Jak relaxujete při dvou dětech?

2230
28.4.12 14:18

jak relaxujete při dvou dětech?

ahoj,mám dvě cácorky,sice samostatné ale starší hyperaktiv,u mladší se uvidí časem. a já už nevím jak dobít baterky,nic mě nebaví a neláká,navíc příležitostí dělat něco bez dětí se nedostává. máte nějaké triky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
28.4.12 14:25

A to se o ně aspoň na chvíli nemůže postarat partner, aby sis mohla jít orazit? :nevim:
Já zkrátka jednou za čas řeknu, že jedu na nákup, pro něco dobrýho atd., nechám jim tu jídlo, sednu do auta a jedu. Tuhle jsem jela v 8 večer přes půl Prahy do lékárny pro homeo (měli do 9), ne že by bylo tak urgentně potřeba, ale nechtěla jsem se tam pak táhnout s prckem a zároveň si odpočinu.
Nebo se jdu pocourat po nákupáku, je fuk, že si nakonec koupím jenom krém na suchý ruce, jdu naten nákup.
Doma je relax net, knížky, nějaká ta společenská hra, večer film, když už děti spí… Občas trocha šití, někdy i nějaké pečení. Nejsem moc „koníčkový“ typ, takže nedělám nějaké úžasnosti, ale vypnout aspoň na chvíli umím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
28.4.12 14:33

je pracovně dost vytížený,takže to je jen vyjímka abych si v klidu oběhala nutný dr a občas zašla na masáž. já mám spíš problém že envypnu ani u toho filmu nebo na masáži :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
28.4.12 14:46

No relaxuji jak se dá. Jak tu psala Gladys, když můžu, tak utíkám pryč na nákupy nebo plavat, to se mi daří hlavně o víkendu. V týdnu když spí, tak si čtu diskuze nebo knížku a večer si dám vínko a pustím nějaký dobrý film. Víc toho taky nezvládám a nemám ani čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.4.12 15:00

A dáš si k tomu třeba dvojku vína, trochu piva? Já alkoholu nějak moc neholduju, ale uznávám, že právě alkohol pomáhá uvolnit napětí. Mě teď třeba hodně potěšili výrobou těch ochucených „piv“ se 2% alkoholu, je to taková sladká limča, jedno si klidně dám i v těhotenství, a někdy po napití cítím, jak se ty svaly povolují a tajou, přitom je to fakt pidimnožství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
28.4.12 15:04

nemám záklopku,takže radši ne,jen když se něco slaví a vím že je zajištěnej dozor nad dětma (ikdyž to zvládám i pod parou) tak se namažu. ale znáš to,depku v chlastu neutopíš,svině umí plavat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MishaSAD
28.4.12 15:06

V nějaké pořadu pro ženy se nedávno ptali maminky dvou dětí, co dělá ve svém volném čase … odpověděla krásně: „SPÍM!“
Já jsem cvok a klidňuje mě uklízení. Dám malou manželovi a uklízím, nebo si zajdem s mamkou na nákup nebo kolo. Hrozně mě dobíjí, když jdeme oba smanželem s kočárkem na procházku a povídáme si.

• Citovat
  • Upravit
7631
28.4.12 15:09

Já ve vaně. Zalezu do koupelny, napustím horkou vodu a nic mě nezajímá. V tu chvíli hlídá muž. Ležím tam i půl hodiny a dopouštím horkou vodu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
28.4.12 15:21

Já jsem bez dětí nebyla snad nikdy jo jedno nebo dvakrát kadeřník a gynda to je tak vše.Relax neívm co to je a ted už nedávám ani sovje večrní chvilku u filmu neb jako těhule jsem unavená že lehnu a spí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
28.4.12 15:24

a poradí mi někdo jak relaxovat se třemi dětmi? :lol:

Pro mě je relax kniha - to je takový krásný útěk od reality, večer dobrý film nebo seriál s trochou pivka ( také milujeme ochucená :lol: ), pokecání na netu a někdy i ten úklid.

Bohužel utéct nemám kam na vesnici. Na čerstvém vzduchu jsme pořád, takže mi vůbec neva, když volný čas trávím doma v klidu než lítáním někde po krámech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
28.4.12 15:40

Mám 3 děti, manžel hodně časově vytížený, takže obíhání po doktorch, nákupech apdo. buď dopoledne s nejmladším nebo odpoledne se všema.
Když potřebuju vypnout, manžel prostě přijde dřív a já si jedu na 3-4h sednout si pokecat s kamarádkama nebo sestrou nebo s kamrádkou do kina apod. V tu dobu si užívám naprosté „svobody“ a na děti a domácnost nemyslím.
Pokud tato možnost není, tak večer, když děti usnou si zalezu do vany s knížkou třeba na 1-1,5h a užívám si klidu a pohody ;)
Když je pěkně bere manžel děti ven na procházky nebo výlet na půl dne, ale to většinou se strašíma holkama a nejmladší zůstává doma, protože po obědě spí. Tak to si potom sednu k PC nebo pouklízím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
28.4.12 15:47

Oddechnu si když řídím a to kamkoli, na nákup, k dr atd..
večer si dám dvojku vína, myslím si že zaslouženě po tom dni s nima a pustím si nějaký film ;)
Kdybych mohla, tak si zařídím nějakou aktivitu-cvičení, plavání každý týden jen sama pro sebe a vypadnu na odpoledne , ale 3 malé děti mi jen tak někdo sám od sebe nepohlídá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
28.4.12 16:37

chodim i s detmado lesa na prochazky,tam jevypustim a sednu na mexh a hazu sisky :mrgreen: nebo zapinam,animovane pohadka,kdyz uz fakt nemuzu a lehnu k pocitaci :oops: a taky kdyz jsou venku pred barakem tak s inapustim ,jako treba dneska,do lavorku vodu a udelam si pedikuru ;) :lol: to je moje relaxace.

• Citovat
  • Upravit
31594
28.4.12 16:59

@spiky01 nechci vypadat, že tě nabádám k alkoholismu :mrgreen: ale tak když si otevřeš plecha staropramenu Lemon, tak se tím rozhodně neopiješ a dopiješ plechovku a víc neni, hotovo, vyřízeno. Opravdu fyzicky cítím, jak se ty svaly rozpouštějí jak roztavená čokoláda, povoluju mimické svaly, rozplácnu se u filmu a klídek leháro.
Jestli neumíš vypnout ani při té masáži či jiném relaxu, kdy jsou děti kilometry daleko, tak je to dost blbé a časem to bude jen horší… Snaž se pojmenovat to, co způsobuje tu tenzi, i když jsi bez dětí a pak s tím trochu zabojovat, já sebou třeba cukám, když slyším dětský pláč, ale vzápětí si uvědomím, že to neřve moje dítě a je mi blaze 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
28.4.12 17:25

já zatím nerelaxuju jsem na prášky :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie