Jak dát miminku chleba
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak miminku dát chleba
holky, mám teda asi úplně hloupý dotaz, ale…máme 7. měsíční holčičku a chci za chvíli začít dávat dopolední svačiny, převážně jogurt, ale ve spoustě diskuzí tady čtu, jak vaše 8m děti papají chleba třeba s žervé…no já si nedovedu představit, jak to papá, tak prosím popište
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já bych s tím moc nespěchala. nedovedu si představit jak by to žmoulala v puse a navíc žerve je tvaroh a ten se má až po roce. Lepek se dá zavádět i jinak, než zrovna chlebem. první dceři jsem ho dávala až v tom roce a to měla plnou pusu zubů a stejně by mi to dávila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si to právě taky nedovedu předtavit. Návíc nemáme ani jeden zub a mamky v jiné diskuzi psali, že to jde i bez zubů. Lepek má třeba v těstovinách a nevím s čím jiným bych jí ten chleba měla dávat, protože tavený sýr rozhodně ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mu dala poprvé chleba až v 10. měsících, páč předtím se vším dávil a jídlo jsme z něj vyklepávali ![]()
No a posadila jsem ho do židličky, na talířek mu dala kousky chleba namazané lučinou a nechala ho být…půlku snědl - půlku rozházel po zemi a od té doby nevezme chleba do huby
![]()
hranolku joo, cokoliv od mekáče by zblajznul hned, ale chleba, rohlík, kousek ovoce nebo zeleniny ani náhodou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My měli chleba až po roce, do roka měl jogurty, kaše, masozeleninu, ovocné přesnídávky a kukuřičné křupky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Majda měla chleba už před rokem… občas, s Lučinou nebo žervé.
Normálně nakrájené na kostky si dávala sama do pusy. Ale ona nikdy neměla potíž s kouskovatým jídlem (mixovala jsem jen na začátku příkrmů a pak už nebylo třeba) a celkově brzo jedla sama.
Kdyby s tím byly problémy, přežije i bez chleba=) Ale 7 měs. je docela brzo, já jsem myslím dávala tak od 10 jednou, dvakrát týdně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda dávám chleba na maličké kousky…hlavně kůrku…máme teprve jeden pidizub a krásně si to rozmělní a jí.....ráno tak snídáme spolu (syn 8 měsíců). Sedí mi na klíně, občas se zakucká, poplácám a jedeme dál
a k tomu nakojím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Noo, já jsem teda Jájovi ávala chleba brzo, bo bych se jinak sama nenajedla
. Dostal kousek kůrky s měkkým do ruky a žmoulal si to sám.
Jinak bys malou nakrmila asi tak, že by sis to nakrájela na malé kostičky a strkala jí to do paple. Že nemá zoubky nevadí, rozhňácá si to jazykem a dásničkama.
- Citovat
- Upravit
já dětem chleba dávala asi od sedmého měsíce. dávala jsem jim kůrky, které si žužlaly. jako chleba na jedení s něčím jsem dávala až později, až dokázaly trošku kousat, asi kolem devátého, namazala jsem střídku a dávala, oni si po ždibcích ukusovaly, v ruce měly kůrku a byla to oboustranná spolupráce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zacinala jsem cca v 8-9 mesici ,, mazala jsem toustovy chleb syrem udelala ten trojuhelnicek a kraje jeste odkrojila ,,, sedela jsem ze zacatu u nej s cajickem v hrnecku a davala jsem mu to lzicenkou za par dni byl machr,, ale pamatuju si ze uplne takove to zmoulani se naucil na tech krupkach co nosi kazde maminky pro deti v tasce
0 myslim ze kukuricne ci pohankove atd,,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja bych tedy s tim chlebem taky nutne nespechala. Ale musim rict, ze kdyz malemu zacaly rust zuby, tak jsem nekde cetla, ze je dobre, dat mu „okousavat“ kurku chleba. Ze si tim ty dasne dobre promasiruji. Ale jinak jsem spise davala nejruznejsi krupky, ktere se daji taky „namacet“ v Lucine nebo v Gervais.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám panickou hrůzu že se udusí
Ahoj, mám trochu problém a nevím jak s tím naložit. Syn má 9 měsíců a jakýkoliv pokus dát mu něco do ruky na žmoulání končí tím že tahám 5 cm kusy čehokoliv z jeho krku, prostě to „urve“ a polkne (i kukuřičnou křupku). Přitom nejí dohladka namixované jídlo, má tam takové pidikousíčky, prostě rozmačkané..
Ale když vidím děti s rohlíkem v ruce, nebo kůrkou chleba, tak nechápu.. Slyšela jsem, že bych mu mohla dát i chleba s lučinou třeba už na jídlo, ale já mám prostě úplně panickou hrůzu že se udusí, když mu to nakrájím na kostičky tak je mi jasný že dá kostičku do pusy a polkne ji.
Jsem asi magor co… Myslíte že to mám zkusit ten chleba?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rohlík by ukousnout neměl, když mu dáš celý, bude ho ožužlávat. Ale semtam jsem dětem taky velký kus lovila z pusy.
- Citovat
- Upravit
@sieta.m píše:
Rohlík by ukousnout neměl, když mu dáš celý, bude ho ožužlávat. Ale semtam jsem dětem taky velký kus lovila z pusy.
Ukousne, vyzkoušeno, dám mu rohlík, chvíli ho žužlá, pak ho strčí do pusy jak nejdál to jde a s výrazem rafana trhne, a třetina rohlíku je v krku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marmelada78 píše:
Ukousne, vyzkoušeno, dám mu rohlík, chvíli ho žužlá, pak ho strčí do pusy jak nejdál to jde a s výrazem rafana trhne, a třetina rohlíku je v krku
Aha, tak to bude asi trhač ![]()
- Citovat
- Upravit