Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky poraďte mi nějaký fígle na měření teploty, měřila jsem do prdelky, to už ten není možný, přepere mě ![]()
Nemáte nějakou radu? Zkoušela jsem taky podpaždí, ale moc se jí to taky nelíbí, takže si zase nejsem moc jistá, jestli vždycky ta teplota je správně změřená… protože sebou mele.
Díky předem
Přeprat, nebo uplatit
a v zadečku. Pod paží to nedrží pevně a ušní jsou „naprd“. Majka.
Ahoj,
já jsem s měřením v zadečku měla psychický blok už v porodnici
Takže jsme záhy začali měřit v podpaží.
Máme digitální teploměr, ten podle mě měří rychleji než běžný a máme dva. Já mám Matyáše vždycky na klíně, držím mu ručičku, pod kterou má teploměr u těla a Máťa si pípá s tím druhým.
No a potom si to vystřídáme a Matyáš strká teploměr pod tričko mně :-d
Tereza
do toho zadečku to nejde, za tu chviličku, co jí měřím dojde do takovýho hysteráku, že je to hrozný. Včera se mi z toho pláče, jak vzlykala, pozvracela, bylo to strašný a to ten teploměr tam měla tak půl minuty. Takže už to nechci ani zkoušet, ale potřebuju jí měřit, protože včera měla 38,5 ![]()
Je to poděs, nenechá na sebe sáhnout, má to po tatínkovi ![]()
majka11 píše:
Přeprat, nebo uplatita v zadečku. Pod paží to nedrží pevně a ušní jsou „naprd“. Majka.
Proč myslíš, že jsou ušní na prd? My ho s úspěchem používáme už přes tři roky…
Pořizovali jsme ho taky z důvodu nemožnosti změřit v zadečku, většinou jen při pohledu na teploměr dostal Kuba takovej záchvat, že se z toho až poblinkal ![]()
ahoj, s ušním se musíš naučit zacházet, je to o cviku. já plně doporučuju teploměr digitální čelní od Microlife:
http://www.vltava2000.cz/…dsdetail.asp?…
fakt je spolehlivý a strašně jednoduchý na používání. jinak tady na emimi je k tomu dost zajímavá diskuse ![]()
ahoj, mam stejny problem, nevyznam se v tom jak merit teplotu, usnim namerim nekdy az 39, po te po silenem boji digitalnim v zadecku 37 a na rychlobezku uz nemam nervy, nikdy nevydrzime v zadecku merit tak dlouho dokud prestane poskakovat … a ted babo rad
jak mam vedet kolik teda ma, celicko ma teplejsi, na 39 se mi nezda …
ahoj,
řešili jsme stejný problém a skončili jsme u
Digitální ušní a čelní teploměr Tefal BH 1111 L0
http://www.podpultovka.cz/index.php?…
naprostá spokojenost
.
hezký den
Chci se zeptat, jak měříte teplotu digitálním teploměrem? Necháváte ho tam ještě po zapípání? Podle návodu se to tak má dělat… Syn má po zaznění signálu teplotu 36,6, pokud to tam ještě nějakou dobu nechám, má 37,1… Dětská dr. mi řekla, že o tom neslyšela (že by se mělo nechávat dáli po zapípání).. Brali byste to jako normální teplotu u ani ne ročního dítěte? Díky.
@Martikov v prdelce jsem nechávala do zapípání, v podpaží necháváme 10 minut - takto mi to říkali i v nemocnici.
@Martikov : ja nechavam nekdy chvili po zapipani, jak dite vydrzi…a koukam, zda to jeste leze nahoru, vetsinou uz ani ne.
37.1 je sice teplota mirne zvysena, ale brala bych ji jako „normalni“ ve smyslu, ze bych s ni nic nedelala, maximalne se snazila zvysit prijem tekutin a trochu „zklidnit,“ pokud to dite umozni…ale moje pri takove teplote radi jak nic ![]()
@Martikov POkud měříš v podpaží, je potřeba nechat digitál v místě ještě po zapípání (ale ani tak mi to vždy nevyjde). Takže měřím v puse pod jazykem - tam to vychází přesně (a stačí jen do toho zapípání).