Jak kvalitně trávit čas :)

Silky123
2.5.12 08:46

Jak kvalitně trávit čas :)

Ahoj maminky,

mám asi pět minut, tak bych se vás chtěla na něco zeptat, spíš požádat.

Malá spí tak všelijak, momentálně dospává noc. Vstává v pět, kolem půl deváté je hotová a dá si tak 30timinutový spáneček…

To už asi nezměním, ale zajímalo by mě, jak na vycházky, volný čas atd.

Asi řeším blbosti, ale když ráno baští (kolem šesté), tak si s ní pak hraju asi tak tři hodinky, jak kdy vyžaduje spánek. Pak se probudí a já tak nějak dávám sváču, JENŽE (to je to, co řeším), chtěla bych jít na procházku a na oběd zpátky, ale řeším, jestli to naší 10timěsíční cácorce neva, že musí sedět v kočáru, ne že by ho milovala, ale říkám si, ať vidí ten svět zvenku. Pak oběd, zase pohrání a jít ven.

Je to zmatené, omlouvám se, ale hlavní dotaz zní, jestli chodíte s dítkama třeba po nějakém jídle hned ven, ikdyž nespí, a doma si moc nepohrálo, nepolezlo atd.

Já si říkám, abych ji třeba neomezovala v pohybu a tak. Jsme dost chodící rodina, milujeme pěší výlety, takže hodně řeším, jestli když je celý den v kočáru, kouká do přírody, na lidi a tak, jestli ji spíš neubližuju, než pomáhám. Ona by se pořád jen nosila, což při jejích 12 kg je dost pecka, jsem zvědavá, kolik bude mít na roce :)

Omlouvám se za „divočinu“, ale zajímal by mě váš názor.

Díky :kytka:

Je to osm minut, tak už pádím ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
453
2.5.12 08:51

Ahoj, řeším právě podobný problém, Ondrášek má taky přes 10M, v kočárku ho to nijak moc nebaví, takže chodíme hlavně, když je čas jít spát, ale taky bych ráda vyrazila i mimo tyto spací hodinky, když je pěkně :), ale ještě na to nemám kuráž :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2618
2.5.12 08:54

Ja mam stejne dilema. Ted, kdyz uz zacina chodit za ruce, tak vzdy nekam dojdeme a tam se trochu projdeme, prozkoumame okoli a jdeme zpatky. Jestli ti sedi nebo leze, tak bych si vyhlidla mistecko, kde ji muzes trochu vypustit. Nejakou peknou travicku. Ted uz je dost teplo. Myslim, ze z prochazky deti moc nemaji. A jestli kocar nemiluje, tak tim spis ne. Ja mela prvni dite naprosto nekocarkove, tak to znam. Druha vydrzi, ale taky to nemiluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
2.5.12 08:57

taky mívám taková dilemata, když se vyspí doma, nají a pak šup do kočáru, tak je tam většinou protivná, protože se chce hýbat. Takže se snažím chodit ven, když je dost vyhraná doma a je šance, že v kočáru usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
2.5.12 09:09

to jsem mela v urcitem veku dcery taky, takze jak pisou vyse…naplanovala jsem kratsi cestu, pak ji nekde vypustila..v prirode, na piskovisti,na hristi.. kdyz ti zatim leze, tak treba na ty trave…a pak zpatky domu, aby to bylo tak akorat a nezlobila, ze se uz nudi.

• Citovat
  • Upravit
4476
2.5.12 09:20

Ja mam doma 8 mesicniho a jsem cela stastna, kdyz mi spi doma a az pak jdeme v kocarku ven. Nebavi me trajdat se spicim ditetem v kocarku a pak urvana prijit domu a huuraaa jdeme si hrat a podobne. Me teda vyhovuje spat doma a az pak jit vet. Nechodime teda zrovna na dve tri hodiny, takze si i doma poleze a je v pohybu… Doma si zatim uklidim, juknu na emimino, navarim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
2.5.12 09:24
@74paja píše:
Ja mam doma 8 mesicniho a jsem cela stastna, kdyz mi spi doma a az pak jdeme v kocarku ven. Nebavi me trajdat se spicim ditetem v kocarku a pak urvana prijit domu a huuraaa jdeme si hrat a podobne. Me teda vyhovuje spat doma a az pak jit vet. Nechodime teda zrovna na dve tri hodiny, takze si i doma poleze a je v pohybu… Doma si zatim uklidim, juknu na emimino, navarim…

záááááávidím!!! kéž by můj prcek chtěl spát doma!!! to by se toho stihlo! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
2.5.12 09:29

taky mě něco podobného už napadlo :-) syn má 10m. Na procházky chodíme dopo a odpo, když spí, tak s ním jdu do lesa (klid, čerstvý vzduch) no a když ne, tak musíme někam mezi lidi - koukat na děti na hřišti, na ulici, do obchodu… teď jsme byli o víkendu v centru a to si mohl hlavu ukroutit, pořád na na něco ukazoval, líbily se mu vysoký domy (v naší čtvrti žádný nejsou).
když je hnusně, tak jedem do nějakýho obchoďáku nebo do hobby marketu (tam se mu taky líbí) :-)

ještě jsem zapomněla: v kočárku spí jen dopo, po obědě spí v postýlce a pak jdem ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
2.5.12 09:31

ja to mam naopak, dcera mi spi odpoledne i tri hodiny a to zasadne doma a me se odpoledni cas na prochazku hodi nejvic, rano mi trva nez se rozjedu a probudim, takze proste nestiham obed…

dcera byla vzdycky sedici typ a v kocarku se ji libi a pozoruje okoli. Takze jsem nejake domaci hrani neresila, kdyz jsem chtela ven, slo se ven, nekdy jsme zase cely den doma a ona si hraje.
Jednou za tyden se snazime jit na vylet a to je treba celou dobu v kocarku, myslim, ze to nicemu nevadi, ona zase dostane podnety jiny nez doma.

ted mas vyhodu ze je hezky, tak bych vzala kocar, piknikovou deku a vyrazila nekam do prirody. Na noseni je dobra manduca a dat si ditko jako batuzek na zada. To je zas jiny vyhled.

Za chvilku treba bude chodit a bude po problemu.

takze ja bych chodila ven, kdy ty uznas za vhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.12 10:52

Kdyby se jí v kočárku nelíbilo, tak to určitě dá najevo. Naběháš se ještě dost až začne chodit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.15 21:49

Ahoj, oživuji diskuzi.. Zajímá mě jak trávíte svůj volný čas. čas, když děti spí, nebi jsou na víkend pryč třeba?.. Já sem poslední dobou nějaká utahana, takže když můžu jen se valim u TV, jenže to mě štve, říkám si, že se ten čas dá využít i nějak smysluplné, kvalitně a ne ten život jen tak provalet na pohovce.. jak trávíte vy svůj čas? :)

• Citovat
  • Upravit
13955
22.11.15 22:00

Cviceni, bar, kino, nakupy, divadlo, vecere s partnerem proste veci, ktere se delaji pohodlne v nepritomnosti ditete. A ucim se novou vec, abych mela co nabidnout na trhu prace po matersky.

Příspěvek upraven 22.11.15 v 22:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
22.11.15 22:01

Ja když prcek usne, tak poklidim a pak házím nohy na stul :) jeste jsem ho na hlidani nikde neměla tak toho volna moc nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
22.11.15 22:45

Kdyz spi me dítě, tak taky často jen hodím nohy na stůl a proste nic nedělám :) ale ja z toho výčitky nemám, ja takovou chvilku proste potrebuju. Každopádně často travim volný čas i vyrabenim různých věci dceři do pokojicku, ať uz se jedna o kreslení či malování obrazku na zeď, různé dekorace a ted jsem treba tyden po večerech delala dceři do pokojicku kobereček z barevných bambulek…to bavi me…jinak si rada přečtu knížku a kdyz je dcera treba u babicky, jsem schopna strávit pul dne hraním na klavír :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
22.11.15 23:03

Tak vzhledem k tomu, že mi dítě přes den spí cca 2×0,5hod, tak jsem ráda, že stihnu poklidit a uvařit

ale když řeknu chlapovi a on pohlídá, tak cca 1×měsíčně zlanařím kolegyně z práce na víno, 1×týdně jóga buď sama nebo s kámoškou + 3×týdně chodím běhat

když pohlídá tchyně, tak cca 1-2×měsíčně něco s chlapem - večeře, kino, sport

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital