Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, nejlepší řešení je, aby si ho prarodiče vzali na víkend. Aby tě neviděl a nemohl žadonit. Toto není rada z mojí zkušenosti, ale říkala mi to jedna moc dobrá známá. U nich to zabralo. Ještě se stáhla a jedala homeopatika, aby o mléko přišla. Držím pěstě ![]()
Tak pokud Ty chceš sama přestat, tak si kup v lékárně homeopatika na zastavení laktace, malýmu řekni, že mlíko není a kupte spolu nějakou super pěknou láhev pro „velký“ chlapy. Pokud do toho jdeš jen kvůli rodině, tak se na ně vyprdni. ![]()
Jednoduše. Odjeď na týden pryč a bude po kojení. Je to dost drsná metoda, ale účinná.
@Anonymní píše:
Maminky začínám už být trochu zoufalá. Malý má 18 měsíců a připadá mi, že vyžaduje kojení snad pořád co me vidí. Nejhorší je, že on nepije, že by měl hlad, chodí si jen tak často cucnout kvůli zlepšení nálady. Večer je to ještě horší. Usne jen u prsa a v budí se několikrát za noc také na prso. Manžel i mí rodiče jsou už na mě strašně naštvaní, že mu to nedokážu zatrhnout. Připadám si vážně jako úplně neschopná matkaprosím neodsuzujte mě
Přidám se a budu sledovat odpovědi. Mám to stejne s tím rozdílem, že si nepripadam neschopně a okolí je to úplně jedno. Já sama bych už ráda časem přestala kojit. Tak mne zajímalo, jak to probíhalo u vás a jak to udělat, aby to šlo hladce. Aby syn byl v pohodě a i já..a moje prsa
Radu že mám odjet už jsem dostala, jenže ho nikdo nechce ani na jednu noc, protože se všichni bojí jeho řevu. Takže tuhle metodu bohužel nezkusím
@Anonymní píše:
Radu že mám odjet už jsem dostala, jenže ho nikdo nechce ani na jednu noc, protože se všichni bojí jeho řevu. Takže tuhle metodu bohužel nezkusím
Tak to aspoň vyzkoušejte, když zjistí, že mamka prostě není, tak vyvádět nebude. A co tatínek? Je přeci taky jeho. Jednu dvě noci by to měl zvládnout.
@Anonymní píše:
Maminky začínám už být trochu zoufalá. Malý má 18 měsíců a připadá mi, že vyžaduje kojení snad pořád co me vidí. Nejhorší je, že on nepije, že by měl hlad, chodí si jen tak často cucnout kvůli zlepšení nálady. Večer je to ještě horší. Usne jen u prsa a v budí se několikrát za noc také na prso. Manžel i mí rodiče jsou už na mě strašně naštvaní, že mu to nedokážu zatrhnout. Připadám si vážně jako úplně neschopná matkaprosím neodsuzujte mě
naopak jste uzasne obetava a pokud vam to vyhovuje, neni problem… moje mala taky usina u prsa, budi se asi tak 2 x za noc, sice uz pres den nema takovou potrebu, jako driv a popravde u nas uz je nacase skoncit, jinak syn se po odstaveni budil v noci dal, dostaval napit vody, ja osobne si myslim, ze je normalni skoncit mezi 2-3 rokem, je to jen na vas, jak vy to budete citit, kdy je cas prestat a asi to provedete postupne, ze napr. jen pred spanim…ja se u syna bala odstaveni a nakonec to probehlo bez jedine slzicky
@Anonymní píše:
tak se odstěhuj do vedlejší místnosti a at´se postará otec. Syn tě má za dudlík, tady už nejde o kojení.
@Anonymní píše:
Ahoj
My máme stejný „problém“ a to jsou malému dva roky
Hádej co dělám zrovna teď, kojím
Taky už nemůžu, ale prostě vůbec nevím jak ho odnaučit, tuším, že je to hlavně čirá závislst si podudlat, ale fakt už jsem z toho taky hotová, takže tě chápu. Jestli chceš, můžeš napsat SZ a můžeme se vzájemně podporovat až nám doma budou zlatíčka brečet, že chtějí mléko. Pozor, malý už si říká ![]()
@Anonymní píše:
Jestli na to nejdu ze spatneho konce, ale nedat prso nepomuze?
@Anonymní píše:
Okolí neřeš, důležité je co vadí a nevadí tobě, tvůj syn se chová jako normální dobře kojené dítě. Pokud tebe obtěžuje, že si chodí x krát za den cucnout, tak mu prostě nedej pokaždé, urči nějaká pravidla, intervaly, místo, příležitost. Pokud ti to není nepříjemné, tak ho nech ať se kojí podle libosti, však on se do 15let kojit nebude
Moje dcera 22měsíců kojení miluje, v noci se přestala kojit sama, před den se kojí kdy chce. Jediné co jsem jí omezila už kolem roku je kojení venku, protože u kojení dělá blbosti a to se všude nedá, ale ona má venku tolik zábavy, že si ani nevzpomene ![]()
Zrovna jsem to teď řešila. Dneska je to 6.den co nekojim. Manžel uspává první 2 dny a během noci jsem místo kojení hladila. Bradavky prelelit náplastí, mám au a mlíko došlo. Je pro miminka a ne velké chlapečky. 3 dny plakal a dobýval se a teď už si ani nevzpomene.
Nepřijde mi na tom nic divného, otázka co vyhovuje tobě. Na kecy, ostatních se Vykašli. Spis bych zkusila pomalu omezovat, dat třeba jen v omezenou dobu nebo rozestupy a ne na požádání a postupně ubírat.
Maminky začínám už být trochu zoufalá. Malý má 18 měsíců a připadá mi, že vyžaduje kojení snad pořád co me vidí. Nejhorší je, že on nepije, že by měl hlad, chodí si jen tak často cucnout kvůli zlepšení nálady. Večer je to ještě horší. Usne jen u prsa a v budí se několikrát za noc také na prso. Manžel i mí rodiče jsou už na mě strašně naštvaní, že mu to nedokážu zatrhnout. Připadám si vážně jako úplně neschopná matka
prosím neodsuzujte mě