Jak jste vybrali jména pro dvojčata

2816
7.3.13 09:11

jak jste vybrali jména pro

Ahoj,

jak jste vybírali jména pro dvojčata?? Čím jste se řídili??
Dostávám zaručené rady že by jména měla mít něco společného, například začínat stejným písmenem, nebo být jinak podobná. Máme vybráno Adam a Lukáš, a hlavně z příbuzenstva se ozývá že nebudou spolu slavit svátek, že Adam bude chudák když to bude mít na vánoce, a proč nedáme Petr a Pavel (vzhledem k tomu že manželé mých 3 sester se jmenují Pavel, a 2 synovci taktéž nejsem blb abych dávala taky Pavla).
Jména jsme si vybrali podle nás, Lukáška chtěl prvorozený :) byl náhradou za Kryštofa :D.

Tk jaké máte zkušenosti vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
817
7.3.13 09:16

Já jsem se rozhodla, že jméno blízkým sdělovat nebudu, aby mi do jmen nekafrali :-) Bude se tak jmenovat moje dítě, ne jejich, tak co je jim po tom ;-)

Adam a Lukáš mi přijdou jako fajn dvojka :-) Já bych se řídila i podle toho, na co jméno končí :-) Třeba Lukáš & Jonáš, Sofie & Lucie, Kristián & Marián.

My máme Matyáše a vůbec nevím, které jméno dát jeho sourozenci, jako klukovi. Jelikož je poslední dobou éra ášu, budu muset hodně přemýšlet :think:

Přeji dobré vybrání :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
7.3.13 09:18

@renkova mi nenapadlo vybírat jména pro sourozence podle něčeho :D Pravda, z legrace jsem říkala že by mohli být Jindřich a Jaromír, Jaroslava už máme, a byli by jako 3 princové :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
7.3.13 09:18

@jalemina dvojčata nemám, ale řekla bych, že většina má jméno v jiný den, mám švagrové dvojčata a maj od sebe svátek 7 měsíců…ale s tím Adamem…ochuzenej bude, to je jasný…a proč ne Lukáš a Kryštof?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
7.3.13 09:20

@renkova jj,taky jsme chtěli Matyáše, ale v okolí jich je strašně moooc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
7.3.13 09:20

@gatubela se mi kryštof nelíbí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
7.3.13 09:21

@gatubela Náš Matyáš je narozený v roce 2008, tehdy jich ještě tolik nebylo. Teď bych Matyáše nedala :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elenkazed
7.3.13 09:22

Hlavně si do toho nenech od příbuzných kecat. Budou to tvoje děti, Vám se ty jména líbí a hotovo…Já se zařekla, že až do porodu nebudu dál mezi známými a příbuznými šíři jméno pro holčičku co jsem vybrala. Řekla sem to sestřenici a ta hned zatepla to řešila s babičkou jaký je to hrozný a kde jsem na to přišla a podobně. Babička od toho dne furt volá a stěžuje si, že takový jméno nechce.Ale má smůlu :mrgreen: :palec:

• Citovat
  • Upravit
24798
7.3.13 09:23

Však spolu budou slavit narozky, svátky můžou mít zvlášť, ne :lol:
Akorát bych asi nedala např. jedno jméno z českého kalendáře a druhé anglické nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
7.3.13 09:25

@jalemina To je ale krásné :) Tu pohádku miluju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
7.3.13 09:29

Dvojcata nemam, jmena bych vybirala bud podle preferenci nebo podle slavnych dvojic, ktery nemaj uplne blby jmena, treba Simon a Matous :)

• Citovat
  • Upravit
8566
7.3.13 09:32

Možná by se měl jeden jmenovat spíš Tomáš aby bylo jasné, že je z dvojčat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
7.3.13 09:56

Dvojčata nemám, ale dala bych jim taková jména, aby se to hodilo oboje k příjmení, zároveň měli svátky dál od sebe a každý svoji oslavu, když narozky mají spolu a aby se ta jména k sobě hodila :-)

• Citovat
  • Upravit
1311
7.3.13 10:00

@elenkazed no a jaké to je jméno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elenkazed
7.3.13 10:01

@gatubela Regínka ;-)

• Citovat