Jak jste našly práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak jste našly práci
Je tu mnoho témat o tom, jak je těžké najít práce a jak je kdo dlouho bez práce.
Ale mě zajímá ještě jiná věc, a to JAK jste tu práci našly:
přes inzerát v novinách, na internetu, obcházeli jste okolní firmy atd?
Já zkouším vše výše zmiňované, denně brouzdám na netu na různých prac. serverech, dívám se na stránky ÚP, na stránky firem, reaguji na nabídky i obcházím či obesílám firmy „jen tak“. Zatím bez úspěchu.
Jsem z malé vesnice na Valašsku, práce tu opravdu není, známé na vyšších postech nemám, jsem po mateřské.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak dlouho jsem nosila dotazníky a životopisy až jsem se na to vyprdla a udělala si ŽL a šla dělat do lesa
Dneska bych tu práci nevyměnila ani za post ředitelky zeměkoule ![]()
- Citovat
- Upravit
Svou úplně první přes inzerát v regionálních novinách, ty další přes internet. konkrétně přes Práce. cz, tam jsem našla své tři zaměstnání, vždycky jsem poslala životopis. Ale pravda, až na tu úplně první to bylo všechno Brno, takže přeci jen ta nabídka pozic je vyšší než v jiných koutech republiky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Mám to jednodušší, jsem z velkého města (hodně velkého
), tak nevím, jestli se to dá srovnávat. Práci jsem našla v jednom případě na inzerát (už si nepamatuju kde, ale tuším, že v Annonnci - tištěné
). Teď sháním takovou spíš nárazovku, něco se rýsuje, to by bylo přes kamarádku. Jinak sháním brigády, co se dá, občas se něco podaří, především přes inzeráty na netu (hyperinzerce, prace.cz atp). Ono teda taky záleží, jakou práci (v jakém oboru a s jakým vzdělání hledáš). Já hledala práci v oboru, který jsem vystudovala, to je taky trochu snažší, než když někdo vystuduje jedno a pak to dělat nechce.
Hodně štěstí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď mám ŽL, ale různé brigády při škole mi byly většinou náhodně nabídnuty, občas se mě snažili přetáhnout do jiné firmy rovnou ze zaměstnání. Jo a jednou mě šéf oslovil na eskalátorech v metru - chudáka jsem tehdy málem zmlátila kabelkou (naštěstí jen málem
) a přitom se jednalo práci pro aukční síň. On to pak vysvětlil tak, že na pohovory se jim hlásili samý vágusáci a já byla slušně oblečená. No a já si myslela, že mě chce buď sbalit nebo že je to nějakej úchylák. Ale nakonec jsme se domluvili a byla z toho dlouholetá spolupráce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bydlím nedaleko ÚP, takže první práci jsem si našla na vývěsce a sama jsem kontaktovala zaměstnavatele. Další práci jsem si vyhlídla na nástěnce organizace a poslední práci jsem sehnala přes net.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obcházela jsem město a scháněla. Jednou jsem viděla na dveřích, že přijmou prodavačku, tak sjem do toho šla, poslala jsem jim životopis a vyšlo to..Sice mám maturitu na úplně jiný škole, ale dneska je práce vzácná a já chytla i dobrý peníze, tak jsem ráda, že mám aspoň něco ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prvni pres inzerat, druhou a treti pres kamarady. U nas na severu to vesmes jinak nejde.
- Citovat
- Upravit
Obe zamestnani jsem nasla pres kamarady - poprve to bylo pres kamaradku z diskusniho fora o svatbach, podruhe to byl spoluzak z gymplu. Takze urcite doporucuju rozhodit site i timto smerem. Jinak ta druha prace - cca 2 mesice pred tim, nez spoluzak poslal muj zivotopis dal, jsem videla inzerat na tu pozici a neodpovedela jsem na nej, protoze jsem si myslela, ze na takovou praci bych nesplnovala pozadavky. Nakonec tam jsem moooc spokojena ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já pokaždé jsem se chodila ptát, ale teď
co jsem si sehnala po mateřské, tak na stránkách oné firmy, poslala jsem své CV a na pohovoru mi bylo řečeno, že mě berou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si svou prvni praci nasla tak, ze jsem se vykaslala na jakekoliv inzeraty a hledani a pouze do jedne jedine firmy poslala svuj zivotopis s motivacnim dopisem. Za cas mi volali a pozvali si me na pokec a ja byla ta, ktera si vybirala mezi dvema pozicema. Uplne jsem obesla vyberove rizeni, pohovory s personalisty a dalsi blbosti, jen jsem si nezavazne pokecala se svymi moznymi sefy. Uvidim jak to bude vypadat az budu jednou hledat jinou praci, protoze po te prvni zkusenosti je mi jasny, ze to nemusi jit vsude tak hladce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To bych taky ráda věděla JAK.
Minulou práci jsem našla na inzerát v tisku.To je, ale 8let a dneska už takové inzeráty skoro nejsou. V inzertních novinách jsou rubrice,,práce" 4 stránky fotek nahých slečen, na pracovních serverech pořád to samé, vesměs dávno obsazené. Když jsem si tam dala životopis, tak mi volali a nabízeli obchoďáky, pojišťováky atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono podle mě hodně záleží i na tom, jakou práci hledáš. Práci v obchodě najdeš vždycky. Lepší zaměstnání se asi hledá hůře. Já dělám pokladní. U mě v práci máme dva vysokoškoláky na pokladně, protože nemůžou najít nic lepšího. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@danik Svou poslední práci jsem našel přes internet (JOBS. CZ), všechny ostatní na inzerát v novinách. No a na začátku (hned po škole) se zadařilo v té fabrice, vedle které jsem vyrůstal. Tam se přiznám, že trochu příbuzenské tlačenky pomohlo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit