Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoja holky…Jen bych se vás chtěla zeptat…Jak máte veliké miminko…Já jsem ve 25 tt a moje malá má 20 cm..Vím že se to počítá od hlavičky k zadečku..Jen by mě zajímalo jestli není moc mala.. ![]()
Ahojky, mě nikdy mimčo na dýlku neměřili, jen vážili. Velikost miminka jsem si našla na internetu ve vyhledávači „těhotenství týden po týdnu-velikost plodu“ tam je na to tabulka.
to jsi nebyla na ultrazvuku???Jak ti ho v bříšku zvážili????
mytri píše:
to jsi nebyla na ultrazvuku???Jak ti ho v bříšku zvážili????
To nedělají všude
není důležité jak je veliká, ale jestli je vše ok ![]()
právě, že mi ho převažují pomocí UZ, ale nikdy mi ho nepřeměřují na dýlku. Ptala jsem se Dr. kolik měří a prý přeměřit nejde. Tak nevím ![]()
MYTRI:já sem 22+2tt. malej je měřenej od hlavičky k patě a má 25cm doktor říkal,že je to průměrný miminko takže když připočítáš ještě nožičky jak je tak akorát
Ahojky,
nevím, jak s mírou, to mi nikdo nikdy neříkal, ale když jsme před dvěma lety přišli o malého ve 23.tt, tak jeho míra byla 31 cm s nožičkama, takže asi tak. Určitě to bude podobné. Určitě malá není, neboj ![]()
tak já jsem byla v úterý na velkým utz, to jsem byla 21+5tt a miminko mělo taky cca 25cm…ale jak už někdo říkal, hlavní je, že je mimi v pořádku ![]()
Tak mě říkali na UTZ, že celkovou délku odhadují jen podle některých změřených údajů z UTZ, podobně jako později váhu (snad je to podle průměru hlavičky, průměru bříška a délky stehenní kosti). Ale protože všechny maminy ty svý mimča porovnávají jedno s druhým, a jak všichni víme, každý jsme jiný a stejně tak i každé mimi je jiné, tak myslím, že je to úplně zbytečné smedovat. Pokud by bylo něco špatně, tak by ti to dr. řekla.
U váhového odhadu, který někde dělají a zatěžují tím maminky, které jsou pak vystresované, jestli je jejich mimi dost velké nebo ne, je chyba 400 až 500 gramů, což je na dítě, které má ke konci těhotenství třeba taky 2,5 kila docela dost.
Hlavně se nestresuj a nesleduj na sobě každý píchnutí. Pokud bude něco špatně, je tu od toho dr., aby ti to řekl. Spíš se snaž těhotenství si užít. Jakýkoliv zbytečný stres a obavy se ne dítě přenášejí a nechceš přece mít úzkostlivého neurotika ![]()
jsem se koukala do svych zapisku a do 16. tydne mam zapsane udaje v cm, a od 24. tydne v gramech
pozdeji podle me uz se na delku poradne zmerit neda, jak je mimi zkroucene, jen se podle ruznych dilcich mereni (ruce, hrudnik, stehenni kost) odhadne vaha
souhlasim presne s tim, co psala Mafina kazdy mame jinou stavbu tela, a to uz v brisku, takze nesrovnavat, nestresovat se a uzivat si to ![]()