Jak moc chlapi pomáhají s dětmi?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2338
5.7.17 08:27

Jak moc chlapi pomáhají s dětmi?

Nakolik se vaši chlapi zapojují o péči o děti? Můj chlap se o děti (3 a 1) umí postarat, vykoupat, nakrmit, ale když není potřeba, tak si po práci pohrají a jde na PC, kde si dělá nějaké grafy do práce nebo si ke klukům sedne a dělá si na mobilu angličtinu nebo koukne na TV. Když kluci chtějí, jde si s nima hrát, ale když si hrají nebo je zabavím já, tak se nezapojuje. Doma udělá myčku, odnáší odpady, pere, ale jinak o ostatní si musím říct. Bez řečí jde a udělá, ale sám od sebe ne. Na jednu stranu si vlastně nemám na co stěžovat, když je potřeba pomůže, ale trochu mě štve, že to není víc automaticky. Ale zase co bych na chlapa chtěla, že? Já si neumím představit, přijít z práce a nevěnovat se dětem celou dobu až než usnou, ale ženský to mají asi jinak. Jak se zapojují vaši chlapi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35740
5.7.17 08:34

Hodně. Ráno nám dělá snídani, pak většinou buď spolu nebo on sám odvede dítě do školky, má to po cestě.
Večer dítě někdy vykoupe, pak si čtou pohádku. Pomáhá mi uklidit hračky, uklidí kuchyň, nandá a zapne myčku a tu ráno vyndá :mrgreen: o víkendu děláme co je potřeba, jde s dítětem nakoupit, na hřiště a odpoledne jsme venku spolu. Většinou uklízí takový ten běžný nepořádek, jelikož mu to vadí, mě to žíly netrhá že dítě zrovna nadrobilo, on luxuje i v průběhu jídla. ;) Jo a uklízí kočkám záchody.
Nemá problém žehlit, vařím a Peru já, on občas žehlí. A taky nás živí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
5.7.17 08:36

Co nereknu, to neudela, obcas jsem z toho na nervy, porad doufam, ze kdyz mu to kazdy den opakuju, tak se to stane automaticke, ale furt nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
5.7.17 08:37

Proboha a co vic chces? Aby chlap prisel po celym dni v praci doma a tocil se jeste v domacnosti? Jsou chlapi, ktery prijdou z prace, daj si nohy hore a nejsou schopny si ohrat ani jdlo v mikrovlnce, cumej do mobilu/pc, nechaj se obskakovat a zenska ma tak vlastne o jedno dite navic. Opravdu nechapu duvod tvoji stiznosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
5.7.17 08:42

Pere, vynáší odpady, mycka? :D No máš to jeste v pohodě, u nas v domacnosti delam jen já. Ale s malou si pohraje jak potrebuju vice mene, nekdy jdou ven, nebo ji zabavi jinak. On m peknej komfort kdyz tak nad tim premyslim, ale nevidi to :D Napise, kdyz jde z prace, ma nachystanou teplou veceri, pak delam večer svačinky pro nej i dítě na zítra.. On vlastně přijde a bud jde neco jeste delat mimo dum, nebo zalehne na gauc a chce mít klid :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
5.7.17 08:42

@koala123 taky si myslím, že dělá dost… A ohledně „věnování“ se dětem, já jsem toho názoru, že děti si nejlépe vyhrají sami, nikdy jsem se dítěti nijak zvlášť „nevěnovala“. Když něco potřebuje pomůžu, vysvětlím, dohlížím na něj samozřejmě, ale že bych u malých dětí celé hodiny seděla a neustále na ně něco valila, to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
5.7.17 08:57

Můj muž nedělá automaticky nic, ale když řeknu je schopen udělat vše. Jinak ty věci co píšeš po něm ani nechci. Stačí mi, pokud se věnuje dětem, což bohužel není moc, těžce pracuje. Ale zastávám názor @AnastazieB naše děti si vyhrají dost samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
5.7.17 09:06

@JanulaM @AnastazieB Taky u nich nesedím celé hodiny, ale tak nějak jsme pořád k dispozici, když něco chtějí. On u compu vypne a nevidí neslyší, co se doma děje. To mi trochu vadí. Dohodli jsme se, že tu pozornost trochu víc rozloží. Že někdy řekne, že je unavený a mi mu dáme oraz a když bude při síle, bude prostě s těmi dětmi. Tím myslím přečíst knížku, vykoupat nebo uspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
5.7.17 09:07

@Nymphetamine Vím, že jsou horší chlapi a o tu pomoc v domácnosti mi nejde, to beru jako bonus, že mi pomůže. Jen mám pořád pocit, že se těm dětem věnuje jen když něco chtějí. Ale že by si sám od sebe vzal knížku a šel jim číst nebo vyndal kostky a šli si stavět, to ne. Spíš s nima blbne a hned jak se sami zabaví, tak mizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
5.7.17 09:09

Já myslím, že tvůj je tak ideál, co od chlapa chtít. ;) Automaticky to nebude asi nikdy, oni na tohle domácí starání mají prostě jiný mozek. :jazyk: A jen ať si někdy děti hrají i samy, i takový čas je pro ně důležitý. Navíc je jim teprve 1 a 3, ta největší zábava s tátou ještě přijde, neboj. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
5.7.17 09:10

Můj chlap se věnuje malému více méně jak má čas..přijde z práce, ohřeju mu oběd a on jde si dělat svoje např. řezání dřeva, zdění..no prostě chlapské práce kolem domu a zahrady. Když zrovna nemá co, hraje si s malým. Ale co se týče koupaní, dříve i krmení a přebalování to jsem obstarávala jen já. A úklid v domě? Tak to je taky celá moje záležitost.
Myslím že takového chlapa @koala123 by sis měla vážit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21516
5.7.17 09:11

@koala123 myslím, že si opravdu nemáš na co stěžovat. Muž se zapojuje nadstandartně. My se doma o domácnost i děti dělíme tak nějak napůl. Kdo má zrovna čas a chuť, udělá, co je potřeba. Neřešíme teda úklid, to nám chodí jednou týdně paní, stejně tak žehlení. Pokud si děti hrají, v žádném případě do nich nešijeme. Po příchodu z práce jsem ráda za chvilku klidu a opravdu nemám potřebu se věnovat pouze dětem ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
5.7.17 09:15

@Litta Tak ono je pravda, že pak už to bude jiné v tom, že si malý o pozornost řekne, bude potřeba dělat úkoly, něco vysvětlovat a to asi chlapi baví víc, než stavět komín z kostek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
5.7.17 09:16

Tak můj chlap co se týče dětí, tak vozí starší do/ze školky a do/z kroužků (nenechává mě řídit, tak musí :D ), občas jí večer přečte pohádku, ted přes léto jí bere občas do bazénu, někdy jí večer pomůže s dočištěním zubů a učesáním (to samé i ráno), je schopný jí vyndat jogurt z ledničky k jídlu :D. Co se týče mladší (13měs.) donedávna nic, počet vyměněných plen - max 5, počet procházek - max 5 (a to mu určitě přidávám :D ), ted se to začíná lepšit a už si občas sám veme malou do kočárku a občas už ji i přebalí nebo nakrmí, když mu to přichystám, 2× s ní byl 5hodin sám, toť vše. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
5.7.17 09:17

@nozu Ono až budu chodit do práce, taky asi uvítám trochu klidu a budu ráda, že se sami zabaví. Teď je to dané tím, že tím fakt žiju, pořád jsem s nima. Nevěnuju se jim 24 hodin, ale člověk je má pořád na očích a ty naše teda hlavně na uších :lol: :mrgreen:. Co já bych dala za chvíli ticha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí