Jak dát miminku chleba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3157
17.8.12 08:41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1657
17.8.12 09:28

@marmelada78 Mam stejny problem :mrgreen: rohlik ukousne a pak lovim 5 centaku z krku 8o ja ji chleba natrham na pidi kousky, bez niceho :mavam:

Pac nevim jak bych a ty pidi kousky mazala napr. maslo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4856
17.8.12 10:06

Skoro 9m… a taky trhačka:D Bez dozoru bych ji s rohlíkem nebo s houskou nechat nemohla :nevim:

Takže když chci, aby to fakt jedla, tak pidikousky strkám do pusiny, jinak je to pro ni spíš víc sranda než svačina :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
17.8.12 10:08

Ukroj tenký krajíček, odkroj kůrku, tence namaž a nakrájej na malý čtvetečky. Mimi si je bere samo a baští :D Posaď ho ke stolu nebo do jídelní židličky a dej to na plast talířek. Seď u něj, kdyby něco. A takhle se naučí jíst samo. :pankac: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
17.8.12 10:21

Já bych se taky vtěrla s dotazem :-). Syn má 10 měsíců, ale nemá zuby, teprve se mu klube první. Rohlík jsem mu zatím nedávala, nevím, jestli mu ho dát? Nemá ho čím kousat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
17.8.12 13:48

@Tina007 To nevadi, ze nema cim kousat, on to rozmelni slinama a rozzvyka dasnema. Malej mi takhle rohlik zvykal v pohode uz od osmi mesicu. Zpocatku si na ty kousky musel zvykat, ale slo mu to docela rychle. Jenom nekdy si utrhne vetsi kus, na to pozor, jak uz tu holky psaly, pak mu to musim tahat z pusy, aby se neudavil. Takze klidne rohlik dej, ale bud u nej, kdyby neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.22 17:27

Dobrý den, nějaký novinky jak miminku 10m podat prvně chléb? Může být Šumava?

• Citovat
  • Upravit
5889
10.12.22 17:34
@Anonymní píše:

Ano, může. A chléb jsem mazala třeba žervé a pak krájela na kostky.Jen jsem v začátku nedávala kůrku. To až později, když bylo vidět, že to zvládá dítě. Dávala jsem to dětem, když jsem zaváděla večeře místo mléka a kaší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.22 18:11

@Fiveone takže krajíc ať si trhá zubama sám je blbost? Kostičky jsou bezpečnější? děkuju moc

• Citovat
  • Upravit
56030
10.12.22 18:18
@Anonymní píše:
@Fiveone takže krajíc ať si trhá zubama sám je blbost? Kostičky jsou bezpečnější? děkuju moc

Jo, malé kostičky, co se mu lépe rozpustí v puse, až to pocuca.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
10.12.22 18:19
@Anonymní píše:
@Fiveone takže krajíc ať si trhá zubama sám je blbost? Kostičky jsou bezpečnější? děkuju moc

Tak možná to tak někdo dělá, mně přijde bezpečnější krájet to na kostičky, přeci jen chléb se lehce ulomí a malým dětem jídlo v začátku dost zaskakuje. Malou kostičku lehce vykašle, když mu zaskočí. Ale to je můj názor. Já dávala kostičky, pak někdy v roce chleba na čtvrtky a tak od roka a půl na půlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
10.12.22 18:33
@Anonymní píše:

Nakrájela bych buď na kostičky a podávala buď suchý a nebo třeba s čerstvým sýrem typu žervé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
10.12.22 20:48

Na kostičky. Ale syn i přes veškerou snahu pečivo ještě pořádně teď ve dvou a čtvrt letech nejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí