Koupení e-shopu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
69235
3.2.13 21:21

Ju tu někdo IT? Potřebovala bych informace

Ahoj, mám takovou prosbu, potřebovala bych poradit, kdyby se někdo orientoval, potřebuji e-shop, ale nechci ho pronajmout, chtěla bych ho koupit, jenže já tomu nerozumím, vůbec, dostala jsem informaci, že si prostě koupím e-shop, vlastně jakési místo někde a můžu mít ty e-shopy třeba dvana dvě různé věci, píšu asi jakon tatar, je to zoufalé, vůbec netušíma mám sehnat informace, neuměl by někdo fundovaně poradit, jak to funguje? díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2390
3.2.13 22:04

Ahoj co konkrétně potřebuješ? Jako webové stránky? Nebo hotový eshop? Partner je IT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.2.13 22:13

Stránkyne, potřebuju e-shop, ale takový, co bude můj, co ho zaplatím a pak už jen budu platit doménu a webhosting a bude můj, žádný měsíční roční nájem, jak všichni nabízejí. Vlastně dva, na dvě úplně odlišný věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
3.2.13 22:20

Koupíš doménu, to je jméno, jak se ten tvůj shop bude jmenovat. Pak musíš koupit hosting, to je server, kde to bude bydlet. Na to naistaluješ eshop program, který buď koupíš nebo stáhneš nějaký zdarma (v tvém případě spíš první varianta). A pak budeš muset sehnat správu, někoho, kdo ti bude pečovat o technickou stránku toho webu, tj. nainstaluje, vyladí, udělá vzhled, opraví, když se něco semele. Na tobě pak bude vkládat obsah.

V tvém případě bych koupila doménu a zbytek někde koupila jako celek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
3.2.13 22:24

@terinka4444 To, co chceš, má zásadní problém. Máš někoho za rozumné peníze, kdo je ten eshop schopný nainstalovat a spravovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.2.13 22:29
@kotyk píše:
@terinka4444 To, co chceš, má zásadní problém. Máš někoho za rozumné peníze, kdo je ten eshop schopný nainstalovat a spravovat?

Přesně. Sice nebudeš platit měsíční poplatky správci eshopového řešení, ale budeš muset platit někoho, kdo ti bude vše spravovat, neb to s velkou pravděpodobností sama nezvládneš, provoz serverových aplikací není sranda… Já bych ti teda doporučila fakt jeden z těch levnější shopů s měsíčním nájmem, třeba eshop-rychle. cz. Sice má své mouchy, ale poměr cena-výkon je ve výsledku dobrý a snadno se s ním dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.2.13 22:35

Aha, no to jsem netušila, jsemtotál laik a maminka si vymyslela, co mám zjistit a jak si to přrdstavuje a já na to zírám jak puk :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3239
3.2.13 22:38

@terinka4444 muzes si koupit sablonu, spravovani zvladnes sama, neni to nic sloziteho. Do sablony si nahrajes obrazky, informace atd a hotovo :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.2.13 22:44
@Mobidick píše:
@terinka4444 muzes si koupit sablonu, spravovani zvladnes sama, neni to nic sloziteho. Do sablony si nahrajes obrazky, informace atd a hotovo :potlesk:

Ale to bude statická prezentace a ne eshop…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3239
3.2.13 22:46

@ivuska.h Jaka staticka prezentace 8o Prdlajs funguje tak spoustu eshopu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
3.2.13 23:02

@Mobidick Ono záleží, co tou šablonou vlastně myslíš. Jestli tohle , tak to je úprava velkých softwarových řešení. Ale pořád tu zůstává problém, že to někdo bude muset nainstalovat a spravovat.

Jinak přes statické stránky se jistě prodávat dá. Pokud jsi třeba umělecký truhlář a prodáváš pět šest skříní měsíčně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3239
3.2.13 23:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
3.2.13 23:15

@Mobidick Tož, to ovšem není žádná šablona :lol:. To je normální opensource eshop, který se musí stáhnout, nainstalovat a spravovat. Můžeš si do toho koupit šablony a vytunit vzhled. Můžeš to spravovat sama, pokud víš jak. Ale osobně se domnívám, že zakladatelka není aktuálně technicky schopná projít ani přes základní požadavky pro instalaci na server.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3239
3.2.13 23:21

@kotyk Aha spatne jsem to nazvala v cestine :lol: Sablona = skins. To tedy opravdu neexistuje nejake reseni bez toho aby musel clovek platit za spravu? Tak mozna pro ni bude lepsi investice kdyz ji to nekdo nahraje a zprovozni, a pak uz zadne dalsi vydaje mit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
3.2.13 23:31

@Mobidick Přirozeně bude mít další výdaje. Stejně jako auto, i eshop potřebuje nějaký ten servis. Rozhodně to nefunguje tak, že bys to nainstalovala a zapomněla, žes to kdy dělala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat