Jak efektivně vařit pro jednoho?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1087
7.1.25 15:46

Jak efektivně vařit pro jednoho ?

Jak efektivně vařit a opravdu ušetřit? Ted budu mít dost zkrouhlý rozpočet. Jsem single a vůbec mě nenapadá jak efektivně vařit a opravdu šetřit? Vařit 5 porcí a jíst to celý týden asi nezvládnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33319
7.1.25 16:08
@V anda píše: Více

Koukni třeba sem - https://www.apetitonline.cz/…tou-nejlepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5224
7.1.25 16:09

Namysli si ruzna jidla, ktera jdou zamrazit, a pak je kombinuj. To je za me casove i financne nejvyhodnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
7.1.25 16:10

Tak ani není potřeba vařit ve velkém množství. Doporučuji plánovat si jídlo na pár dní dopředu, vařit pokud možno ale čerstvější porce, ale vybírat suroviny, které se dají využít na vícero jídel. Zároveň si můžeš nakoupit levnější potraviny, jako jsou sezónní produkty, nebo hledat slevy a akce. I když se snažíš šetřit, na některých potravinách bych nešetřila ale…je lepší trochu investovat, než to na úkor kvality ošidit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
7.1.25 16:11

A musíš vůbec vařit, nebo vařit nějak pravidelně? Nemáte třeba v práci teplé obědy?
Na rovinu, já kdybych byla sama, vařila bych tak 2× do týdne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
7.1.25 16:13

Vyřaď maso :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12862
7.1.25 16:20

Teď vařím ze zdravotních důvodů jen pro sebe, vždy tak 2-3 porce, což si myslím, že se jíst za sebou dá.
Když se zadaří více, snažím se vymyslet něco, co se dá dát po těch 3 porcích do mrazáku a když se bude hodit, vytáhnu.
Plánuji jídla dle cen potravin, samozřejmě v souladu s mým zdravotním stavem(nemůžu vynechávat maso), takže nekoupím věci za plnou cenu.
Musím hodně zeleniny, což taky plánuji a kupuji to, co je zrovna za slušnou cenu.
Bydlím tedy ve městě, takže nejsem omezená na jeden obchod, to je velká výhoda a MHD je velmi levné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4208
7.1.25 16:23

Naplánovat jídlo a vážit porce, pak toho nemá člověk zbytečně moc. Něco se dá zmrazit, omáčky, omáčka na Boloně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
7.1.25 16:25

A jaký máš na to vlastně rozpočet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
7.1.25 16:49
@Karamba2020 píše: Více

pořád to vyjde levněji asi než kupovat chleba s něčím… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
7.1.25 16:50

chtěla bych se vejít do 2 tisíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
7.1.25 16:51

máme tu obědy, ale klasicky za cca 150kč za hotovku, takže to je moc…a většinou to není nic moc zdravého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4208
7.1.25 16:52
@V anda píše: Více

Na měsíc? Máš doma nějaké zásoby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
7.1.25 16:53
@Menton píše: Více

ne, nejsem nijak zásobená (nějak extra), nějaký pytlík těstovin atd doma mám, ale že bych měla mrazák plný masa to ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8891
7.1.25 16:54

Třeba Břicháč Tom má v knihách jídla, že vychází oběd a večeře jedno vaření. Což je pro jednoho ideální. Není toho kvanta a nemusí se dusit člověk několik dní stejným a starým jídlem. Většinou uvařím večeři a to si odeberu na druhý den do misky, ať mám oběd. Můj muž třeba snese vařené a mražené. Jemu to nevadí. Sobě mrazím jen místo kupovaného pečiva domácí placky, které jím místo přílohy k něčemu. Pravidelně jezdí do práce pryč. Nebo když je doma, tak on jí můj pracovní oběd, protože taková jídla prostě nemám ráda. Takže si chystám jen klidně jednu porci pro sebe. Děcka mají denně oběd ve škole. Když není chlap doma, tak svůj oběd odhlašuji. Na ty moje jedno porce je super kontaktní gril. Na ten nedám dopustit. Mám vždy v lednici kuřecí prso/ prsa. Dám do grilu. Zelenina je doma vždycky. Uvařit zemáky nezabere moc. Nebo si vezmu v mrazáku tu placku k tomu na večeři. Nebo si udělám zapečenou tortilu. Oběd šup šup. Mám totiž většinou čas na oběd přesně 30 minut. Vč. přebíhání a přípravy. Abych se zas stihla vrátit. Teď třeba si budu na zítra chystat bramboráky bez mouky a tuku na palačinkovači (plněné šunkou a sýrem). To budu dělat teda dneska, nestíhala bych zítra. Jen si k tomu zítra nakrájím okurku a rajčata, listy salátu, jak přiběhnu na oběd. Salát mám ráda jen suchý, bez zálivky, bez koření. Takže bude hned.

Příspěvek upraven 07.01.25 v 16:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat