Jak mám pomoct mamince

10.5.13 21:12

Jak mám pomoct mamince

Ahoj,
Moje maminka je na vozíku(po 2 mrtvicích), je v ústavu pro tělesně postižené. Už od začátku co je v tom ústavu, tak má problém z jednou paní(která je taky na vozíku). Dříve za mamkou jezdili její známí z práce, ale stalo se to že ta paní je přetáhla na svou stranu, takže oni se k mámě otočili zády a začal problém. Neustále nadávky, ponižování a jiné. Ta paní, mámě začala taky nadávat, a to každý den. Nadáva jí sprostě a vyhrožovat jí že jí shodí ze schodu. Bohužel mamka se jí nedokáže moc bránit, nebo jí poslat k čertu. Když si pak voláme tak mi brečí do telefonu( pro mě to je taky hrozný, protože mám už jen ji). Snažím se jí vysvětlit at si prostě nevšímá, at dělá že ten člověk neexistuje. Já bych to vyřešila po svém, ale nechci dělat mamce problémy a už vůbec né sobě. Už nevím co jí mám poradit, nebo co dělat. Bojím se aby se jí něco nestalo, nebo aby neměla zase mrtvičku. Jsem z toho zoufalá, nesoustředím se…no prostě jsem z toho mimo. Bohužel si jí nemůžu ani vzít k sobě, bydlím v paneláku, kde to není přispusobené pro vozík. A hlavně ani já po zdravotní stránce na tom nejsem dobře. JInak bych si jí vzala k sobě hned a neváhala bych ani minutu!

Omlouvám se za pravopis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5549
10.5.13 21:18

A co ji zkusit přeložit někam jinam? Nebo si promluvit z ředitelkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
10.5.13 21:18

8o A personál v tom ústavu o tom ví? Snad by je mohli nějak oddělit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
10.5.13 21:21

Obrátila bych se na ředitelku a sestry, co se o maminku starají a to okamžitě. Pokud by byl nějaký další exes, obrátila bych se okamžitě na zřizovatele. Přeci nebudete jak malé děti, které se bojí, že by to mohlo být ještě horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25151
10.5.13 21:23

@maminka189 Myslela jsi doufám přeložit tu otravnou babu, co té chudince paní ztrpčuje život

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.13 21:27

Oni to tam vědí, ale když se to řeší da paní pokoj nanejvíš tak na týden a pak se to opakuje nanovo. Taky jsem přemýšlela o tom že mamku nechám přeložit někam jinam, ale problém je ten že nejsou volná místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
10.5.13 21:29

@MartinaIrena Je jedno kdo by byl přeložen ne? Hlavní podle mě je, aby maminka měla klid a nemusela se bát, že jí baba a nebo někdo od ní ublíží. Tohle na zdravý mamince taky moc nepřidá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8675
10.5.13 21:29

Určitě se obrať na sestry či lékaře, ředitele,,,jsem taky zdr. sestra, špatně na tebe koukat nebudou a měli by zakročit…mě stačí většinou upozornit na dodržování domacího řádu, zápisu do dokumentace se svědkem a z toho plynoucí důsledky, které mohou zkončit propuštěním z péče a to většinou zabírá…sice v nemocnici to je asi jiné, protože ta péče je max. v týdnech…ale i tak si myslím, že by měli sestry vědět jak se zachovat…hlavně to nepřehlížej, sice mamku vyslechneš, ale tím teror od spolupacientky nepřestane…však pokud bude personál chytrý, tak si konfliktní situace pohlídá a v tu chvíli zakročí a tím pádem by neměl nikdo vědět, že jste ""žalovali""

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
10.5.13 21:30

@karamelalisia A není tohle porušování nějakého „řádu“?Že by na základě toho ježibábu ředitelka mohla vyhodit? Vzlášť když to opakovaně porušuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25151
10.5.13 21:32

@Dadys Souhlasím. Řešila bych to s personálem. Rozhodně bych tu situaci nepodceňovala. Výhrůžky, že jí shodí ze schodů, kde to jsme proboha.
Edit. teď čtu, že personál o tom ví, jo? A jak to teda řeší? Domluva asi nepomáhá. Tak proč ji nevyhodí?

Příspěvek upraven 10.05.13 v 21:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7226
10.5.13 21:34

Určitě bych bojovala za přeložení maminky.. myslím že to je jediné řešení.

Ale zarazilo mě že známí tvojí maminky chodili na návštěvu a obrátila je ta baba. To to asi nebyly zrovna dobří přátelé - nechat se někým přetáhnout :zed: chudák maminka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
10.5.13 21:36
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25151
10.5.13 21:38

@Becky00 No jo, ale pak ta ženská si najde jinou oběť. Proti šikaně se musí tvrdě zakročit, jinak v tom bude ta agresorka pokračovat. Já teda nechci malovat čerta na zeď, ale ve školách už dnes tu nejtvrdší šikanu běžně řeší i policie. Ono někdy stačí na ty lidi udělat bu bu bu, ukázat jim, že se jich nebojíte a oni sklapnou. Maminka je asi submisivnější typ. Nepomohlo by pro začátek, kdyby ukázala, že se té babizny nebojí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8675
10.5.13 21:40

@karamelalisia taky existují práva pacientů(najdeš určitě na netu),práva a povinnosti personálu…koukni na to, vším tímto můžeš argumentovat..maminka má právo na citlivý lidský přístup atd. atd..pokud to vědí sestry a neřeší to postupuj výš…
Pokud jě někdo vyšinutý tak, že vyhrožuje shozením ze schodů, dopouští se defakto psychického týrání, tak by nebyl od věci psychiatr a léky na zklidnění
Ufff, už mě momentálně dál nenapádá co poradit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.13 21:40

Kdyby ty Snědovice nebyly tak daleko, tak se tam hned rozjedu,,,ale je to taková malá zakopaná pr…teda vesnice. Nejhorší je že nám žačlo stávkovat auto, takže, se tam tak rychle nedostanu, ale našla jsem ted na netu tel. čísla na nějaký pracovníky. Hned v po tam zavolám. Akorát mě udivuje, že i když si mamka stěžovala, tak měla klid nanejvíš týden. A to jsem zapoměla ještě napsat to že ta babizna štve ostatní lidi proti mamce. No asi nejvyší čas zakročit s to dřív než bude pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí