08
@jája24 píše:
Zdravím, běžné to je u částek vyšších než je 30tis, je to jištění, ale OSSZ to většinou sama nedělá, mají na to exekutory a ty to dělají běžně i na stokoruny. Nevím v jakém stádiu je váš nedoplatek, ale pokud budete splácet, je to jen pojistka, že Vám zastaví majetek, po doplacení Vám ho odblokují. Přijde mi to zvláštní, že i když chcete platit, že Vám ho plombují, ale jak říkám je to jen jištění.

Ještě se chci zeptat zda to musí nařídit soud to zablombování nebo může jen sociálka?

• Citovat
  • Upravit
28
18.1.14 08:41

Do loňského roku mohl jen soud, ale podle nového občanského zákona od nového roku může snad i sociálka sama, ale nejsem si jistá…jsem už půl roku na mateřský a podle nového jsem nejela… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
18.1.14 09:04
@jája24 píše:
Do loňského roku mohl jen soud, ale podle nového občanského zákona od nového roku může snad i sociálka sama, ale nejsem si jistá…jsem už půl roku na mateřský a podle nového jsem nejela… :nevim:

To teda nemusel jenom soud, taky existuje a existovala správní exekuce, ale je pravda, že bylo používáno hlavně cesty přes soud, teď už to více méně ani nejde a dle novely OSŘ a daňového řádu si naopak exekuce musí dělat OSSZ sami (od 2013).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.14 11:19

Tak to na nás nařídí normálně exekuci? ikdyž jsme podali žádost o splátky? u VZP takový problém vůbec nebyl, tam nám povolili splátky a nebylo třeba mic obstavovat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
mag
12864
18.1.14 11:26

No a splátkový kalendář už vám povolili, oni mají svoje podmínky, záleží na výši dluhu, na tom, jestli už někdy byl povolen a taky na výši splátky vůči výši dluhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel