Unavená a vyčerpaná

Anonymní
4.7.17 22:06

Unavená a vyčerpaná

Ahoj, budu psát prosím anonymně. Rozhodla jsem se Vám sem napsat a třeba pochytit nějaké tipy, jak to ještě celé vyřešit ku prospěchu všem..

Kde začít.. uf.. nevím, zda název diskuze je ten pravý, ale je to stav už snad… upřímně? Asi tři roky!
Jsme manželé letos 8let, dvě děti, velký byt, pěkné auto, klasické manželství - zdálo by se.
Můj manžel nepije, doma nekřičí, na děti není zlý, nefetuje, nehraje bedny… klasický znaky zoufalce už jsem vyčerpala, přesto je to manželství šílené!
Jak říká název… jsem vyčerpaná, unavená, znuděná…?
I přesto, že máme dobré zaměstnání, žádné dluhy, měli bychom být šťastni… poslední dobou zjistuji, že jsem si zvolila opravdu špatného člověka do konce života.
Můj manžel se rozhodl za posledních pár let, že prostě schnije u počítače, u Coca coly a u televize.
Zatímco já s dětmi jedu na výlet na kole, vlakem, na chalupu na buřty, manžel sedí doma u počítače, protože přes týden je v práci a o víkendu má přece nárok odpočívat. :think: Řeči typu, je horko, je zima, kdekoli v přírodě jsou komáři, mouchy, nepůjde nikam v sandálech, apod. Trvá to už moc dlouho.. Poslední dobou se to vystupňovalo až tak, že mě manžel ani neposlouchá, nevnímá, neslyší co mu říkám. V nejdůležitějších momentech života tady prostě není. Není, že by tu nebyl, ale nezajímá ho to. Já ho nezajímám.
Za x let jsem už vyčerpala nápady a návody, jak ho zaujmout, jak dokázat, aby mě doma viděl.
Během víkendu jsme se úplně ignorovali. Ale úplně! Max. zda jsme si řekli tři slova?
Jinak celé víkendy sedí u pc a já jsem s dětmi.

Uvedu příklad: Nikam nechodíme, na oběd např. nikdy nejdeme. Že by jsme si došli na pivo na zahrádku? Neexistuje. Veškerý naši společní kamarádi upřímně vyhledávají pouze mne, jelikož manžel s nimi nemluví, sedí a nemluví. Odůvodní to tím, že co by si s nima jako povídal, když je vídá jednou za X dobu, např. na grilování.
Myslím, že pomalu ale jistě na to manželství úplně zanevřu, protože tohle se nedá.
Je veliký problém žít s někým, u koho víte, že ho nemáte na seznamu telefonů, kdyby se něco stalo.. Nikdy mi nebere telefon! Napíše mi smsku, at mu to napíšu!! :zed:
Např. když jsme jeli s dětmi z chaty kolem šesté večer a srazili jsme srnku, odnesli to plechy a upadl celý ten velký plastový předek u auta, srna odvlekla zadek do škarpy. A reakce: Nemáš jet jako prase, a položil mi telefon.

Stoprocentně vím, že to není kvůli jiné ženě, i on sám mi řekne, že už by si nikoho nehledal, že by byl nejraději sám.
Zjistuji, že jediné, proč je tahle „rodina“ ještě spolu, je to, že mám v hlavě to, že já nemůžu být ta, kdo rozbije rodinu, kdo to ukončí.

Píšu to hodně zmateně, tak jak mi to v hlavě jede a jak si na vše vzpomínám.. je toho tolik…

Např. dnes.? Po 25letech jsem viděla osobně svého sourozence. Přijel za mnou. Byli jsme jen v kontaktu po internetu. Manžel? Proč bych s nim někam šel, abych čuměl na cizího chlapa??
V nejdůležitějších momentech tady prostě není…

Vůbec nevím, co s tím dál. Xkrát jsem mu řekla, že už dál nechci, on si to poslechne a nic, žádná reakce. Nevím, zda jsem povaha, abych mu prostě sbalila a dala před dveře.

Jen pro info - co v případě dělat.?
Dojít na OSPOD? Sepíší se mnou svěření do péče?
Poté na soud.? Můžu si návrh na rozvod napsat sama dle vzoru z internetu?

Děkuju za vyslechnutí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9918
4.7.17 22:16

8o 8o 8o A to se takhle zmenil pred tremi roky? A on sam nema vubec zadne kamarady? Styka se tedy krom prace vuec s nekym? To je uplne silene. nedovedu si to predstavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.17 22:21

Ano, zhruba těch pár let zpět takhle otočil. Jako by to vše vzdal, nevím, jak to vysvětlit.

• Citovat
  • Upravit
343
4.7.17 22:27

Proboha, co ten chlap ze života má… tomuhle říkám fakt živoření. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
4.7.17 22:28

Och to mě mrzi, chapu jak se citíš, takový byl muj ex, prostě nebyl opora v zivotne dulezitych vecech, nebyl u toho se mnou a nemel o to ani zajem a pak se strasne divil kdyz jsem se s nim po letech rozesla…drzim palce, más pravo zit stastne!!!Bohuzel bez nej(bohuzel pro nej ne pro tebe)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.7.17 22:29
@Anonymní píše:
Ano, zhruba těch pár let zpět takhle otočil. Jako by to vše vzdal, nevím, jak to vysvětlit.

depresivní porucha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
4.7.17 22:30

@Ou taky si rikam, zda v podstate neni nemocny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
4.7.17 22:31

Muzu se zeptat co ma za zamestnani? Tam se choa jak? prace ho bavi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.17 22:59
@Jana525 píše:
Muzu se zeptat co ma za zamestnani? Tam se choa jak? prace ho bavi?

Myslím, že práce ho baví, je dobře placená, se šéfem má fajn docela přátelský vztah (tykají si). Jinak práci má jako řidič C.

• Citovat
  • Upravit
802
4.7.17 23:04

Tchán měl něco podobného. Naštěstí si na naléhání rodiny došel k Dr. Výsledek? Syndrom vyhoření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
4.7.17 23:08
@MyDestinka píše:
Tchán měl něco podobného. Naštěstí si na naléhání rodiny došel k Dr. Výsledek? Syndrom vyhoření…

To by klidne mohlo byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25189
4.7.17 23:19
@Anonymní píše:
Myslím, že práce ho baví, je dobře placená, se šéfem má fajn docela přátelský vztah (tykají si). Jinak práci má jako řidič C.

A léčit se nechce? Mě se to taky zdá jako nějaká psych. porucha. Deprese, vyhoření…
To není jen tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
4.7.17 23:21

Taky myslím že manžel patří do péče psychiatra. ale těžko říct jestli ho přiměješ jít.

A pak, dnes jsem četla, že žena má milovat svého muže jako své dítě (ač to zní šíleně). Mít pro něj stále dobrou náladu, donekonečna ho chválit a oceňovat a pečovat. že jsou tak muži nastaveni a v podstatě hledají v partnerce matku. ale nevím, jestli to u vás něčemu pomůže.

A když se ho zeptáš, jestli tě např. s nabouraným autem odtáhne, přijede pro tebe, co řekne, krom toho že nemáš jezdit jako prase? Děti jsou mu taky ukradené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
4.7.17 23:44
@MyDestinka píše:

Taky me to napadlo… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1504
4.7.17 23:58

Zakladatelko,

zkus si precist tuhle knizku :

https://uloz.to/hledej?…

Je to uplne jiny pristup, nez ktery zname a vsude slysime a cteme…

Treba to pomuze, za pokus nic nedas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria