Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, nějak mi nejde se naučit měřit čelním teploměrem nebo si to aspoň myslím… V návodu je že se pohybuje při měření od středu čela jakoby ke spánku. Jak měříte Vy
Myslíte že stačí změřit teplotu přiložením na střed čela bez pohybování
Zkoušela sem to různě a vždy výjde úplně jiná teplota a to dost ve velkym rozmezí… Díky.
Ahoj
my máme čelní teploměr a je pěkně na H…absolutně se na to nemůžu spolehnout, takžeho nepoužívám a používám digitální do podpaží, a to pro obě děti 4 a 1,5 roku.
Bubina
Ajlili: to máme ale sou u toho scény takový že ve dvou máme co dělat aby sme jí změřili proto sem koupila čelní.
Bubina: o digitálním do podpaží sem nikdy neslyšela, je to rychloběžka
Ale zkoušela sem jí měřit v podpaží normálním a byl to docela boj a pak doma chodila držela se u podpaží a řvala bolí, no ale to byl výmysl páč jí to bolet nemohlo ale stejně prostě v podpaží sou taky scény, u čela je to v poho ale zas to spolehnutí…
Sany,
nevim jaká je to značka, ale je to asi rychloběžka - zapnu a držím asi deset sekund pak to pípne a je to. Je to rychlý a spolehlivý - odchylka je + - 0,1 stupně. A hlavně to děti vydrží a neřvou a jsem schopná jim změřit teplotu i když spí. Do zadečku je to boj a mám docela strach abych jim neublížila…
Bubina: takže žádný ježdění, prostě dáš na jedno místo a je to? A kolik si za něj dala?
Sany, jak ten váš čelní teploměr vypadá? My máme takový tmavý proužek, na kterým jsou malý obdélníčky - ten se prostě přiloží na čelo, drží se na koncích a během asi minuty se některý z těch obdélníčků víc „rozsvítí“ jakoby zeleně a z toho poznáš odhadem teplotu. Ničím se nejezdí
Na nějaké přesné určení teploty to není, ale to, jestli má dítě nad 38, se z toho celkem pozná…
Jori: máme tendle http://www.electrohall.cz/…dsDetail.asp?…
Ten co píšeš sme měli taky a vůbec neměřil.
Ale dnes sme byli u doktorky a ona měla stejný čelní jako já, takže sem se jí hned zeptala a říkala že na čele vůbec neměří
měřila s ním v podpaží jen přiložila teda spíš namířila (nechala tam mezírku) a naměřila správnou teplotu pak mi to hned ukázala na čele a rázem místo zvýšený měla normální
Tak sem ráda že mi to někdo osvětlil a snad to bude fungovat.