Jak efektivně vařit pro jednoho?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Sunnysmile19 píše: Více
Většinou jím 2× denně a to, co mi chutná, vyváženost neřeším, nemusím moc zeleninu, ale občas dušenou mrkev můžu, můžu smažený květák, brokolici… Při nákupech v akcích a do zásoby se dá hodně ušetřit, oproti jakýmsi košíkům, rohlíkům, hajzllíkům a jánevímčemu ještě… ![]()
Kolik do sebe dokážeš naládovat třeba smažený brokolice, půlkilová v akci za dvacku, takže nejmíň tři porce, k tomu trocha brambor 12,–Kč/kg, tatarky 7,–Kč/100g, mám to za nějakých 20,–Kč porci, přežranej k prasknutí,..
Pekáč francouzských brambor na několik dnů za pár korun, omáčky za pár korun kastrol, atd., atd., atd… Některý jídla jsou samozřejmě dražší, ale když se to zprůměruje…
![]()
Na večeři mívám často 2-3 rohlíky nebo dva krajíce chleba, lehce pomáznutý margarínem a plátkem sýra, to jsem dejme tomu na dvacce… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sunnysmile19 píše: Více
Tady a hlavně kolik žen jí žere, že děti nijak nestrádají. Má 3 děti, většina dělá závodně nějaký sport, na obědy ve škole (ty nejsou v dané částce) chodí dítě na prvním stupni a občas na druhém, středoškolák nechodí na obědy ve škole. A má 7000 pro ně 4, ale je v tom i drogerie.
https://www.emimino.cz/…kovani/6982/
- Citovat
- Upravit
Tak rozpočet je vyšší, ale ráda bych něco ušetřila a chtěla bych se vejít do těch 2 tis +/-
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@V anda pro inspiraci. Tento týden jsme měli pečené filé, bramborová kaše. Zeleninový salát, Zapečené těstoviny. Pohanka se zelím a uzeným, šoulet ( kroupy a hrách maso).
Teplý oběd a večeře, snídaně já vločky s mlékem, syn kousek pečiva, dneska volí oko, manžel snídá racio. Svačina pro dospělé kousek ovoce.
Ale my máme tedy doma spoustu zásob, takže kdybychom museli, chodíme jen pro ovoce a zeleninu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně ty 2 tisíce přijdou nereálný, pokud chceš jíst aspoň trochu zdravě a pestře.
Sami jsme s partnerem nízkonákladoví, jídlo a základní drogerka se pohybuje kolem 6,5 tisíc měsíčně bez jídla venku, ale neumím si moc představit, že jím za dva litry na osobu..
Asi bych vzala dvakrát do měsíce brigádu (ideálně takovou, kde se i najím
), abych si mohla koupit nějaké ovoce a zeleninu.
Snídaně - ovesné vločky a k tomu semínka (dýně, slunečnice, konopí, len) a ovoce.
Večeře - vanička tvarohu, celozrnné pečivo, zelenina.
Obědy nevim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karamba2020 píše: Více
Obědy luštěnina, hustá polévka. Pokud to jde, koupit Voxel tašku Lidl, třeba…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit